Thursday, October 9, 2008

3rd raya

Smalam hubby ckp nak alek ari ni..mula2 plan alek ptg pas semayang jumaat..pastu tukar plan plak alek pg..sbb x de nak buat per pn kan, lg pn x de plan nak beraya ke mana..pagi x pagi gak la, nak siap kan aqif n kemas2 baju sikit, dlm kul 11 gak la kitorang alek..

ampai umah aqif dah mengamok letih agak nyer, terus tido n mula la operasi basuh baju n kemas umah..hubby tlg tngk2 kan aqif..tanyer hubby nak lunch per tgh ari nih, hubby kata x lapar lg sbb sblm kuar umah opah td kitorang mkn nasi goreng...bnyk k kitorang mkn..kalau alek umah opah, kejer nyer mesti..mkn, mkn n mkn..huhuu..ptg tu plan nak kuar g jusco n nak beli pampers n susu aqif..aqif bole bantai tido lama la plak, hubby pn dah jumpa malas n hubby kata kita mkn pizza jer la..stok makanan kt umah pn x de..hubby call pizza x dpt2 n hubby kata x pe la dia g beli jer sbb pizza dkt jer ngan umah kan..masa nak kuar ujan renyai2 jer..elok jer hubby nak kuar, hujan turun lebat giler siap ngan angin skali..hubby ckp x jd ar nak g beli baik tidoq...zzzzzzzz..wah!!! bole eh camtu..hehehe..hubby pun tido n wni settle kan kemas2 lg sikit n joint hubby n aqif tido...haaahaaa..jeles tul tngk dorang tido..sejuk plak tu ujann kan..

dlm kul 6 wni bngn, hubby n aqif pn angun hubby soh siap2 ajak g jusco n beli brg aqif, so g jusco hubby cari sandle n pastu terus g mkn sbb dah kebuluran..hubby tanyer nak mkn apa...mmmm..pikir nyer pikir mamam kt foodcourt jer la sbb nak mkn nasi..g ar kt kedai nasi ayam kononnyer nk mkn nasi goreng ayam+telur grg..bdk tu kater telur x dok, mintak plak nasi ayam bbq..ayam bbq plak x dok..hangin tulllll...terus sentap g gerai lain mkn nasi grg kmpg jer..hahaha, pandai muka wni..hubby mkn nasi grg tomyam..sedap gak..gambar x snap..nak amek gambar ke nak control aqif yg nak berdiri bila letak dia dlm baby chair tu...huhuhuu..

2nd raya

2nd raya kitorang dah kt ipoh, so g beraya umah sedara mara hubby ampai ptg..kitorang g 3 keter..time nak alek tu mama ckp nak nak singgah kedai nak beli barang dapur sikit, so kitorang n sebuah lg keter pak ngah alek dl..ampai umah opah, slamber jer kunci umah rupanyer kt opah n opah naik keter ngan mama..hehheh..bijak..bijak..

sumer terpaksa la tnggu ampai opah alek..melepak la sume kt luar..heheh...

1st raya

Tahun ni 1st raya ngan family wni sbb thn lps dah alek ipoh umah opah hubby..thn lps aqif dok dlm peyut umi lg..hihihhh..so bnyk ler pantang larang nyer..x le mkn tu, x le mkn ni..nnti anak camtu, camni lah..emmmm..nak x nak ikut jer la ckp org tua2 kan..soooo..thn ni melepas kan gian mkn sumer..emmm..best, best..hehehe ;-)

Tp yg kelakarnyer baju raya kitorang thn ni pagi raya dlm kul 7.45 pg cam tu aru tailor antar..huhu..dah seram dah, siap ke x siap baju raya kitorang nih kan, mula2 janji nak antar mlm raya..tunggu punyer tunggu x antar2 gak, call plak x dpt, msg x berbalas..adoiyai buat hal nih..kitorang x pe la bole pakai baju lain, tapi aqif.....huhhhh..dah la first raya nih..mmg jadi tragedi la kalau dia x antar..cian aqif kannn...

Baju wni antar sblm puasa lg, bj hubby n aqif awal2 puasa..tailor (kak ju) tu sbnrnyer kenal rapat la sbb dl mak jaga kan anak diorang masa diorang kejer kan..so pecaya la kt dia sbb sblm ni kak ju x penah buat cani..pg raya tu hubby kak ju (abg zam) call, dia nak antar baju..yesssss...terus lompat2...ada gak baju raya kitorang..hehehe..terus la gosok jer baju tu..huhu..merasa gak aqif pakai baju melayu di pagi raya..punyer la semangat umi n ayah aqif beli songkok n sampin utk aqif..kalau la x siap baju melayu aqif tuhhhh...issshhhh, x le bayangkannn..huhu..x nak bayangkn pn..ngeri2..






pas sume dah alek semayang raya, sesi mkn2 n bermaafan, pun x sempat snap gambar..pastu mak ajak g jln umah kawan mak kt melawati, aqif bole bantai tidoq plak..so wni ckp kt mak soh diorang g dl, kalau aqif bngn cepat kitorang menyusul plak..pas aqif bngn tuh, call mak n mak ckp diorang kt saner lg, kitorang pn g la beraya di sana..dah alek tu hubby kata kalau x de apa2 plan ptg tu dia ajak alek umah opah kt ipoh..plan nyer nak alek raye ke-2 tp x pe la kan awal sikit lg pn nak beraya umah cousin n sedara mara pn sume dah alek kmpg...emmm..so ptg tu dlm kul 5.30 berangkat ler ke ipoh..dlm kul 7.30 kitorang ampai..esok nyer raya ke-2 mak pn alek kmpg..heheh..boring ar tuh raya kt kl..

Wednesday, October 8, 2008

update..

heheh..ari ni dah raya ke-8, gambar raya x jugak update..hehehe..

dah dtg la tu urat malas tuh..nnti la yerk..x de bnyk gmbr pn..gambar pagi rayer jer yg ada..

nak pegang camera pn x sempat, aqif mana reti dok diam..nnti la yek, bila dah jumpa "rajin" nnti, wni updated k..huhu ;-)