Friday, June 19, 2009

::Happy Weekend Uolss::

kejap je masa berlalu skarang ni kan..rasa cam aru je isnin..tup..tup dah jumaat..weekend lg..kitorang x de apa2 plan lg utk weekend ni..

hubby pn ada tournament badminton esok kt upm..emmm..x tau lg camne..plan mula2 lepak kt umah wni je..pastu x jd plak..skarang ni x tau lg nak ikut hubby ke x esok nih..kalau ikut pn nak buat ape kan, tp hubby mintak tolong jagakan barang2..ok jgk kan..iye la ramai2 org kt situ, mana bole pecaya..kang hilang plak barang berharga..

cian plak nak tinggal aqif kt umah mesti dia boring..tp kalau bwk panas plak nnti & konpem dia x dok diam..dah main kejar2 plak wni ngan aqif kang..

ahad mmg x dok plan apa2 lg..dok umah je la kot..;-)

have a nice weekend uols..;) kalau ada apa2 yg menarik akan diupdated weekend nnti..kalau x de isnin je la k..


::SELAMAT HARI BAPA::

Wni nak ucapkan "SELAMAT HARI BAPA" kepada semua ayah, abah, papa, daddy, walid dah baba di seluruh dunia..

BUAT HUBBY..

.. thanx coz ayah bnyk sngt bekorban utk aqif w/pn ayah garang tp umi tau ayah sayang sngt kt aqif kan..

.. ayah x pernah abaikan keperluan aqif..sume keperluan aqif ayah akan pastikan cukup

.. ayah sll nak buat yang terbaik utk aqif

..paling umi x le lupakan ayah sanggup tak tido jaga aqif masa demam..

BUAT ABAH..

.. walaupun x d luahkan dengan perbuatan tp wni nk abah yg tau wni syg sngt kt abah

.. abah bnyk sngt bekorban masa wni nak sambung belajar dl..terima kasih bnyk2..abah sngp abaikan keperluan abah utk bayar yuran belajar dl..

..abah x penah tinggi suara masa wni kecik2 dl..masa dah umur 6 thn pn abah still dukung lagi..wni kan anak manja..

.. skarang ni wni cuba buat yg terbaik utk balas jasa baik abah

BUAT AYAH..

.. thanx coz terima wni sebagai menantu..wni tau wni bukan la yg terbaik..tp wni cuba

..w/pn wni menantu je tp ayah bnyk sngt tlg wni

..wni akan kenang segala jasa baik ayah sampai bila2..




;(

hurmmm..mengeluh jap..meluahkan duka lara d hati..

ohh..ada sesape tau camne nak lepaskan tension??

g shopping @ window shopping je ok x? bole release x tension?emm..nasib baik wni bkn jenis camtu..bole kawal lg..

pd pendapat wni bole tau sbb wni penah cuba buat..mmg rasa lega sngt, tp tu masa sblm kawin la..skarang kalau ada problem luah kt hubby jek..;)

ke makan bnyk2..emmm ni pn cam ok jek..lunch jpg nak mkn apa ek??

ok, itu je..

kesimpulannye..tgh STRESSSS...argghhh..kena g cari ubat penenang nih..serabut..serabut..


pagi yg berserabut..

salam..

huissshh..kelam kabut tul pagi nih..wni telambat bngn..hihi..alarm hp dah set dah..bila alarm bunyi je wni tutup..pastu tido balik..ahak~ hangin je hubby, pagi2 kejut2 soh hubby bngn cepat2 ckp dah lambat..

mlm td la aqif nangis2 nak tido kt depan tv, bila dah bentang tilam, nak tido ngan opah dia dlm bilik plak..haissshhh sabar..sabar..bila dah bwk msk bilik opah dia, dia ajak ngan opah2 nye skali tido kt luar..hihi..

pastu mak pn tido kt luar skali, wni tido atas sofa..ntah kul bape aqif tido ntah sbb wni cam mamai rasa dia panjat2 sofa, baring kt ujung kaki wni la, pastu turun balik tido atas tilam..uissshh..tu yg wni tebabas tido tu..haha..

nasib baik hubby sempat ampai opis..;) sori abg eh..

dan ari ni adalah last jumaat kt opis ni, jumaat depan movers dah dtg angkut2 barang kitorang antar g bngn baru kt jln raja laut..itu akan diupdate nnti..pasni ssh sikit la wni nak balik, naik 2 train plak..padahal pindah dekat je..sbb opis baru x de putra kan..kena la naik star pastu turun naik putra plak..tak pe..nasib baik wni ni pandai berdikari..x kan susahkan hubby tersayang..kita kena la pandai bawak diri kan..ampai bila asyik nak harap hubby je..sama2 kejer..cuma kena berhati2..;) insyaallah..

tp apa yg penting dekat ngan sogo..haha..hubby siap dah perli..pas ni kalau abg call tanye kt mana? mesti jawab kt sogo..kalau call je mesti kt sogo..hihi..tu dah semestinye..pasni x payah nak jln laju2 dah masa lunch hour..jln dua tiga langkah je dah sampai..hik~~ pastu x ampai sebulan dah kopak..

kalau time dah kopak tu kena la gesel2, urut2 hubby kan..paham2 je la, mesti ada maknaaaa tu..;)

ok, nak sambung packing2 barang sbb ada lg barang nak kena antar g stor..chaiyok..chaiyok..



Tuesday, June 16, 2009

:aWarD fRom ummiabbiqis:

ari tu kan aqif ngan wni ada join contest seiras wajah..saje suka suki bole la tambah kawan kan..

so ummiabbiqis sudah bermurah ati bagi award ni kpd sesiape yg join walaupun x menang..sob..sob..hihi..

x de la mana ada sedih2 saje ngengada..ahak..

terima kasih bnyk2 tau yan sbb ingat jugak kt kami yg join costest ni..pasni buat la costest lain plak..bole join lagi..huhu..
kepada yg menang wni ucapkan tahniah k..kepada yg kalah jgn putus asa, at least kita dapat ramai kawan kalau rajin join costest camni kan..;)


**~adam..wanie..aqif~**

Monday, June 15, 2009

umi ohh umi..

fuh..fuh..wahhh tiup habuk la kunun..ahak ;-) baru berabuk, blm besawang lagik..dah 3 ari ye tak bukak blog..tak bekesempatan..alasan..

alhamdulillah, aqif dah sihat dari demam..alhadulillah jugak masa demam dia tak merengek walaupun badan panas sngt..terima kasih banyak2 kt hubby sebab bejaga pantau panas badan aqif..iye..hubby yg x bole tido, takut temperature aqif makin tinggi...aqif plak diam je tido, naik risau plak..

sebelum ni aqif kalau demam tak pernah2 dapat ubat masuk bontot tu, tp kali ni dapat plak sbb doktor kata badan aqif panas sngt.. so dia kasi spare..kitorang guna sekali je itupn dlm 1/2 jam tu badan aqif kebah sikit pastu panas balik..hubby la dok tuam je badan aqif..

so ari jumaat wni EL sbb risau gak takut tiba2 demam lagi panas kan..

alhadulillah semalam dah sihat sepenuhnye..lega rasa..

doktor pn kata aqif demam sbb cuaca skarang ni & sbb beralih bulan, nak belajar sesuatu..mmg pn, aqif tgh belajar nak ckp..apa kita ckp, dia ajuk yg hujung2 je..hihi..kelakar..

dan..dan..dan..dgn ini diumumkan..wahhhh...

aqif dah pandai sebut UMI...huhu..vangga..vangga..teruja uolsss..ahak ;-p

hubby siap dah ajar suruh panggil 'mama'..hihi..akhirnye..tecapai gak hajat nak dengar darah daging sendiri panggil umi..huhu..shuke..shuke sngt nih..


**~adam..wanie..aqif~**

Thursday, June 11, 2009

aqif demam..;(

sbnrnye dari mlm td lagi dah rasa panas sikit badan aqif tp tngk dia ok je..lari2, lompat2..so ingatkan sbb mmg musim tgh panas skarang ni kan..buat x tau je la tp ubat demam mmg dah sedia kt luar dah, tnggu masa je nak besilat bagi mkn ubat..

pastu sampai la aqif tido temperature badan je ok lagi, nak kata panas sngt tak jugak la kan..

sekali dlm kul 3.30am camtu masa aqif tgh tido, dia terhimpit wni, rasa bahang panas sngt kt kepala aqif, terus melompat la wni g amek ubat..masa wni kuar bilik tu rupanye dia bangun..
nangis..nangis..hubby pujuk pn x jalan, aqif ajak keluar bilik..

kuar je bilik terus bg mkn ubat, menjerit2 la tgh mlm td..aqif mmg la susah mkn ubat..pastu mak wni amik, peluk dia baru la diam..

hubby ckp jgk, kalau badan aqif panas sngt siang ni, hubby ajak cuti sbb takut temperature dia x turun2..tp alhamdulillah wni bngn pagi td, x panas cam tgh mlm td..panas sikit je..

wni call mak td pn, mak ckp dia main cam biasa je..temperature sama cam masa wni pegi kejer td..agaknye aqif demam sebab beralih bulan kot..ntah2 sbb nak ckp sbb 2-3 ni, apa kita ckp dia ikut je..hehe..

harap2 badan aqif x panas balik la mlm kang..cian tngk dia..tp camne pn, aqif ttp aktif jgk, lain la kalau x larat sngt kan..merengek je la..


**~adam..wanie..aqif~**

Tuesday, June 9, 2009

pengorbanan seorang ayah~~

demi aqif, ayah bekorban..
walaupun ayah x selesa tp demi keselesaan aqif ayah sanggup..
andai aqif dah besar nnti, ingat la..ini salah satu pengorbanan ayah demi keselesaan mu syg..moga aqif besar nnti, jgn lupe mengenang budi ayah umi mu..
umi nak aqif tau yg UMI & AYAH syg aqif dunia akhirat..

**~adam..wanie..aqif~**

Monday, June 8, 2009

~wedding..wedding~

musim cuti sekolah ni puas la mkn nasi minyak uolss..hihi..;-)

smalam pagi2 dah betolak ke bandar pusat jengka, pahang..best friend wni kawin..eija..

eija tepaksa la buat time coti sekolah sbb dia ngan hubby cikgu..haha..dah la sama2 cikgu, sama sekolah, tmpt duduk dlm bilik guru pn depan2..haik..plannn kaaa..

tu la namanye jodohkan..moga berkekalan hingga ke akhir hayat..amin..

wni ngan eija kawan dari form 1 lg..kitorang kenal masa dlm bas sekolah, padahal eija ni kelas budak2 pandai, tp dia bole masuk ngan kepala wni..hihi..wni pn x paham la, kitorang bole rapat sampai eija ikut wni alek kampung, tido kt umah la..mmg rapat sngt la..tu yg smalam mak abah pn ikot g wedding dia sbb dah anggap cam anak s'ri kan..kalau x jgn harap la mak abah nak ikut kan..;-)

elok-elok sampai je eija tgh besanding, dia sanding awal, kul 12.45 camtu..kira ok la..orang yg dtg pn ala2 je kan sbb musim org kawin, org pn x ramai sngt..harap sedara mara tedekat je la..

kasik close-up sikit gambar raja sehari..sama padan..cikgu cikgi..hihi..

gambar kitorang x de sbb masing2 dah nak balik, ngan ari redup tp x de angin..belengas2 dah kepanasan..aqif x kisah pn panas ke sejuk ke, lasak tetap sama..x de hal..lari sana sini ngan lolipop kt tangan melekit2..haihhh..
so sume amek keputusan nak alek, dah keletihan dah, rasa lama sgt nak tnggu pengantin nak abis mkn..
g jumpa pengantin tgh mkn, salam2 terus bedesup balik..
diakhiri dgn gambar eija masa jadi pengapit wni dl..hihi..x de kena mengena nak gak letak gambar kawin sendiri..huhu..lalala~~

**eija..friendzz 4 ever k..w/pn masing2 dah ada tanggungjawab skarang..tp x salah kan kita kekalkan persahabatan yg dah lama terjalin nih..aku rindu saat2 kita huhahuha dl..best kan..;)aku doakan semoga berkekalan hingga ke akhir hayat & cepat2 dpt bb k..KO LA SAHABAT AKU DUNIA AKHIRAT..;-p

Thursday, June 4, 2009

mat smart ke mat over~~hik

mamat kecik yg bernama aqif ni kalau masuk kereta je mesti nak pakai cermin mata hitam..x kira la umi dia punye ke ayah dia punye ke, janji bole pakai..

kecik-kecik lagi dah pandai melaram nih..dah besar nnti x tau le camne..hihi

bkn dia kira cermin mata tu besar ke kan, janji teletak atas hidung..

siap posing lagi kalau org nak amek gambar dia..cam good..good je..ahak~ (baca cam stail SAM dlm citer bohsia tu..haha~)

spaghetti..nyum..nyum

hubby teringin nak makan spaghetti tp nak yg buat sendiri..

huhu..mencabar tul, dah la wni x penah masak ni..tp x pe la demi hubby wni cuba jgk..

ari isnin kitorang cuti sbb mak wni alek kmpg, so x de sape na jaga aqif, kitorang sepakat cuti sesama rehat kt umah & hubby request nak mkn spaghetti..

ni la hasil nya..
alhamdulillah..wni bejaya!!yeeeyyy..hubby ckp cedap..huhu..nnti bole buat lg..senang je rupanye masak nye..main campak2 je..hihi..belagak...;p

sandle dah sampai ;0

cantik x? wahhh..suke..suke..ada sandle baru..hihi

wanie beli sandle ni dari yana

kalau sape2 nak tngk koleksi yg lain lg, bole la jengah ke blog yana..wahhh..siap protome lg tuh..pas ni kalau beli lg bole la dpt discount kot..hihi~

teringat kat umah ;(

jasad je ada kt opis, tp ati kt umah..sbb MAK WNI JATUH MLM TADI.....;-(
sblm mkn mlm td wni nak goreng telur, so wni pasang la pagar kt dapur, takut aqif datang kacau..
so masa tgh mkn tu, lupa nak bukak balik, pastu mak nak pg dapur, masa langkah tu, kaki sebelah dah lepas langkah, kaki lagi satu tesadung..terus jatuh..wni x perasan pn sbb wni membelakangkan mak masa tu..pastu dngr mak jerit ckp mak jatuh..
huissshh kesian tngk, sbb lama tau mak teduduk sbb x bole bangun, nak tolong pn mak kata tak payah sbb nak bngn sendiri perlahan2, sbb kalau wni tolong tarik mak takut lagi sakit..
aqif nmpk je opah dia jatuh, dia pn nangis la..pastu mak try bngn perlahan2, tp jln sakit la..
hati wni tesentuh sngt, masa mak aru bngn tu, aqif pg kt mak, dia pegang kain mak, konon2 nak tolong pimpin opah dia la..agaknya kesian tngk opah dia jatuh agaknye kan..
ari ni hubby amek cuti lg, jaga aqif..wni x bole amek cuti sbb aru cuti ari isnin, lgpun boss wni pn cuti, so x de orang kt opis..thanks abg..;)..teharu jgk sbb abg sanggup amek cuti w/pn bnyk kejer kt opis..
hubby ada kt umah, so x de la susah ati sngt, bole hubby tngk2 kan mak..
sbnrnye kaki mak mmg dah lama sakit, tp semalam tu nak besebab je la kan..td pg sblm wni g kejer, mak kata rasa kt dada sakit & rasa cam nak demam sikit..ajak g klinik mlm td, mak kata x larat nak bngn..tngk la ptg karang kalau sama gak keadaan nye, kena paksa gak g klinik..mak wni kalau hal g klinik ni mmg sll kena paksa aru la nak pg sbb mak x nak susahkan anak2 katanya..
penah tau, masa wni x de kt umah, mak x bole bngn sakit kepala tp x bg tau wni..mak kata x nak ganggu wni, takut wni ada hal ke kan..huissshh..mmg wni marah la masa tu kan, nasib baik x de apa2..mak jenis selagi bole bngn, x de la nak tebaring je, kalau dah tebaring tu maknanye mmg betul2 x larat la tu..
bkn dgn wni je, ngan adik beradik wni yg lain pn mak mmg camtu, x nak kacau anak2, takut anak2 ada hal kan..kalau dah betul2 kena mintak tlg abg2 & kakak2 wni tu, aru la bg tau, kalau x jgn harap la..itu la mak abah wni...;) mereka sngt memahami..pg mana2 pn bedua je..
harap2 wni ngan hubby nnti pn saling luangkan masa bedua di waktu usia emas nnti kan..;)
w/pn wni x tunjuk ngan perbuatan tp dlm ati mmg wni syg mak sngt..iye wni ngaku wni anak manja sbb wni anak bongsu..hik~wni rapat sngt ngan mak sbb pas abg2 ngan kakak2 kawin, dorang duduk asing..so wni bnyk masa ngan mak abh..x de rahsia antara kami..sume masalah, suka duka wni masa anak dara dl, sume mak tau..
wni doakan moga mak cepat sembuh..;)~

ikut sape la ganazz sngt nih~

tak agak2 tajuk punye la panjang..;p..

kalau dari mata kasar mmg x nmpk, apa salah yg aqif dah buat..hihi..ni masa kt jusco au2..elok je aqif dok dlm buggy nih (buggy kan nama benda alah nih?)..wni ngan hubby pn leka je cari barang..x perasan & amek tau pn aqif tgh buat apa, sbb yg penting dia dok diam dlm tu, tak meronta2 nak keluar kan..

pastu wni perasan cleaner dlm jj tu tngk je kt aqif tau, wni pn pelik la kan..sekali....cuba tngk betul2 kt stereng buggy tu..dah tecabut okehhhh..wni dah risau dah, buat nye x bole pasang balik..mampuihhh..ahak~

x tau la stereng ni mmg dah tecabut ke atau masa aqif naik baru tecabut..huisss..ganas..ganas..

x besalah je muka aqif..hihi..


nasib baik la masa nak pulang balik tu bole pasang..legaaa...

Wednesday, June 3, 2009

air tangan suami..;p

hihi..vangga..vanggaaa...hubby masakkan nasi goreng utk kitorang weekend ari tu..ini adalah kenyataan ye bukan mimpi...hik~

hubby sbnrnye lg terel masak dari wni tau, kalau wni masak hubby la pengkritik tetap..bagus gak ada pengkritik kan, kita tau la apa kekurangan kita, x de la kita rasa kita ni perfect je..ingat AF je ke ada pengkritik tetap..haha.. wni pn ada tau, tp wni suka hubby tegur apa kurang, apa lebih kan, at least wni belajar dari kesilapan..;-)

aqif ni kompem ada kt mana-mana je ayah & umi dia ada..

pastu wni bwk dia g dpn, bahaya la..dah la ada minyak panas ngan cili nye..aqif ni bkn tau apa, sume dia ingat bole buat main..

masak x pandang kiri kanan, ampai x perasan wni dok amek gambar..hihi

dah siap masak hubby suruh amek gambar..huisssshhh paksa tuh..wni ckp japgi la pas dah masuk dlm pinggan..last-last lupe..haha, dah abis aru ingat dah amik gambar..tak dapeeekkkk la kan..
kesimpulannye....SEDAAPPPP..

Aqif's new hair..ahak..

niat hati hubby nak simpan rambut aqif panjang sikit, tp x tercapai la nmpk nye sbb rambut aqif jenis halus pastu jarang..hik~

rambut aqif mmg panjang tp jenis panjang setempat je..pastu bila panas, aqif bepeluh2..cian plak tngk dia kan..tak kan la sbb ayah nye teringin nak tngk anak rambut panjang tp seksakan anak je kan..

so hubby amik keputusan potong je rambut aqif..hihi..sblm ni mak abah wni yg g bwk potong..so ni first time la wni & hubby yg g bwk..;-)

puas la hubby pujuk ajak sembang, nak bg dia duduk diam..hihi

elok je org tu nak potong rambut dia, dia pandang merata, jap pusing kiri, kanan la..haha..sabar je la..
pujuk punye pujuk akhirnye berjaya gak kitorang potong rambut aqif kasi kemas sikit..

dan hasilnye....TARAAAAAA....
.
.
.
.
.
.
.

dah pendek & kemas je nmpk..dan yg penting masa ari panas, x de la aqif bepeluh teruk sngt..;p

~jgn pandang belakang congkak~

nnti nak tngk citer ni plak..hihi..

cam kelakar jer..;-)

SINOPSIS FILEM JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK.

Di sebuah kampung tinggal seorang tua bernama Pak Sudir, seorang yang sangat kaya dan dikatakan memelihara saka. Melihat pada raut wajahnya, tiada siapa menyangka usianya telah mencecah hampir 125 tahun. Pak Sudir tinggal dengan seorang pembantu iaitu Mustika.
Di saat kematian Pak Sudir, pelbagai kejadian aneh telah berlaku menggemparkan penduduk kampung. Dikatakan Pak Sudir telah lama meninggal dan yang terlantar sakit itu adalah sakanya. Seorang bomoh terkenal, Pak Mor dipanggil dan setelah berlaku pertarungan dahsyat, saka telah berjaya dikeluarkan dan Pak Sudir akhirnya meninggal dunia.

Di Kuala Lumpur, 3 orang pemuda telah mendapat sepucuk surat setiap seorang daripada Pak Sudir menjemput mereka datang ke rumahnya. Punai, seorang penyeluk saku, Asmat bekerja di tempat letak kereta dan Johan pula seorang jurujual. Pada hari yang ditetapkan, ketiga-tiga mereka tiba di rumah Pak Sudir.

Di sana barulah mereka tahu yang Pak Sudir adalah datuk mereka dan mereka bertiga adalah sepupu. Mustika memberitahu lagi bahawa mereka bertiga bakal mewarisi harta pusaka peninggalan Pak Sudir sekiranya mereka berjaya mematuhi syarat-syarat yang ditetapkan. Mereka hendaklah bermalam di rumah tersebut selama 3 malam berturut-turut dan tidak boleh menyentuh apa-apa barang di rumah tersebut terutamanya sebuah congkak usang. Oleh kerana syarat itu dianggap terlalu mudah bagi mereka dan ini adalah peluang untuk hidup senang, mereka pun bersetuju dengan syarat-syarat tersebut. Apa yang mereka tidak tahu adalah, sebenarnya mereka akan mewarisi ilmu saka Pak Sudir jika Berjaya mengharungi tiga malam tersebut.

Pada malam pertama, mereka telah terjumpa congkak usang yang dimaksudkan oleh Mustika. Mereka membelek-belek congkak tersebut dan apabila dibalikkan di belakang congkak itu, terdapat tulisan Sanskrit yang terukir. Ketika itu juga tulisan tersebut seperti mengeluarkan cahaya dan terkena pada muka mereka bertiga lalu mereka pengsan. Mustika dari awal hanya memerhatikan pergerakan mereka bertiga itu.

Kampung yang telah aman semenjak kematian Pak Sudir tiba-tiba gempar. Orang minyak telah muncul dan mendapat mangsa pertama. Satu makhluk yang menyerupai hantu raya juga telah muncul dan telah memakan ayam satu reban dan satu makhluk yang menyerupai toyol telah muncul dan mencuri duit kepunyaan orang kampung. Ketiga-ketiga kejadian itu berlaku serentak pada malam yang sama. Pada pagi esoknya Punai bangun dari tidur dan hairan bagaimana satu bra boleh tergantung di lehernya. Johan pula bangun dengan bulu-bulu ayam dan darah ayam penuh di mulutnya. Asmat pula bangun dan di poketnya penuh dengan duit. Mereka sendiri tidak tahu apa yang telah berlaku pada diri mereka. Pagi itu satu kampung heboh dengan tiga kejadian yang berlaku serentak pada satu malam itu. Berbagai-bagai andaian telah dibuat oleh orang-orang kampung tentang kejadian-kejadian itu. Ada yang mengatakan makhluk-makhluk peliharaan Pak Sudir telah kembali mengganas.

Pak Mor dipanggil semula. Pak Mor kemudiannya menyatakan yang makhluk-makhluk peliharaan Pak Sudir dahulu telah berkeliaran untuk mencari orang yang sanggup menjaga mereka. Pak Mor menyatakan jika makhluk-makhluk peliharaan Pak Sudir itu berjaya mendapat mangsanya 3 malam berturut-turut maka mereka telah berjaya mendapat orang yang boleh menjaga mereka dan kampung itu tidak akan aman selama-lamanya. Apakah nasib Punai, Asmat dan Johan? Siapakah sebenarnya Mustika? Nantikan filem ke 31 dari MIG Production Sdn Bhd., JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK.

Tuesday, June 2, 2009

syurga cinta~

wni dah tngk citer nih..best..bole bagi 4/5 la..ada kelakar, sedih & bagi pengajaran jgk utk kita, supaya jgn main kan perasaan org..wni suka part ending..romantik la awal ashaari dlm filem nih..hihi ;-)

sape yg x g tngk lg, pg la, insyaallah x hampa..mula2 wni dah ckp kt hubby, bersedia je la dgn ending yg menyakitkan hati..hihi..wni silap..

paling best adik haziq..suka wni tngk keletah dia, bijak sangat..


SINOPSIS FILEM SYURGA CINTA

Irham, berusia lewat 20-an anak kepada pasangan Tan Sri Zakaria dan Pn Sri Mahani telah membesar di luar negara sejak berumur 12 tahun lagi. Dia telah bersekolah dan bekerja di sana untuk beberapa tahun dan pulang ke Malaysia kerana perlu mengambil alih syarikat milik keluarganya. Kerana terlalu lama di luar negara, cara dan gaya hidupnya tidak ubah seperti orang barat.

Sekembalinya ke Malaysia, Irham telah bertemu dengan rakan-rakan lamanya ketika belajar di luar negara iaitu Zainal dan Alex yang sangat mengenali hati budi Irham. Irham sememangnya seorang lelaki yang handal memikat gadis yang diinginkannya. Alex dan Zainal sering kalah jika bertaruh. Bagi memastikan Irham kalah, mereka mencabar Irham memikat gadis bertudung kerana mereka tahu Irham tidak menyukai gadis sebegini.

Gadis tersebut adalah Syuhadah, seorang gadis moden namun masih mempertahankan nilai-nilai sebagai seorang muslimah sejati. Dia merupakan anak yatim dan dijaga oleh datuknya sejak dari kecil. Walaupun hidup mewah namun dia tetap dididik dengan didikan agama yang cukup. Irham melakukan pelbagai cara untuk memikat Syuhadah yang secara kebetulan merupakan guru agama di sekolah adik angkatnya iaitu Ikmal.

Hubungan Irham dan Ikmal yang tidak begitu baik sebelum ini menjadi lebih baik apabila Irham memerlukan bantuan Ikmal dalam menjayakan ’misi’nya. Melihat ’ketulusan’ Irham yang berpura-pura mendalami ajaran Islam, hati Syuhadah terbuka untuk menerima Irham sebagai kawan dan dalam tempoh berkawan dalam diam-diam wujudnya perasaan kasih dan sayang. Irham pula sedikit sebanyak dibimbing oleh Syuhadah sehinggakan dalam tempoh sebulan tanpa dia sedari dia telah melaksanakan tanggungjawabnya sebagai seorang Muslim dan dia merasa selesa dan tanpa disedari telah menunaikan tanggungjawab sebagai orang Islam seperti mendirikan solat.

Namun tempoh sebulan telah pun tamat dan Irham perlu berjumpa dengan Zainal dan Alex bagi menunaikan janjinya dengan membawa Syuhadah. Di depan Zainal dan Alex Irham telah berterus-terang kepada Syuhadah bahawa dia cuma ”suka-suka” dan bukannya benar-benar jatuh cinta kepada Syuhadah. Syuhadah yang mendengar pengakuan itu benar-benar kecewa. Sudahlah dia susah untuk menerima cinta dari seorang lelaki kini lain pula jadinya. Syuhadah telah membawa diri pulang ke kampung. Irham menang pertaruhan tetapi dia gagal menafikan perasaannya yang sebenar terhadap Syuhadah.

ending dia bessstttt, korang g la tngk k..wahhh..siap promote lg tuh..