Friday, December 26, 2008

tQ..

Ooooo..sngt terharu dpt barang dr sahabat ku yg jauh di mata..cewahhhh..

wni dah g amek brg yg d kirim oleh wahida td..dia bg keropok n serunding daging..tq so much..

tngk..kawan yg jauh di mata lg ingatkan kita kan dr yg ada depan mata hampeh jek..huhu~~

inilah barang2 dr kelate..




sngt2 rasa di hargai, diingati, disayangi..wahhhh..tq so much

aRi cOTiiii....

Yezzerrrr..

ari ni wni cuti..

tp sngtla bosan sbb hubby ku kejer n aqif pn tiado di sisi ku..

AKU SENSORANGGGG...uwaaaa...abg, x pyh la g kejer ari ni..mc eh..hahaha..suke ati jekk..

ok, aktiviti d rumah ari adalah kemas-kemasan umah saje..apa lg nak buat..

jpg wni nak g jumpa mak member aku dtg dr kelantan..dia ada kirim s'thing tuk aku..apa agaknye ek..;-)

ok jpg wni update lg yok, kita tngk apa dpt dr kelantan k..wallahhhh..

Monday, December 15, 2008

Hello..

kul 12.30am ari sabtu..hp aku berbunyi..bedebar gak sape plak nak call tgh2 mlm nih..

dia : hello, hi kenal x? ko katne??

aku : sape nih?? dlm keter aru alek mkn..

dia : ganggu ke??

aku : x de la, saper nih??

(saje buat2 x kenal, padahal aku kenal..huaahua..)

dia : aku la..e***e.. k**ik..ingat x??

aku : owhhh..ha nape??

dia : wahhh..ampai x ingat suara..

aku : x de la..(mmg la aku x ingat sebab dah betahun ko x kol aku)

dia : x de aku nak jemput ko ngan adam dtg kenduri adik aku kawin 28hb ni, ajak skali mak abah ko tau sbb aku x sempat la nak antar kad..esok aku kejer ampai mlm lg..jgn lupe bawak aqif skali..

(wahhh..still ngan ayat x sempat tu..ko masa bila je sempat kan kalau bab2 hal ngan aku nih ~ wahh..hati ku masih terluka)

aku : ok, insyaallah..bye..

hubby siap ckp lagi, x baik awak, org dah jemput, kita x g...hahaha..ada aku kesahhh..

aku jemput ko slama ni pn ada ko dtg kan?? x sempat je kan..x de masa je kan..haha..

tp dah bape ploh kali aku nmpk ko ngan org lain kuar, sempat je ko kan..

pape pn aku x kisah sbb aku sll ingat hubby ckp kt aku..

"awak still ada abg walaupun awak x de kawan.."

oooo..tq so much abg..aku terharu sngt sbb hubby aku ckp camtu..

aku sngt terasa ok kawan buat kt aku camnih..tu la baik sngt dl..padan muka ko wni..;-) x de sape pn nak hargai nilai persahabatan tu..



a & w..

hubby ajak g uptown, tp sbb wni x mkn lg, kitorang g mkn dl kt a& w kt pj..saje jenjalan..masa ni dah kul 11 lebih rasanye tp aqif x tidoq lg..so angkut la skali kan..kang senang sbb dia mesti tido nye kalau dlm keter..



aqif pn mkn gak, skarang ni apa org mkn sume dia nak mkn..setakat baby bite yg sll dia mkn tu, tngk pn x nak dah, kdg2 jek tu pn mkn sikit pastu buang..

elok msk dlm keter je..ujan pn turun lebat..so x jd la g uptown, kitorang alek terus n aqif pn dah tido..hahaha..

Saturday, December 13, 2008

sAKuRA kRIStal..


kitorang g dinner be-3 je smalam ngan MIL..FIL x ikut ada hal..sll g Sakura Kristal yg kt melawati tu, tp dah ada yg dekat ngan umah lg senang kan..dorang baru bukak kt jj au 2..



aqif yg x gheti dok diam..

hubby mamam chicken chop..

ni wni punye..hong kong kuetiow


MIL punye Bangkok Fried Rice..

dan air kelapa laut..sedap owhh..bnyk isi dia..

hahaha..aqif dah boring..sume org mkn tp dia tngk jek..;-)

pas mkn2 & kenyang..kitorang round lg dlm jj tu..besar gak..rasa cam abis lg round dlm tu sbb asyik g je mlm kan..bila dah kul 10 mlm tu dh sibok nak alek..kata jj dah nak tutp kan..

"abg, jom kita g round2 kt jj siang plak nak, puas sikit jln2.."

haha..ngengade..

Friday, December 12, 2008

sakit ati..

td kan masa alek kejer, wni kan naik putra..ada la bdk pompuan ni naik kt dang wangi, dia ngandong okeh..masa dia naik tu kena ar berdiri sbb penuh kan..nasib baik jenis penuh yg kena berimpit2 tu..

boleh x pompuan yg duduk depan dia tu buat2 x nmpk budak tu ngandong..aduhhh!!! wni plak sakit ati okeh tngk dia tu..dah la buat2 x nmpk, pastu nak cover line buat2 tido plak..

bdk pompuan yg ngandong td dah pandang wni n pegang2 perut dia...ciannye la wni tngk..nape la spesis pompuan gak x kesian tngk pompuan lain tgh ngandong..bagi la duduk kan..x de ati perut tul..

pastu ampai kt jelatek aru la bdk yg ngandong td dpt tmpat duduk, tu pn bukan kt tempat dia berdiri td, kt belah blakang plak tuh..sedih tul wni...

dah bdk pompuan tu dpt tempat duduk, tau plak pompuan yg x bg duduk td bukak mata n buat muka x besalah lansung..dia x de perasaan agaknye kan..

nasib baik la aku x amek gambar ko, kalau x free2 je jd muka wanted kt sini.haha~

so, prihatin la sikit ye..ari ni ari dia, mana tau esok2 ari kita plak kan..pikir2 kan la...

Wednesday, December 10, 2008

BeSt PreN..

Wni sbnrnye kan bkn jenis yg senang mesra ngan org tau..betul!! cam org yg wni aru kenal kan, mest ckp wni sombong..sebab wni mesti diam jek..bkn sombong tau, tp x tau nak ckp apa..

Wni sngt kontra ngan hubby sbb hubby ni jenis bnyk mulut..dia ramah bila jumpa org..

Biasanye wni mesti tngk org tu camne dl sbb wni ni sbnrnye kalau gurau pn kasar gak kengkadang tu, takut org x le terima..tp kalau org yg wni aru jumpa tu mmg jenis bnyk mulut..otomatik je, wni pn jd peramah..haha..pelik kan..

Ok, mungkin sbb tu la wni x bnyk kawan..mana yg ada je la kan..cam dah larik tajuk jek kan..

Dlm x de kawan pn, wni ada gak best pren tau..best pren bermusim.. bole?? haha..kita citer satu2..kita start dr sekolah rendah dl..wni sekolah rendah kt SEK.KEB. TAMAN SETIAWANGSA..masa kt sklh ni best pren wni adalah ZURA..nama penuh dia AZURA AZWA BT ABDUL KADIR..


ni gambar masa zura kawin last year..

kitorang kawan dr darjah 4 ampai skarang tau tp x de la rapat sngt cam dl2..kalau dl siap ikut wni g alek kmpg lagik..hihi..dia pn dah dok area PJ n dah kawin plak kan..so susah la sikit kan, koling2 je la..masa nak masuk sek.men, kitorang pilih nak masuk sek. yg sama..kata bes pren kan..hihi..kitorang sekolah kt SEKOLAH MENENGAH PADANG TEMBAK..tp malangnya kitorang kelas x sama..

mula dr situ dah renggang sikit la sbb di pn dah lepak ngan bdk2 kelas dia, wni ngan member2 wni, sekali2 jek jumpa..zura skarang dah jd seorang POLIS..ohhh..sungguh x caye k sbb masa kt sekolah dl, kitorang antara bdk2 yg x dok disiplin..haha..rezeki la tu kan..AKU DOAKAN CEPAT2 DPT BB N BERBAHGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT..

ok, masa ni wni mula rapat ngan EIJA plak..nama penuh dia NOR FAEZAH..kitorang bkn la satu kelas pn tp sbb sll alek sama n satu bas sekolah, so kitorang rapat la kan..huh..wni naik bas sekolah tau dl..sekolah jauh kan masa tu..bila dah abis sekolah kan, wni tepikir, nape la aku g sekolah jauh2 kt situ kan, padahal kt area umah pn bnyk lg sekolah..jawapan nye..wni pn x tau..haha..keji..~


ni gambar masa kt jengka ari tu, umah mak eija ni kt area situ je, tp wni lupa plak skarang kan cuti skolah, mesti ar dia ada kt umah sbb dia adalah seorang CIKGU..

kitorang still rapat ampai skarang w/pn dia dah mengajar jauh kt sungai petani kan..tp dia x penah luar nak tanya khabar wni..wni sngt la hargai ini budak sbb dia x penah lupa kt wni..Rindu plak kt ko eija oiiii..w/pn aru jumpa ari tuh..insyallah kalau x de aral eija akan kawin bln 6 thn depan masa musim cuti sekolah sbb tunang dia pn cikgu gak, dok meja depan2 lg weh..hik..hik..jodoh ko la eija oihh...

Pastu form 3, wni dipaksa pindah ke sek. kt area umah, sbb senang..SEKOLAH MENENGAH DESA TUN HUSSEIN ONN..masa ni wni best pren ngan ERNIE..huh..kitorang sngt2 rapat okeh..mana ada aku, kt situ la ada ernie ni..cam belangkas..tp tu sume dl, bila dah abis sekolah je sume berubah..x tau la perubahan tu berpunca dari wni atau dari dia s'ri, tp wni rasa wni dah bg yg terbaik n bnyk sngt mengalah..tp dia still gak camtu..arghhh..kesabaran org pn ada batasan kan..org ckp mcm2 kt wni, wni diam kan jek sbb pikir kita dah lama kawan kan..lantak la apa org nak kata tp kalau dh ampai dia pecaya sngt ckp budak supir tu, wni mmg x le terima, ko nak cayer sngt ngan dia kan, ko cayer la..kalau ko x salah..nape ko x berani nak jumpa ngan aku, ko pn diamkan diari, harap aku nak tanya ko apahal ko camni..x payah la aku rasa sbb dah bnyk sngt dah ko kutuk aku ngan adam kt belakang kan..mula2 aku cam x nak caye..tp ntah la..lantak ko la,,janji ko bahgia..itupn kalau ko bahgia..kalau aku tau nak jd camni, aku x bg adam berenti tp jln semata2 nk tlg ko..x kenang budi tul..kalau ada x puas ati, ckp ngan aku, x pyh luah perasaan kt budak supir tu, dia pn bkn bagus sngt..belagak jek lebey..


::huh..teremosi jap::


lantakla, kalau ko rasa aku x betul, meh dtg jumpa aku, kita slowtalk, aku pn nk tau gak naper ko suka sngt citer kt budak tuh..

pastu wni amek sijil kt L&G College kt damansara..kejap je dlm 6 bln tp stay kt sana..masa ni besat prend ngan DAH, nama penuh NURWAHIDA..budak kelantan..ampai skarang hari antar email kt wni meluahkan dura lara di hati..haha..dia dok kelatan skarang, dah kawin n tengah pregnant..gambar DAH ni x dok la sbb dah lama sngt x jumpa dia..

Abis amek sijil, sambung blajar kt PTPL Ampang..masa ni best pren ngan NORA..aka NORA MARLINA..pn dah kawin, ada bb g'girl yg comel..dia ni lg best satu kepala ngan wni, suka ati je x nak g kelas ajak wni skali..haha..wni ni dah la senang sngt terpengaruh..aku sngt2 respek ngan nora nih sbb dia seorang anak & isteri yg tabah..aku tabik spring kt ko..kalau aku la mmg x de daya dah nak hadapi dugaan2 yg tempuh tu..ngan nora pn still contact n ari2 dia antar email kt aku..jumpa jek jarang..

So skarang camni la idup wni, masih bekawan ngn sesiapa yg sudi kawan ngan wni..hahaha..

Ni plak best pren hubby..REZA nama nye..dia pn dah kawin n ada bb boy sorang..sbb kan ada komitmen, jarang dpt jumpa, kalau x rajin gak ar dia lepak2..

p/s : jgn la pelik sbb nye kebanyakan member2 hubby tu member2 wni gak..kitorang 1 kelas..haha..


dia skarang nih dah jd pak polisi..uhhh..takutnyer..ni gambar masa hubby ada hal kt kajang, g ar balai tempat kejer reza, g melawat katanye..padahal reza ni pn dok keramat jek, cam la x le jumpa kt umah kan..

tp org yg amat setia yg sentiasa meneman hubby & kengkadang wni ikut gak diorang lepak adalah budak ini..


cam biasa diperkenalkan buat ulang kali nya..nama dia APIS.. sbb dia belum kawin n belum ada awek's lg, maka bnyk la masa dia yg terluang utk lepak ngan kitorang..jgn nnti dah ada awek's terus berubah dah le kan..kasi ingat sikit..hihi~

Wni @ Aku..

Perasan x kengkadang wni bahasan diri sbg "WANIE" tp kengkadang "AKU"..tp wni rasa x kisah la kot sbb janji wni selesa kan nak membasakan diri apa..tp kalau ada yg terasa wni terkasar ke, bahasakan diri wni "AKU" wni mintak maaf la dr ujung rambut ampai ujung kaki..

Ntah la sbb rasa cam lg dekat je bila bahasakan diri "AKU"..ntah la ..pandangan memasingkan..

janji kita selesa, bahgia n ikhlas dgn apa yg kita buat..tul x??

chaiyok!! chaiyok!! (wahh..tetiba sengal!!)

JaYa JuScO..

Malam raya org sibok buat rendang kitorang g rewang2 kt Jusco..sbnrnye ada Jusco baru bukak kt area keramat, so wni pn ckp ar kt hubby nak g cari barang..lg pn rendang sume dah siap masak ptg tu..so mlm x dok buat pe, lepak2 jek..

"huh, alasan..ckp je la nak g jusco baru tu!!"

hehe..abg ni cam tau je..malu la nak terus terang kan..wah..tetiba plak nak malu kan..

"x pe la kalau x nak g jusco baru tu kita g kt wangsa maju pn x pe"

hih.. ayat nak cover line nih..;-p

pas maghrib hubby soh siap2 n jom JUSCO..wni apa lg dgn kadar segera la siapkan aqif..


ni pemandangan dr luar..kata baru bukak mesti ar jakun ckit kan..haha~

kitorang mkn benda alah nih..TAKO TAO..x salah kan mencuba..sbnrnye ni kali ke-2 dah mkn..ari tu beli kt MV..kitorang try yg Chicken & Prawn tu..kalau wni lg suke yg prawn..yg chicken tu cam kureng ckit ar..

pas dah beli Tako Tao tu kitorang lepak kt food court, hubby beli nasi ayam..tp nasi ayam nye sngt menghampakan..SNGT x sedap..pada tekak kitorang la..

ni adalah pandangan masa kitorang lepak2 kt food court tu..ok la, besar gak dlm tu..bnyk tempat mkn n lepak2..

aqif yg tgh sibok tgk orang sekeliling..
ohhh..nmpknye en. aqif pn dah ngantok..moh ler kita balik..esok kan nak raya..yeh..yeh..esok raya..
UPDATE :

ni adalah gmbr td..kitorang g lg..haha..kata dekat..hubby alek kejer ajak g jusco sbb nk g DiGi Ctr..sbb ari tu x dpt naik buggy nih..dah ari ni rezeki aqif agaknye dpt la naik w/pn sekejap sbb jusco dah nk ttp masa tuh..nnti kita dtg lg eh aqif..;-)

::SehATi SejIwA::

Wah..tetiba sehati sejiwa plak kan..huhu~


ok, masa g kedai hp tu kan kitorang jumpa zamani kan..sbnrnye kitorang g survey hp ni ha...

mula2 hubby dah beli yg kaler merah tu dl..konon2 nak g survey wni punye plak kt kedai hp tu, pastu hubby dah bekenan plak yg kaler itam..harga pn ok la compare ngan kedai yg first hubby beli tu..so terus jadik amek..

Hubby kata aru la sehati sejiwa pakai hp sama..haha~

note : apis, ko mesti nyampah kan kalau baca entry nih..huh..

McD

ni sbnrnye citer ari sabtu, tp x pe la belum basi lg kot..

ari sabtu plan nak g beli barang2 aqif..susu n pampers pn dah nak abis..

aqif kena tinggal sbb dia tgh tido masa tuh..cian la aqif nih..bila nak kuar je mesti kena tinggal kan..huhu

pas dah g beli barang aqif, g antar kt umah mak, malas nak beangkut2 lg..lepak2 jp..
pastu hubby ajak g ampang park cuci gambar..dating2 jp ngan hubby dlm ampang park..masa tu dah kul 3 lebih kot..ingat kan nak bawak aqif skali rupaye dia dah nk tido alek..emmm..x jd bawak lg..



hubby kata nak jd blogger kena amek gambar dlm keter..tu yg x le bla tuh..kami adalah satu kepala..hubby ku sngt2 la bg galakan..silap2 dia yg tolong snap gambar tau..huh~


dah alang2 kt ampang park tu, g la mkn mcd ngan hubby kata dating be-2 kan..

wni cam biasa kalau mkn mcd meati cari m chicken, hubby mkn big mac..

hubby yg sngt rajin melayan kehendak isterinyer..iyer ke abg??? hehe mesti la ye kan..

pas alek dr ampang park, singgah g kedai hp kt area umah..jumpa la zamani nih..x sombong okeh..wni ckp ar kt hubby nk amek gambar zamani tp malu ar..

pastu hubby kata, bak ini abg amkkan, buat apa nk malu kta blogger..hehe~ layan kt aje..

apa yg kitorang cari kt kedai hp nih..nantikn next entry..wah..cam bagus jek..

Tuesday, December 9, 2008

BoRiNG..

ari ni boring gile dtg opis..member sume bole lak mc..

woit korang..nape la nk mc x bg tau aku?? bole gak aku joint korang mc..

hua..hua..dasar pemalas..

bkn malas..tp ntah la x de penyeri lansung nak datang kejer..x best ok opis aku..kalau korang masuk opis ni, mesti rasa esok nk resign..kalau x cayer tanye la member2 aku yg dah berjaya me ' resign' kan diri n men 'transfer' kan diri dr dept nih..

kalau korang berjaya transfer dr dept ni, korang adalah sorang yg sngt terel, kenape???he..he..he.. s'ri mau ingat!!!

bila ptg jek, mula la gedik2 nak turun opis hubby buat2 nak g antar helmet..tp tu sume alasan!! sbnr nye suke g situ sbb happening sngt, le gosip2, citer2 buat lawak..boss pn best jek sporting gile..ohhhh..sngt la tekanan..

ohhh..aku sngt la rindu kengkawan kt opis lama..best ar kt situ, nape la dorang transfer aku kt sini aku bukan nye bagus pn, dah la pemalas!! haha..aku nak g opis lama la, ramai sikit kengkawan satu kepala..

skarang ni pn ada la member sekepala tp tu la bila environment kejer pn dah x best, mood nak g kejer pn x dok.. gilos..sume dtg opis muke mesti toya jek..huh~

nak resign la cam nih..hah..tetiba..

note : aku update time lunch kt library k..nnti ada plak bg tau kt boss kata aku x buat kejer..mkn gaji buta..tlg seket eh, aku buat kejer..

Monday, December 8, 2008

SeLamaT hARI rAYA aIdILaDHA..

Wni dan keluarga mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha..

Kepada sesiapa yg balik kmpg tu berhati2 di jln raya..wni thn ni beraya di kl, pg raya di umah mertua, lepas semayang aru alek umah mak wni, lg pn dekat jek, x dok masalah pon..

Raya thn ni cam best sikit sbb ramai kt umah mak, sll nye pepagi raya masing2 ada hal s'ri..tp thn ni dpt bekumpul, cam best jek, x sabar ar nk alek, nk mamam ketupat daun palas n rendang..ketupat daun palas adalah wajib mak buat sbb bnyk permintaan..wahhh..;)

ok, Semoga Semua Berbahgia Bersama Keluarga Tersayang..

Sunday, December 7, 2008

medan selera bunga tanjung..

ari jumaat mlm basuh keter kt area ampang ngan hubby n apis, sbb apis x mkn lg, kitorang singgah kt food court kt blakang ampang puteri tu..


kitorang mkn kt gerai yg apis biasa mkn, senang..

wni mkn kuetiow, hubby mamam satey n apis mkn nasi goreng cina..



kt gerai ni kan dorang bg free tau air suam n keropok goreng..ok gak an bole kudap2..mana nk dpt kt kl nih benda free nih,,





ini adalah makanan yg free..

ni la org yg kelparan ampai mkn pn dh x le angkt kepala dah..




ni apis punyer air, air mangga,,

pas mkn, terus alek sbb aqif x ikot, dia dah tido masa kitorang nk kuar, so dia kena tinggal..hehe..

Thursday, December 4, 2008

teringin..

smalan hubby teringin sngt nk mkn yong tow foo..dr minggu lepas lg dah ckp tp x gak g cari sbb sibuk ngan preparation beday aqif..so mlm td hubby alek kejer terus ajak g cari yong tow foo..

cari satu keramat smalam, pusing2 n call member2 tanye kot area umah dorang ada ke x org jual yong tow foo..emmm..x de rezeki la mlm td..cian hubby..nni kita cari lg eh..

sbnrnye ada satu pasar mlm kt area tmn keramat tu, tp sbb area tu ramai sngt org in**n..so cam kembang plak tekak nak g beli kt ctu..n kt food court jusco w'sa maju pn ada gak tp hubby kata x sedap lansung..

so, hubby kata x pe la x de rezeki mlm ni, kalau ikut wni mmg nak g cari ampai dpt la kan....cian plak..dah x jumpa yong tow foo, mlm td kitorang mkn satey jek kt keramat..


ini je la dinner kitorang smalam, x pe abg eh, nnti kita g cari lg ek..

Wednesday, December 3, 2008

MiD vaLLey

Ari isnin wni & hubby cuti lg sbb nak bawak aqif g cocok montot utk setahun..pegi2 klinik..ya allah ramai giler k..so x jd, maybe ari isnin kot, org malas nak g kejer so g amek mc la tu..hahaha..pandai je kan..

So tukar plan g klinik ptg la, mintak2 x ramai org, so kitorang g mid valley saje jenjalan buang masa..hik..lunch kt sane jek..lunch kt kfc tp gambar x de sbb aqif x dok diam nak panjat bb chair tu..

Kan dah nak dekat krismas kan, so merata2 la ada pokok kristmas dlm mid valley tu..so aqif ada la sngt pelik agaknye tngk pokok yg besar tu, tiap kali nak amek gambar je, mesti x tngk kamera sbb lg minat nak tngk pokok2 besar tu..hi hi..


see..betuk x wni ckp td, kebanyakan gambar aqif tngk belakang..hihi~


pas dah amek gambar n pusing2 dan kepenatan kitorang pn alek sbb dah janji ngan mak nak antar mak wni g hospital sbb anak buah wni masuk hospital..sblm tu singgah tngk klinik ramai org ke x..ok cun x ramai org..so g cocok montot aqif dl..masa ampai klinik aqif tgh tido, masuk bilik dr dia tekejut masa nak timbang berat..terus mengamuk, dr. cocok montot terus menjerit..uuuwaaaaaa...sekuat ati plak tu sll dia la hero..buat dekkkk jer dr. buat apa pn..


Pastu alek umah, rehat jap & hubby g antar mak, wni x ikut g hospital ngan alasan nk bg aqif tido..hik~ keji x buat alasan camtu?? penat sbnrnye..penat g pahang pn x abis lg ngan nak basuh kain n kemas umah lg..huhhhh..akhirnye wni dok umah bkn buat kejer pn, dok ngadap lappy update blog..emmm..hubby geleng kepala je..x pe, abg sporting kan?? janji sume kejer setel tul x?? hik~

Gi pAhANG..

Ari sabtu pg hubby dah antar wni n aqif alek umah mak sbb nak packing2 barang g pahang..t/hari tu kitorang betolak dlm kul 2 ptg camtu ke pahang..jengka 3..Kendurinya ari ahad tp kitorang bermalam dl kt Mercu View Resort sbb kitorang g ramai, sume adik beradik wni pg, sngt la ramai ngan anak2 buah lg..so kitorang booking 10 bilik kt ctu..bayangkan betapa ramai nyer kami di sane..huhu..happening k..kitorang ampai dlm kul 4 lebih camtu la..Mercu View Resort tu kt Bandar Pusat Jengka, so x de la jauh sngt nak ke Jengka 3..

Pgi2 lg sume dah siap sbb pengantin nikah dlm kul 10 pg..sblm pg masjid, wajib amek gambr kt area resort dl sementara tnggu yg lain siap..


masa ni dah sampai masjid, aqif sngt la x nak dok diam..nak main ngan sepupu dia sume dah besar, dia tekedek2 merangkak sensorang..mana dia nak umi dia pegang, nak lepas je, silap2 kena halau kuar jgk bdk aqif ni dr masjid tu..org sebok nak nikah kan pengantin, dia tejerit2 nak lepas..huisshhh..menguji kesabaran tul kan..

disebabkab aqif x reti dok diam, dia dihukum dok dlm kotak air mineral..hehehe..ingatkan dia takut, rupanyer suke okehhh..siap gelak2 lg..


Pas puas menunggu tok kadi yg lambat dtg..ngan aqif yg x gheti dok diam..alhamdulillah ngan sekali lafaz pengantin telah sah disatukan n kami sekeluarga sngt senang ati sbb bnyk sngt rintangan utk mereka idup bersama..

p/s : apa rintangan nye biar la rahsia (wahhh..cam dato k ngan siti pulak)..dan atas sbb2 tertentu jgk wni x letak gmbr pengantin kt sini..Wni serta keluargga mengucapkan "Selamat Pegantin Baru, Semoga Kekal Hingga Ke Akhir Hayat & Tabah la hadapi hari2 mendatang" sbb wni percaya pas ni bnyk la rintangan dan halangan yg perlu dorang tempuh..moga cepat2 dpt cahaya mata..Kami sekeluarga akan sentiasa "support" kalian berdua..


JoM Bukak hADiAH..

Pas member2 sume dah alek, kitorang g antar barang mkn kt umah mak wni & nak g antar mak teh alek s'kali kt ampang..kitorang angkut sekali aqif sbb dia x nak tido tngk org ramai sngt kt umah..

Alek tu x sempat nak bukak hadiah sbb aqif dah terbang g jerman..(hehe..dah tido la)..so kita bukak hadiah esok je la yek..


hadiah2 aqif yg belum dibuka


aqif tgh bukak hadiah

Owh..terima kasih bnyk2 yek kawan2 sbb sudi bg hadiah kt aqif, sngt la bnyk n suker sngt2..kitorang excited sngt2 tau nak buat beday party aqif nih sbb rasa cam best jer tngk kawan2 sume bwk anak2 dorang..uisshh mmg cam x cayer tau kwn2 sekolah ramai yg dah ada anak..dl punyer la hua hua..;-)

Tuesday, December 2, 2008

beday party aqif

So jumaat mlm sabtu ari tu kitorang buat beday party utk aqif sempena ulangtahun yg petama..alhamdulillah semua nya berjalan spti yg dirancang..
Kpd kawan yg sudi dtg..jutaan terima kasih diucapkan walaupun aru alek kejer, korang terjah gak dtg umah kitorang ngan bwk anak kecik korang yg comel..pd yg x dpt dtg, x pe wni paham sbb ari jumaat kan, jln kompem jem punye..sori la eh sbb buat weekday sbb weekend kitorang nk kena g pahang, ada kenduri kawin..
sesi memotong kek & tetamu yg dtg..

antara kawan2 n family yg sudi memeriahkan majlis yg x seberapa nih..tq uols..

Walaupun ptg tu ujan lebat sngt..alhamdulillah masa majlis berlansung cuaca ok jerk..ujan rahmat kot..;-)

p/s : pada kawan2 yg luper dijemput mintak maap ek..bkn sajer2 x nak jemput..te"luper" kot..huhu..so tlg la jgn tesentap ngan kitorang k, kitorang kan manusia biasa..hik..


Monday, December 1, 2008

sWiMmINg PooL...

swimming pool la sngt..tp aqif punyer la excited nyer mandi ampai menggigil2 sejuk..cian plak kitorang tngk..sbnrnyer jumaat wni cuti sbb ingat kan nk buat beday party aqif mlm tu sbb weekend x le buat, kitorang nk g pahang, ada kenduri, so terpaksa la buat ari jumaat..
so, siang tu hubby tgh sibok cuci simen dpn umah, dah alang2 simen tu pn basah, bukak la swimming pool aqif yg sekangkang kera tu..hehehe..penat tau ayah aqif tiup sbb x de pam..hik..hik..sanggup tu demi anak yg sorang nih..


hubby sngt la rajin..tq


Sental abg jgn x sental..;-) hik..hik..tgh hubby sibuk menyental simen tu, aqif baling satu satu bola dari kolam dia..hehe..mula2 tu hubby layan la tlg kutipkan..lama lama melampau pulak mamat kecik tu, ayah dia soh masuk dlm..hehe..nasib baik la dia dgn rela ati nak masuk, kalau x menjerit 1 taman bole dngr..

hubby tgh kemaskan kolam aqif
setel je basuh simen depan tu, tekejar2 g amek kek aqif plak kt secret recipe n alek tu ujan pn turun ngan jayanye..hehehe