Friday, April 24, 2009

tEHaRU sNgt..

hubby ckp kt wni yg skrang ni weekend dia dah x nak g main badminton sbb katanya weekend adalah masa utk keluarga..cewahhh..

tp wni ckp la, wni x kisah, x nak la hubby korban ampai camtu skali kan sbb wni tau hubby mmg minat sngt main badminton..

hubby kata x pe la sbb hari2 pn dia dah main ping pong kt opis pas kejer..diulangi HARI2 ye..hihi..

tepulang la kan..wni x nak paksa2 ke apa kan, nnti kwn2 dia ingat wni control hubby plak kan..x mo..x mo..x baik camtu..ahak~..

lgpn weekday hubby mmg alek kejer lmbt..kul 8 lebih kadang2 kt kul 10 aru ampai umah, kejap je main ngan aqif..so weekend je la nak luangkan masa utk anak pn kan..

x kisah la tp mmg TEHARU sngt sbb hubby berkorban ampai camtu skali utk WNI n AQIF..K.A.M.I akan hargai nye AYAH..we luv forever..weekend ni nak jenjalan g mana? eceh, smpt lg tuh..haha

pepandai je dorang nih..;-)

ada ke member2 opis wni ckp wni ngandong...WHAT? what? what? blm ada rezeki lg la..insyaallah kalau ada akan di bg tahu..benda baik buat pe nak rahsia2 kan..halal kan..ahak ;p..

x de sbnrnye dorang ckp wni ngandong tu sbb dorang kata wni dah berisi sikit..

ada la satu ari tu janji kuar lunch ngan dorang nak g sogo..pastu masa wni nak lintas g kt STAR tu, si farah n kayrol gelak2 tngk wni..wni ckp ar dlm hati "ni mesti dorang tgh kutuk2 aku nih"..

dah ampai kt dorang wni tanya la..

w : apsal orang gelak2 tngk wni masa lintas td..
f : x de kayrol kata wi dah gemok..
k : farah pn kutuk gak, dia kata wni ngandong kot..
w : x de maknanye wehh..blm ada rezeki lg..

tp x le bla nye ada ke dorang ckp wni dari jauh cam RS "RS ni singkatan nama ssorg - sape yg dok satu opis ngan wni je tau"

haha..tu betul nye kuang ajaq la tu kan..x kan la ampai camtu skali..satu lg sbb dorang ckp camtu sbb dlm minggu ni je dah mcm2 wni teringin..hihi..

dorang ni ada 1 penyakit nak lunch kt mana pn x tau..aku tolak kt ko, ko tolak kt aku..x kisah la, apa la..kt mana pn x pe la..mencik tau..nak mkn pn ssh..

so sblm dorang ckp camtu..wni dah bg tau dah TERINGIN nak mkn beger kt sblh mydin (sedap weh beger dia..slurp..slurp..)..teringat plak..hik..

ok la..dorang setuju tp ckp gak

"aku dah kata dah pompuan ni ngandong, tp x nak ngaku je..tngk dah teringin tu la ni la"

"sialan je kan"

"lantak korang la x nak caye"

dah mkn beger tu otw nak alek opis, wni tapau cucur udang ngan buah takut lapar sbb mkn beger je kan..dorang ckp gak

"sstu doh wni skarang ni, cam bela pn ada gak"..hihi kelakar la dorang nih..

ni plak kejadian smalam..ar rabu tu wni kuar lunch ngan hubby..kak fiza kuar ngan kayrol g mkn roti nan ngan masal kt kedai mamak..pastu alek opis kak fiza slamber je racun wni..

"rugi dik x ikot kitoran..sedap giler masala dia..perggghhh" siap cium2 tngn dia lg nak tunjuk kt wni yg best giler masala tu..chait..masa dia citer tu wni ok lg..sbb tgh kenyang kan..

dah ptg tu..wni g kt tmpt kak fiza..

"akak, sy x kira esok akak kena teman sy lunch mkn roti nan ngan ayam masala"..haha padan muko..

dan smalam dorang teman wni mk kt sana w/pn x bape redha sbb dah 3 ari beturut dorang lepak kt situ, dorang dah malu ngan mamak tu..haha..sape soh racun wni kan..mesti mamak tu ckp bdk2 ni lg..hihi..

hujung minggu yg bermalas-malasan..i likeee..

bangun tido..pastu tido lagi..mkn jap..dan tido lagi..tu je kejernye kitorang be-3 weekend minggu lepas..

x dok plan g memana pn..sbb kemalasan yg maksima..ari sabtu ptg tu hubby ajak g lake garden pn x jd sbb ujan kan..pastu g tngk opah sedara hubby aru pas operate kt hosp. ampang..ada ketumbuhan kt perut..

opah pn ada kt sini..best..wni suka opah ada kt sini..sbbnye...ntah la tp wni mmg suka kalau opah ada kt sini..hik..opah wni kan dah lama meninggal sejak wni darjah 1 lg so bila dah kawin ngan hubby dpt plak opah yg sporting n best..so wni rasa seronok sngt n bila alek kmpg cam best je kan..hihi..

ari ahad pn aktiviti yg sama..tp belah ptg time nak alek umah kitorang tu hubby bwk round2 kt titiwangsa..ramai tul org happening plak..tp ada apa ek kt titiwangsa last week sbb nmpk ramai org bwk paperbag hotlink..

niat hubby nak bwk aqif jenjala..msk je titiwangsa..aqif dah tido..hihi..so balik je la kan..singgah mkn nasi ayam kt esso damai tu..pastu terus alek..;-)

akhirnye..hihi

puas la wni tekan kt "sign in" tu tp x bole2..x paham la nape..

dan AKHIRNYE..dah bole..yippi..suke..suke..

dah bole update tp nak start citer kt mana pn x tau..

blog pn dah besawang..laptop pn dah berabuk..fuh..fuh (ceh..ceh..tiup habuk la kunun)..

dah bole sign in ni x dok idea la plak..masa x le ari tu..macam2 nak cter..hik~~

Saturday, April 4, 2009

cuti yg sngt bermakna..;)

hubby dah janji nak bwk kitrang g becuti..so hubby tunaikan..kitorang g cherating lagik..w/pm thn lepas pn g cherating gak..hihi..kitorang x kisah pn g mana, janji brcuti..cuti maksud nye di sini adalah bermalas-malasan, sbb penat kejer seharian dicover dgn merehatkan diri selama 3 hari 2 mlm..;)



dah ampai cherating kena la call org tesayang kan..kalau x nnti risau kan..x pe aqif bole tlg call kan..hihi..cam pandai sngt nak call org..

thn lepas kitorang g impiana hotel kt cherating tp thn ni kitorang dok kt de rhu..area kuantan, dkt gak la ngan cherating..tngk la pemandangan, sedap mata mmandang..lupe jp masalh2 n tekanan kerja..


so dah check-in sume, lepak2 n kitorang round2 dl kwsan sekitar..memantau apa yg best d sana, sbb nak terus mandi swimming pool tu dah ptg sngt kan..x sesuai sbb bwk anak kecik..melalak plak tgh2 mlm kt tmpt org..

so, d ari ke-2 aru la bwk aqif mandi swimming pool..suke sngt dpt main air


bkn setakat bg mandi swimming pool je, bg mandi laut lg, kira pakej tu..hihi..tp mandi laut dia x nak..takut agaknye tngk luas sngt..haha..
best la sbb dorang siap ada playground utk bdk2 main..kitorang lepas kan je aqif main dlm ni..


so, sblm ceck out kena la amel gmbr be-3 sbg kenangan..;-)

terima kasih kt hubby sbb bwk aqif n wni g bercuti..best sngt..thn dpn bole la jenjalan lg..huhu..rasa cam x nak balik pn ada gak..;-)

x dpt gak nak tngk..

wni tau ni citer yg mmg dah basi..hihi..tp x pe la kan sekadar kenangan utk diri s'ri..kata aritu x le sign in kan..so sila la terima alasan tu yek..hihi :-)

hubby ckp nak g tngk belon panas kt putrajaya..so wni pn ok la kan..kata jenjalan, rugi oh tolak..haha..
kitorang ampai kul 4 lebih,kt kul 5 dah masa tu..panas nye mak aihhh.punye la menyengat..
hubby pusing2 cari parking..biasa la org ramai x hengat punye tp x de la pusing2 jauh sngt, parking..parking..pastu kena jln bole thn la jauh nye..
menonong je wni jln..hubby dukung aqif, kes malas nak tolak stroller sbb takut org ramai n nnti susah nak tolak kan..so kitorang tukar2 dukung aqif..punye la laju wni jln, x perasan aqif ngan hubby tetinggal kt belakang..haha..hubby ck panas sngt ar tu..huisshh..panas tul menyucuk2 tuh..

ampai2 tngk benda alah ni ada la, yg cam payung terjun tu, mana belon panas nye ka..x pe la kata aru ampai, so round2 dl, tngk2 gerai yg ada, lepak mkn2 n minum2..
apa la yg 2 beranak ni dok tengok ampai mendongak camtu sekali..hihi..skali aqif dok tunjuk2 org pgg belon yg kartun2 tu kan (gambar x amek la plak, lupe..hik~), ajak hubby g beli belon tu..pastu aqif buat x heran je pn, kalau org punye bekenan sngt la kan..

rupanye dia nak kan robot ni plak..tngk je x berani mintak..wni n hubby pn buat x tau je..bkn apa, x nak ajar, apa nak je dpt kan, nnti dia biasa..;-)
tunggu dan terus menunggu ngan penuh kesabaran..ari still panas nih..patu dj tu announce kata x jd kul 5, so dorang extend ampai kul 6 kot sbb angin kuat.buat nye kul 6 tu angin kuat lg, x ke kitorang plak yg berangin kan..penat je tnggu..so hubby ajak g alamanda je mkn..
wni cian sbnrnye kt hubby sbb nak tngk kan belon panas tu, tp tu la namanye x rezeki kan..
masuk je keter aqif terus tdo..so kitorang pn mkn laju2 sbb kalau aqif bngn nnti mkn mesti x pyh kunyah sbb terus telan je..haha..
elok kitorang sudah mkn je dia bngn..hihi..so bg dia dok dlm stroller tu..diam je tau..x de nak pnjt2 pn..wni ckp kt hubby jgn tegur dia, kalau dia dah tukar mood, s'ri mau ingat kan..
so, bukti yg ke2 aqif dok diam je dlm stroller tu..hihi..bkn senang nak jd camni..


so ari tu agak hampa la kan x dpt tngk belon panas tu tp best sngt sbb dpt g jln2 kt alamanda..;) beshhh..

rindu la kt dorang..;-)

sejak ada aqif, kitorang x penah bwk dia alek kmpg wni..so ari tu dah kebetulan dpt jemputan kawin umah sedra wni, so hubby pn setuju alek..tp alek ari la..

so kitorangb betolak dr kl kul 10 pg..mak n kakak wni dah g awal2 lg sbb dorang dah janji nak bg barang sikit utk kenduri tu..


ampai kmpg dlm kul 1 lebih..ngam2 la lunch hour..hehe..kakak wni yg kt penang tu pn dah ampai..

sbnrnye dorang dah nak elk dah masa tu tp sanggup tmggu lg, sbb nak jumpa ngan aqif..iye a kan jauh, dpt jumpa pn sekali sekala jek..cian dorang..


aqif pn cam tau2 je sepupu2 dia mmg tengah kemaruk nak main ngan dia..mmg dia buli la..cian dorang..kena ikut je mana aqif pg..hik~

haa..amek ko ampai 3 org kena kepung aqif sbb dia nak g kejar ayam..haha..tiga3 org tu anak buah wni yg dok kt penang..

berpeluh x hengat nye aqif masa tu..

ni la kakak wni yg dok kt penang..kak yan..dia ajak kitorang g singgah penang tp hubby kata nnti la kitorang plan lain nak tido umah dia..aru ar best sikit kan..x tegesa2 sngt..cian kakak wni dah bape kali ajakg umah dia sbb hubby x penah ampai umah dia sejak kitorang kawin..wni harap kakak yan x kecik ati ek..nnti kitorang g ar..insyaallah thn ni gak..;-)