Tuesday, June 12, 2012

nmpk mcm best..

Jeles tngk org update update pasal g bandung.. Sabar ye wni..masa nya akan tiba.. Hehe.. ....

Tuesday, May 15, 2012

uols..

Menulis d kala hati x seronok adalah tidak best..:-(

Friday, December 3, 2010

tunggu masa je..

salam..

lama betul blog ni tak berupdated..bkn apa, kt opis dah tak bole nak online..harap kat umah je..tapi kalau dah balik umah almaklum je la nak online ni..

weekend plak ada je hal..dgn keadaan yang tak mengizinkan skarang ni..

alhamulillah, wni dah 36 weeks ++..tnggu masa je ni..kalau ikut sejarah aqif dulu cepat 3 minggu..

sekarang ni pun dah start sakit2..on off..kejap ok kejap sakit, tak beria2 sngt..tu yang tak larat tu..

skarang ni pn dah start cuti, tak larat la nak pegi kejer..dgn opis pn skarang busy sngt2, biasa la hujung tahun kan..;)

esok ada checkup baby lagi..en. adam pn dah tak sabar sngt2 nk jumpa baby..wni lagi la..hehe;)
abg aqif lagi la..ari2 dok cium perut wni..nak sayang adik katanya..hehe cute je..nmpk cam syg adik dia nanti..tapi baby dah keluar nnti tak tau la kan..dah adik dia mesti la sayang, tul x? ;)

cuma tak bole pecaya je la nak tinggal dia dgn adik, buatnya dia picit2 adik dia..haihhh, bukan nya dia paham kan..

aqif pun dah bnyk cakap sekarang..seronok je layan dia cakap..cam orang tua kalau bercerita dannnnn tak bole simpan rahsia okeh..abis sume dia nak citer kat org..

ok la, dah dok kat umah ni, harap2 rajin la update blog kan..haha..;p


Wednesday, September 8, 2010

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin..

dikesempatan ini kami sekeluarga memohon maaf andai terkasar bahasa, terlanjur kata, tersalah bicara

buat yang pulang ke kampung halaman..berhati-hati la di jalan raya..ingatlah orang yang tersayang..

nampaknya blog ni pun dah mood cuti, ntah bila lagi la nak update..insyaallah kalau takde aral melintang petang raya pertama kami sekeluarga akan balik ipoh (kampung opah en. adam)..doakan semoga perjalanan kami selamat pergi dan pulang..insyaallah..

korang yang makan ketupat rendang di pagi raya jgn lupa kat wni ek..hehe..

ikhlas dari,
adam, , aqif

Thursday, September 2, 2010

22 ramadhan..

pagi-pagi lagi dah sms en. adam bagi tahu nak makan nasi lemak kat ct garden, kg baru..alah, yang tepi dewan kelab sultan sulaiman tu..

en. adam cakap okeh, ptg ni (semalam la tu) kita berbuka kat sana..

yehhhh..

dah rasa2 kat tekak dah nih..lambatnya la masa berjalan..haha..kalau dah teringin tu kan..

aqif berbuka ikut time sabah sarawak..;)
sekali time tengah ari tu ntah angin apa yang datang..tiba2 je rasa tak nak pegi..terus cancel, bagi tau en. adam lain kali je la pegi..
biasa la, angin orang ngandong kan, bkn bole buat kira..kejap nak, kejap tak nak..
tapi time ambik wni balik kejer semalam, en. adam ajak jugak pegi berbuka kat sana..takut kang kempunan plak kan..;) tq en. adam
kalau dah ada rasa teringin, makan pun rasa sedappppp la sangat2 nasi lemak tu kan..padahal biasa2 je..haha
kitorang ambik lauk telur puyuh, kentang goreng, sambal sotong & ayam goreng..
ayam goreng dia sedap la..teliur plak teringat..nyum nyum..
en. adam, nnti kita repeat lagi ek..hehe..;)

Wednesday, September 1, 2010

layan fb dulu la..

baru pas bangun tido terus duduk mengadap laptop..layan fb uolsss..

hahahaha..

ikut peredaran zaman betul budak2 zaman sekarang ni..

note : perasan tak, mouse tu tak pasang kat laptop, tp aqif beria la menekan mouse tu..ahak~

Monday, August 30, 2010

mengisi masa lapang..

bulan-bulan puasa ni time lunch, nak pegi mana sngt la kan..tak larat la tiap-tiap hari nak ukur jalan tar tu..hehe

so, wni gi terjah kedai buku kat jalan tar ari tu cari buku untuk baca time lunch hour..

~amalan ketika mengandung & setelah bersalin serta panduan menamakan bayi~
harap-harap buku ni dapat membantu la..mana tau ada perkara2 yang kita tak tau..insyaallah bole tambah ilmu..