Sunday, February 15, 2009

pengganti DATO LEE CHONG WEI ker?

smalam ikut hubby g main badminton kt kepong, bwk aqif sekali..kan dia ssh nak tido mlm..

wni biar je dia main dlm dewan badminton tu..

ohhh..aqif sngt baik yer smalam, x nakal pn, main pn dekat2 ngan wni jer..

kalau x mmg nak kena kejar dia jer la kan..

aqif dah tunjukkan minat nak main badminton..hik~~


hubby suka la sbb kalau bole hubby mmg nak aqif main badminton nih..

sampai dah menyangkong dah tngk ayah dia main badminton..tu bkn sbb penat tp dia nak gosok tngn dia kt lantai tu..tngk2 dah itam tapak tngn..hihi..

ingatkan masa otw nak alek tu dia tido cam sll..tp hampehhh..ampai umah dia berjaga..haha

kesimpulannye strategi umi n ayah mlm td x menjadik..hik..


Friday, February 13, 2009

mc lagik

smalam dh mc sbb kaki bengkak kena gigit tungau..doktor dah kuarkan tungau tu, bekas tu yg sakit sngt..

ari ni ingatkan bole la g kejer..pg td bngn nak letak kaki pn sakit..

g amek mc lg n ubat tahan sakit..huh..atit nye..

hubby kata kalau mula2 kna gigit rasa gatal, wni pn mmg ada rasa gatal kt kaki tp buat x tau je, ingatkan nyamuk, garu bagai nak gila..

rasanye kena kt kmpg kot masa cuti thaipusam ari tu..ari rabu mlm baru rasa sakit sngt..nk sentuh pn sakit..khamis g klinik, dr kata tungau, so kena kuarkan..

isshhh..ngeri wehh..doktor plak kasi antibiotik je, ubat thn sakit x de..tu yg g balik td g amek ubat thn sakit plak..

so dah rasa kurang sikit, tp jln pn tejengket2 lg..minggu depan bole la g kejer..hihi ;-)

Thursday, February 12, 2009

GenTinG hIGhlAND..huhu

dah seminggu sbnrnye kitorang g genting tp x berupdate..sbb tenet kt umah mengong x le masuk..hihi..

plan asalnye nak bwk aqif g zoo tp last minute tukar g genting plak sbb hubby kata biar aqif besar sikit aru bwk g zoo, aru ar dia paham kan nak tngk binatang2 tu sume..skarang ni bwk pn x dok maknanye..penat ada la..


kitorang ampai genting dlm kul 11 lebih, ujan plak tu, kabur tebal..so amek keputusan g kt indoor jek..so kitorang main mainan yg bole bwk aqif naik skali je la..lgpn mainan dlm indoor ni pn x le la mencabar mana pn kan..hihi..

ni gambar SNOW WORLD..tp kitorang x le masuk sbb aqif kecik lg, brother tu kata bdk umur 4 thn ke atas je bole bwk masuk..so kitorang tngk dr luar je..
gambar masa naik VENICE GONDOLA..
deko chinese new year..cantik kan..

aqif naikCAROUSEL..skarang ni aqif kalau nmpk org pegang kamera nak amek gmbr dia, jgn harap la dia nak pandang..bape kali hubby usaha nak amek gambar tp x de nye dia nak tngk..;-)

peace..peace..hihi

kitorang lunch kt KFC saje..kt bwh tu ada mcd tp x dok org pn..boikot lg la kot..

wni mkn nasi ayam tp dorang x serve dlm pinggan bg cam kita nak take away..so cam susah nak mkn..hubby kata sbb dorang malas nak basuh pinggan kot..haha..
apsal aqif temenung cam x puas ati jek..

last skali hubby nak main bumper car tp x de org plak.lepak2 kt situ dtg la geng bdk2 cina..hubby join main ngan dorang jek..
pastu hubby ajak alek sbb aqif pn dah ngamuk serba x kena je..dr genting ampai umah aqif tido..penat sngt la tu, bejalan x ingat dunia..tq hubby bwk jln2..hihi..

bln 4 ni kitorang plan nak g jenjalan lg ngan bebudak kelas..g mana?? tu nnti wni update..lgpn bln 4 nnti kan..kita hanya merancang, tuhan yg menentukan tul x??..

Monday, February 2, 2009

aLamanDa..

dah alang2 ada kt putrajaya tu ajak la hubby g alamanda..first time sampai sini..haha kecian..
sblm ni asyik dngr org dok citer je..dah pg best la plak sbb bnyk kedai yg wni suka kt situ..pas ni bole la g lg kan abg..sambil kenyit2 mata kt hubby..hik;-)

kitorang just round2 je dlm tu, nak survey2 kedai apa yg ada dlm tu..

aqif kan pantang nmpk mainan yg masuk syiling pastu dia gerak2 ni kan..dia dah tunjuk2 dah nak naik mainan ni..hubby pn layankn aje sbb konpem aqif menjerit kalau x dpt naik kan..dah la org ramai..haha..aqif testing testing dl..hahaha..gelak sambil buat muka belagak sikit sbb dpt naik mainan nih..hihi aqif suko..

kitorang alek dlm kul 8 lebih..aqif pn dah letih sngt..dlm keter pn lentok jek..lawan mata, tido x jgk..

jenjalan g putrajaya..

kata cuti kan semalam..harusla bawak anak isteri jenjalan..cewahh..


kitorang abiskan masa ptg smalam bwk aqif jenjalan kt putrajaya..

bawak skali keter aqif..




hehhe..aqif dah ada keter tp kena ada org lain tlg control kn sbb aqif x pandai lg nak tekan pedal kt kaki dia..hubby yg sabar je, control keter aqif..


sempat lg buat 'peace'..hihi

hubby dah penat ikut aqif, wni la plak kena amik alih control keter aqif nih..


dah lama sngt main kter ni, aqif pn mula la boring..sibuk nk turun sbb dia tngk ramai budak2 tgh belari2..

kata dah bole jln kan..aqif pn tekenkang2 la nak jln jgk..hihi..ada kemajuan la..

jalan, jalan dan jalan


ops..jatuh la plak..;-)x putus asa tu, bngn lg..dan terus kan perjalanan..wni suka la gmbr ni, nmpk sweet sngt..hik..;-pkami..harusla ada gamba tuan punye blog kan..hihi..kitorang gerak kul 7 camtu sbb pastu nak g tmpt lain plak..huhu..kata jenjalan..harusla ampai puas kan..