Thursday, November 27, 2008

Lunch..


Wni sll nye sensorang jek, tapau..tp ari ni hubby ajak lunch sesama..kebetulan kitorang mmg satu building, company jek lain..so senang le sesangat nak jumpa..haha..
So pagi2 lg hubby sms ajak lunch same..
Hubby : kita lunch sama nak ari ni?
Wni : bole, ktne??(hehe..soalan peberet wni)
Hubby : Ikut ayang la..
Adoi ai..ni yg payah nih..tp disebabkan wni nak g cari barang kt masjid india, so kitorang mkn kt mee rebus rosli jekk..



mee rebus + tauhu + kuah kacang

mee rebus ni mmg superb, kalau x, x kan member wni kawin pn siap order suruh pakcik ni bukak stall kt dlm dewan masa kenduri kawin dia..;)

hubby merangkap teman setia melayan wife dia lunch..huhu




pENgapit KitOrang..

alo..alo..pengapit kitorang majuk la plak sbb dlm entry A'sary ari tu x de gmbr dia..uisshhh..


yg wni bulatkan tu la bdk yg majuk tu..huhu..

jgn majuk lg ek..hik..hik..

Sbnrnye kan, kitorang (wni n hubby) kwn ngan mamat ni dr sekolah rendah lg tau..uissshhh..lama ok..nama glam dia adalah apis..apis, ko ada nama glam lain x?? bole aku promote ko kt blog nih..apis nih tgh giler ber'friendster' skarang nih, kalau sesiapa nak add dia, bole bg tau wni, nnti bg email add dia k..Selamat ber'frienster'.. jgn ko terjebak sudeyyy k..mana ar tau tetiba jumpa kitorang kt Syawal buat2 x nmpk la plak kan..aku back hand ko tau..hik..
Pengapit wni tu plak geng masa sekolah menengah, kepala best dia tu.. nama dia ieja, tp blaja tip top k, dia skarang cikgu bahasa inggeris kt mrsm sg. petani..dia la best frend yg paling best skali wni rasa..sanggup dtg jauh2 semata2 nak jd pengapit aku weh..emmmm teharu k..bln 3 insyaallah dia plak nk kawin..

Pengapit kt belah umah hubby pn member2 skolah gak, diorang ni husband n wife..


reza n ana kt umah wni..
x nmpk la plak ana dlm gmbr nih..
tq eh reza n ana, w/pn masa tu ana tgh sakit gg, dorang redah gak weh..tngk tu pp ana tgh bengkak tp bole senyum lg tuh..hik..

Wednesday, November 26, 2008

hAPPy bIRTHdAY mUHAMAD aQIF ;-)




Alhamdulillah, ari ni genap la usia Muhamad Aqif B. Muhamad Adam setahun..

Muhamad Aqif bermaksud Yang terpuji, Menumpukan Pada Sesuatu..wni yg pilih s’ri nama tu, hubby pn setuju jek..

Kalau ikut kiraan doktor, wni sepatutnyer besalin bln 12/2007 tp pada 24/11/07@8pg ari sabtu, wni dah tumpah air, tp masa tu wni x sakit pn, siap bole rilek2 lg, nk g mandi masa tu, wni ingatkan wni tekencing..hehehe..siap bole call mak lg tanye kalau tumpah air camne (biasa le, first time pregnant kan, mana la tau)..pastu mak ckp tu dah tumpah air tuh, mak wni biasa la, org lain yg nak beranak, org lain yg menggelabah..huhu..

Wni tngk hubby tido, aduh, kesian nye nak kejut..nak x nak kejut gak la kan, hubby punyer la menggelabah, kelam kabut mandi n antar wni g Kampung Baru Medical Centre (KBMC).Wni ckp gak kt hubby, releks la wni ok, x rasa sakit pn tp dalam ati ni punyer la risau allah je la yg tau kan..

Ampai kt KBMC kena tolak ngan wheel chair, kena admit, smtra nak ampai ward tu menitik2 air ketuban wni sepanjang dlm jln tuh, sume org tngk ok sbb kt tingkat bawah KBMC tu kan klinik, ada makcik kt situ sempat ckp lg, jpg besalin la tu, air ketuban dah pecah..(Dlm ati wni, ohhh..iyer ke, naper x sakit pn..huhu..belagak lg tuh).

Nurse pn dtg pasang CTG nak tngk pekembangan bb dlm perut n tngk tekanan darah ok ke x..nurse tu kata aru bukak 2 cm, so lambat lg..pastu dtg plak Dr. Norlida, dr yg check-up wni, dia kata kalau ikut rekod, bb aru dlm 8 bln, so dia x galakkan wni besalin, hehehe..bole eh, so bemalam la wni di situ, nasib baik la hubby leh tunggu ampai kul 10 mlm..x de ar boring sngt, 1st time dalam idup ku kena tido hospital..huhu, takuuutttt sbnrnyer..hik..




ni muka sakit ke muka takut eh..

25/11/07 (Ahad) Nurse dtg pasang CTG n tekanan darah..doctor x bg balik sbb dia takut papehal kt umah.nasib baik mak dok ulang alek teman kt hospital, hubby pn sama, cian plak tngk dorang..penat agaknye..korang ingat x yg rusuhan HINDRAF dl tu?? Masa hubby OTW nak dtg hospital, tgh ada rusuhan kt Kg. Baru ok..cian hubby kena gak pemedih mata tuh..ari ahad tu mak alek dlm kul 8mlm n hubby still temankan ampai kul 10mlm, masa tu dah rasa sakit2 perut cam sengugut tu tp x kuat sngt..tanya la kt nurse nape rasa camtu, nurse tu kata mungkin kencing kotor kot, dia soh minum 100 plus..sblm hubby alek mlm tu, dia belikan 100 plus dlm tin tu sbb takut tgh mlm rasa sakit lg..

Mlm yg sama, selang 10 min rasa cam contraction, panggil nurse suh check, dia kata dah 3cm, so bole la panggil hubby soh dating, aduh cian sngt kt hubby, aru nak terlelap agaknye..dlm 15 min tu hubby dah ampai..Nurse dah soh masuk lam Labour Room, kebetulan masa tu yg nk besalin wni sorang jek, tu yg layan 1st class tuh..rasa nye cam sume nurse yg duty mlm ada dalam Labour Room..Fuhhh..sakit x payah ckp la, dah naik pucat lesi dah muka..doctor suh tunggu ampai bukak 10cm, aduh..nak tnggu ampai 10cm tu allah je la yg tau..dlm kul 6 pg Dr. Norlida pn datang, dia kata aru 8cm, kena tunggu lg, hubby g semayang subuh dl masa tu n kul 6.30 Dr. Norlida dah soh push..ohhhh..masa tu aru la wni tau camne susah n sakitnye mak kita melahirkan kita kan..


Lama gak wni push ampai kul 7.30 pg, kepala bb dah kuar sikit, tp wni dah x de tenaga masa tu, hubby dah putus asa bg semangat suh push gak..So, Dr Norlida kata dah lama sngt push ni, takut bb lemas n dia nak forsep..ohhh, tidakk, nmpk je Nurse kuarkan forsep, sekali push je aqif selamat dilahirkan pada 26/11/07@7.37pg hari Isnin..Alhamdulillah kurniaan cahaya mata n rezeki yg Allah berikan dah kami sngt bersyukur n bahgia dgn kehadiran aqif..




aqif aru bbrpa jam kuar dari peyut umi..





aru pas mandi kt hospital




alahai tembamnyer pp




27/11/07 (Selasa) Member2 opis dtg melawat kt hospital..thanxxx geng..wni sngt la terharu..ramai ok..dah berkampung dorang time lunch hour tngk wni..n pada kawan2 yg datang melawat kt umah pn time kaseh bebanyak, teharu sngt..Eni, Apis, Reza n ramai lg nak sebut member2 hubby pn datang melawat n yg x dpt dtg pn x pe, wni kan sahabat yg amat2 memahami, wni x KEEESSAAAAHHHH..huhu


28/11/07 (Rabu) Yuhhuuu,..ari ni dah dpt kuar hospital, lmbt ckit kuar sbb Doktor nk pantau kesihatan Aqif sbb kononnyer kan aqif x ckp bln tp alhamdulillah semuanyer ok n Aqif pn bole isap susu n x dok dlm incubator pn tau..Aqif kan kuat..hehehe

Monday, November 17, 2008

2nd Anniversary ;-)

Alhamdulillah, ari ni genap la usia perkahwinan wni & adam 2 thn

wni sentiasa berdoa agar hubungan kita kekal hingga ke akhir hayat, dimurahkan rezeki & kita bahgia selalu hendaknya..

HAPPY ANNIVERSARY!!!!

ok, jom layan gambar2 2 thn lepas..

kitorang nikah pada 17/11/2006 kt masjid setiawangsa dlm kul 9.30 pg..

masa ni tgh berdebar2 nih..apa la yg tengah wni pikirkan nih..


adam tgh akad nikah..serius je muka..skali akad je tau (huh..bangga nih) ;-)



duit hantaran..



mas kawin..



batal air sembahyang..hubby bg gelang tngn..tq hubby..


wni bg hubby cincin utk batal air sembahyang..



hubby serahkan mas kawin masa ni..


alhamdulillah, dah selamat jd suami isteri yg sah..

posing2 ckit pas majlis nikah..
tngk jam tunjuk kul 10 pg..kejap je selesaikan..tok kadi tu pn ok x bnyk songeh..





18/11/2006 - majlis sanding kt umah wni kt s'wangsa..


antara kawan2 yg datang masa majlis kawin..tq la geng..korang la sahabat aku dunia akhirat..



19/11/06 - sanding kt belah lelaki kt dewan taman ibu kota

Thursday, November 13, 2008

Teringin la plak ;-p

Teringin??

adakah??

oh..tidak, tidak...

x de la sajer ngengada kan, td pas lunch teringin la plak nak makan benda alah nih..



suspen jer kan?? ingat kan teringin apa la td..ngengades tul..

dl masa pregnant kan aqif sll sngt mkn coklat nih, elok ke eh??

pas dah dapat apa yg dihajat, ada plak owang meniaga dpn lif masa nak naik opis..cadangnyer nak tngk jek..

bekenan benda alah ni plak..

apakah itu..jeng..jeng..jeng



*



*



*



*



*

benda alah ni haa..



cam cute je frame ni kan..nak letak gambar hubby n aqif ar kt opis..

tp gambar x de lg skarang nih..

nnti wni update lg yg ada gambar plak..

Monday, November 3, 2008

jom..jalan2..

dah lama x g beriadah bersama, so dr x buat pape kt umah kitorang plan nak bwk aqif g jenjalan..

bkn g jauh pn, kitorang g jusco je, lgpn dah ptg sngt sbb tnggu aqif bngn tido dl, lama plak dia tido t/hari tu..
sblm jalan2, kita g makan dl..


ok, perut pn dah kenyang, jomm...kita g jalan...horayyyy


::aqif bwk umi naik kereta..::

time ni aqif dah mula tunjuk reaksi x nak turun dari kereta tu..huhu cane nih..




tngk, gambar pn dah goyang dah..heheh..pujuk punyer pujuk nasib baik la dia nak turun..selamat... hehehe


diam seribu bahasa...

lama tul x update citer kt blog nih..diam x bererti membisu kan..;-)

bnyk sngt citer nak share tp x tau la nape, nk kata x sempat pn x jgk kan..huhu

kebetulan wni, aqif n hubby pn aru je baik demam..kami demam serentak..alhamdulillah sume dah ok..tinggal batuk n selsema je lg..

tp kali ni demam aqif panas sngt ampai cecah 39.5, risau sngt..dngn wni yg x sihat lg masa tu..nasib baik hubby sama2 tlg tngk2 kan aqif..

mlm tu hubby la yg pantau suhu badan aqif sbb takut panas sngt nnti demam tarik plak kan..

tq hubby sbb tlg sama2 jaga kan aqif w/pn hubby pn sama gak x sihat..;-)