Friday, July 31, 2009

hadiah beday in advance~

sebenarnya dah dapat hadiah beday dari hubby awal2 lagi..hihi..

ari tu gi jj au2, tngk kt kedai cermin mata tu ada promotion 3 kaler contact lense ni 100++..tak ingat la harga nye..so ckp la kt hubby wni nak beli..skali hubby kata amek la hubby bayarkan sbgai hadiah bday..;)

mula2 tu jual mahal la kononnye..skali patah balik..rasa rugi plak kalau tak beli kan sbb memang nak sangat, tgh murah & hubbby dah offer plak..rezeki jangan ditolak kan.huhu..


so sekarang wni pegi opis ber'contact lense' le..huhu..hubby cakap muka wni nmpk garang pakai contact lense..hehe..
lagi satu dapat kemeja..baju tu tak besar ye..jangan salah pandang sbb pakai 2 lapis tu, dalam tu ada selapis baju lagi..chewahhh salahkan baju plak kan..ohhh iye..sebulan dua ni kalau beli baju dah up ke saiz M atau L ye..kalau tak kena gaya iyenye bole ke tahap XL..apakah?uissshh wni pn cam tak caye..ahak..

beg pink and blous putih tu hadiah dari MIL..kebetulan MIL gi Vietnam ari tu..rezeki..rezeki..
wni suka beg & blous tu sbb ada sulam2 timbul tu nmpk cantik sangat..
masa nak try blouse tu MIL ckp la dia beli saiz S..haaaaa saiz S??..kompem tak muat..hubby gelak je..nasib baik dorang nye saiz S besar cam saiz M..huhu..kalau takkkk..nangis tau..
TERIMA KASIH..abg & mama sbb bagi hadiah..tahun depan jgn lupa bagi lagi..ahak..

Thursday, July 30, 2009

my birthday celebration..

semalam adalah birthday saya..chewahhh..

jd, dgn ini wni mmg takde update apa2 pn semalam sbb nak luangkan masa sepenuhnya ngan hubby..;)

thanks to all yang wish..rasanya tahun ni la yang paling ramai ingat beday wni..ngeh..ngeh..kalau tak jangan harap la sbb ramai yang confuse 29/7 ke 27/9..emmm..bole eh camtu..

so pagi smalam bawak aqif gi basuh kereta sbb tgh ari tu wni & hubby nak keluar dating..ni kira cam bodek anak la ni..hihi..

wahh..kemain lagi itu budak kecik baca magazine ..cam paham je kan..kasik layan..daripada dia lari sana sini..haha..ayahnye dok jauh nun disana sbb aqif dah pusing satu kawasan car wash tu pastu dia main duduk je mana dia suka..tu yang hubby duduk sorang2 tu..hehe cian..

balik tu..siap2 terus keluar g mid valley dgn satu tujuan je..KENNY ROGERS..yess dapat jugak akhirnya..takde la telan air liur je kan..thanx kat hubby..ummuah..ummuahh..opsss..;)



last sekali ais kelim..ais kelim..nyum..nyum..

pas mkn..WAYANG TIME...g tngk citer SKRIP 7707..kononnye tngk citer hantu tapi gelak2..apa kes?? maknanye citer tu tak seram sangat la..ok je kot citer ni tp ending dia mmg melampau punye mintak kena maki..budusss..kalau nak tau kenape..tngk la sendiri..meh la kita sakit ati sesama..ahak..

sebelum balik singgah JUSCO..nak beli blazer..opis mak sejuk uolsss..dah kuar asap dah kalau cakap..gila punya sejuk, nak tulis pn gigil2..hihi..

balik tu, siap2 sebab malam nak gi dinner ngan parent wni plak..gambar tak amek plak..hihi..simple kan kitorang celebrate birthday..takde nak tiup2 kek bagai..

walaupun simple tp ai HAPPY uols sbb dapat dating ngan hubby sehari semalam..huhu..thanx for everything abg..luv u so much..


Tuesday, July 28, 2009

mood coti~

ahhaaa..skarang ni mood coti sedang menyelubungi diriku..chewahhh..



esok wni start cuti sampaila isnin minggu depan baru start kejer balik..alahai indahnye la dapat cuti lama2 kan..



apa nak buat ek? emmm..esok kami akan ke sini..kan wni cakap teringin nak makan ini..insyaallah akan tertunai..esok birthday wni yang ke-26..huhu..lagi 4thn nampaknye nak sampai ke angka 3..hihi..sebab tu la wni cuti..kononnye nak rehatkan diri & luangkan masa berharga ngan aqif..ewah..ewah..;)..hubby cuti esok je..khamis & jumaat lepak kat rumah sajork..best nye bole layan & guling2 ngan aqif..



so ari ni nak kena settle kan kejer apa yang patut..nnti cuti takde la susahkan orang lain nak cari fail..



chow..mood adalah happy..peace..




banyak tul dugaan semalam..

sangat la menguji kesabaran okeh..dari pagi ampai la petang semalam ada je yang tak kena..

dengan rasa nak marah2..tak kena je kan..penyakit org pompuan kah??

ooohhh itu pn iye jugak kot..dah lama tak kena period pain ni..moody je la semalam..semua tak kena je la..aisshhh sangat huru hara..tak baik mengeluh kan..

biasa la dugaan hidup dengan tempat kejer cam teeeettttttttt...sebelum ni ok je..skali ada group lain pindah kt opis ni jadi tak tentu arah..sesuka ati je PC utk daily record wni nak ubah letak tempat lain..hanginnnn la wni..pastu siap nak perli2 belakang plak..wakkk luuu..pahal lak kan..sebelum ko masuk elok je PC aku kt situ, pasal lak ko yg aru masuk sini seari nak ubah2 tempat PC aku..ada aku kesah ke ko tak nak tegur aku dah..wekkk..

skali dia pasang jugak PC dia kt tempat wni..elok je dh siap pasang..try on skali port tu takde line..hahaha..fadan muka ko..tu la nak dajal aku lagi kann..skarang ni sume cash la wehh..

ok..abis citer tu tapi berangin la ampai ke petang gak..alek hubby ambik nak gi beli barang..masa beli ari sabtu lain harga skali pegi lagi smalam utk re-stock dah lain harga plak..dia kata ari tu staff dia salah bagi harga..aduhhhh..sabar..sabar..ini la namanye dugaan..nak tak nak amek la jugak walaupun ada tekilan sikitkan tapi still bole terima lagi la harga baru tu..ahak..

settle sume balik la kitorang..ampai parking umah, tngk keter kena sagat kat bumper blakang..adoiyai..fening..fening akak..sape punye angkara nih..sagat kaler merah lagi uolsss...baik punye melintang..terus g cari keter yg parking selang sebelah keter kitorang mlm sebelum tu..tengok keter dia banyak sangat calar la plak..emmmm..nak tuduh pn susah..lantak la nak buat camne kan..dah nak jadi..hubby try lap, nasib baik nak hilang..kalau tak...menjawab la...


Monday, July 27, 2009

:Baby Mishal 1st Birthday Party:

HAPPY 1ST BIRTHDAY BABY MISHAL..semoga panjang umur, murah rezeki & jadila anak yang soleh..wahhh..sekejap je kan dah setahun..rasa cam baru je pegi majlis cukur jambul..hehe..sori eh gambar birthday boy tak ambik sebab masa majlis tu birthday boy tido..lgpun bithday boy tak nak ngan orang..huhu~

Baby Mishal ni kira dua pupu ngan aqif sebab hubby ngan mama baby mishal ni sepupu..birthday party ni kat Flamingo Hotel, Ampang..

Aqif yang tak reti dok diam..mata dok tengok belon yang gantung tu..hihi..
cubaan nak amek gambar bertiga sendiri tapi tak berjaya..nampak muka wni sikit je..hihi..lupa la nak amek gambar makanan..emmmm..buffet hi-tea dia sedap la..spaghetti dia..nyum..nyum..tp hubby kata spaghetti yang dia refill dah tak sedap..yang mula2 sedap la..

aqif tengah leka tengok magic show..

mesti la kena dok ngan umi dia, mana bole berenggang..anak orang lain elok je duduk sendiri..sebenarnye aqif bole je duduk sendiri, tp wni la yang tak konfiden..camne ek..cam risau je..kot2 jatuh ke..haishhh..

umi nye yang lebih sebenarnye tengok magic show tu..ahak~


lepas magic show tu ada game tau..game bola beracun tu..hihi..kelakar sngt tngk budak2 main..budak yang kecik tu senang2 je kena buli..alahai..
baik punye budak lelaki tu tengah tngk magic show tu, aqig pg kacau..haha..dia nak bekawan sebenarnya..;)

senang ati dapat lepas camni, bebas je lari sana sini..

masa budak2 tengah main game tu, kitorang minta diri balik sebab kat rumah wni pn ada jemputan bithday party gak..tp tak amek gambar pun..masing2 kepenatan & kekenyangan..burpp..alhamdulillah..hihi..
goodie beg yang cute sangat..geram tau..rasa sayang sangat nak bukak..
isi dalam goodie beg..macam-macam ada..lollipop, bear, belon, play doh pun ada..;)
tag nama atas goodie beg tu buat kenang-kenangan..alhamdulillah terima kasih daun keladi tahun depan jangan lupa jemput lagi..hihi



Friday, July 24, 2009

malang tak berbau~

iye la benda nak jadi kan, takkan kita nak tolak takdir..nmpk tak kt mata aqif tu lebam..cian dia..jatuh tesembam masa lari2 malam tadi..


kitorang gi makan ngan PIL malam tadi, so masa MIL dah abis makan, bawak la aqif keluar sebab dia kan tak reti duduk diam..

skali MIL cakap aqif jatuh, tak sempat nak pegang masa dia lari tu..haishhh la anak umi nih..memang aktif betul..

so MIL tuam la..balik tu tengok dah nak mula bengkak & lebam..malam tadi pun masa aqif tido, wni plak yang tak lena tido, iye la takut dia sakit ke apa kan..kejap-kejap wni bangun tuam, letak minyak..pagi ni tengok dah lebam..

rasanye ni la first time lebam teruk camni, sebelum ni alhamdulillah tak pernah jatuh ke, terantuk sikit-sikit tu ada la..

aqif memang aktif sangat, pantang lepas je, orang suruh jalan tapi dia cam lari tau..bole? kita la tekial2 nak kejar dia plak kan..

skarang ni nak letak dalam stroller cam dulu, tak dapat la kan..confirm tak hingin dah sebab dah bole jalan, kalau dia nak pn kejap sangat, pastu stroller tu jadi cam trolli la, tempat letak barang..hihi..

ni masa kat OU last weekend, mula2 memang kitorang lepas bagi aqif jalan, skali hubby pun dah surrender, terus kitorang gi cari benda alah ni, duduk la kejap, bila kita berenti je, aqif nak turun..hihi
kat jusco pun ada jugak benda alah ni..so senang la sikit, leka la kejap duduk dalam tu..
wni ada pikir jugak nak beli tali yang letak kat tangan tu kan, tp cam kesian plak..iye la time umur2 camni la dia nak explore sume nye kan, kalau kita ikat dia, cam tebatas plak..lagipun tak elok plak pandangan orang..tp wni cuma pikir untuk keselamatan je la..
iye la, mana tau teleka ke kan, tak perasan dia lari kemana, huissshhh simpang malaikat..
so, ada sesiapa tak bole bagi cadangan yang dapat membantu tangani anak2 yang tengah aktif nih?
ada tepikir jugak nak beli buggy, so kita tolak je la kan, tp masalahnye dia nak ke??? skali beli aqif tak nak duduk dalam tu..camno?
so bila pikir2 balik, biar je la dia bebaskan diri, biar dia belajar kan, kita cuma tengok2 & jaga2 je la kan..
kita sebagai ibu bapa mesti la nak yang terbaik untuk anak2 kan..
akhir sekali gambar aqif masa baru belajar jalan dulu, punye la ligat sampai sepupu dia semua kepung, kalau tak lagi jauh la dia lari..hihi


saya mau ini~

nyum..nyum..minggu depan birthday wni..so hubby tanya nak pegi celebrate kt mana?? hihi..bole ngengade lebih sikit nih..;)

so, wni request nak makan ini..tak kisah la kt mana pn..janji dapat ini..

setelah di google antara outlet area lembah kelang ada di..

  • JJ AU2
  • ALAMANDA
  • AMCORP MALL
  • AMPANG POINT
  • BERJAYA TIMES SQUARE
  • IOI MALL
  • MAJU JUNCTION MALL
  • MID VALLEY MEGAMALL
  • SUNWAY PIRAMID
  • THE CURVE
  • THE MALL
  • THE MINES

ok tu je kot setakat nih..bnyk lagi sebenarnye, tp ni antara yg senang nak pegi la..

Thursday, July 23, 2009

semalam yang kelam~

wni ngan hubby cuti ye semalam..plan asalnye wni sorang je yg cuti sbb mak wni ada check up ngan doktor, so tak de sape nak tunggu aqif..

hubby pn amek cuti smalam kononnye ada hal, last-last kansel..echeehh..
pastu hubby buat plan nak bawak aqif g mandi..yuhuuu~~ soka..wah umi eh plak yg lebih..
bersiap2 la wni ngan kelam kabut nye..iye la tak plan pape pn tetiba je nak g mandi kan..tekial2 la kemas2 barang..

dalam kul 11 tu dengan semangat nye kami menuju ke shah alam..tempat yang di terjah ialah WET WORLD SHAH ALAM..ewahhh..megah tul namanye kan..

sampai2 kt shah alam tu, hubby cakap haaaaa..depan sana rasanye..sooo nampak wet world belah kanan..

wni cakap kt hubby nape cam takde org je?? hubby kata takpe kita pusing dulu tngk..skali....TUTUP..huaa..hampeh tul..

takpe..takpe..kita gi DESA WATER PARK plak..so bepatah balik la kitorang kan, pusing2 cari area situ..iye la tak penah sampai kan, harus la sesat barat..akhirnye sampai jugak..chewahh..semangat nih..

hati pn cam tak sedap gak tngk tempat tu cam suram je, mungkin ari orang kejer kot, sbb tu tak ramai orang..masih sedap kan ati..ahak..

sekali masuk TUTUP jgk..huaaaa rasa nak guling2 kt situ suruh dorang bukak jgk..bole? terus hilang mood nak mandi manda..dorang ni sepakat apa tak nak bagi kitorang mandi..apsal la sume nak tutup ari rabu kan..satu tutup la khamis ke isnin ke..marah la camni..dah tu balik camtu je kitorang..

balik makan, hubby siap cakap malunye nak balik..ahak..pastu siap2 plak nak g kafur sbb nak beli susu aqif, dah alang kat sana dah nak mengubat hati yang terluka..ewahhh..kitorang bawak je aqif main2 kt tempat game ni..jadi la kan..


tak dapat naik bot dalam air, naik bot kt dalam tempat game ni pn jadik la kan aqif..

K.U.D.A ku lari gagah berani..


main pukul2 ketam yg keluar tu pastu dapat point..apa2 je la..

aqif suka tul main benda alah pukul2 ni..dok tunjuk nak mainan ni je..td ada budak main..last2 dapat gak..pastu tu bedezupppp balik..time to sleep..yehaaa..
ampai umah dalam kul 5, aqif terus tido ampai kul 7 itupun kacau, dia dah marah sbb kacau..kalau tak kacau kul bape plak la aqif nak tido malam kang..sedangkan bangun awal pn kul 12 jgk dia tido, ini kan plak bangun lambat..huisss..takut nak bayangkan..ada plak yg EL kang..hihi

apa dah jadi..

huaaaa...sayang sangat ngan sandle nih..dah lama berbakti pada tuannya..akhirnye..PUTUSSSSS..;(

kononnye tak nak pakai high heel la sbb nak kena redah tangga yang banyak masa nak balik sbb naik train kan..sakit oooo kaki kalau hari2 pakai high heel..makanye ari tu amek keputusan pakai sandle ni je..

kasik close up sikit, putus tang tepi plak tu..dah reput agaknye, sebab dah lama kan..
kebetulan plak ari tu memeng dah janji ngan hubby nak lunch sama..
huhu..pucuk dicita ulam mendatang la kan..ewahhh..
nasib baik mak kejer dekat je ngan sogo uolssss..kena plak tgh mega sale nih..

turun je opis hubby tengok pakai selipar jepun kan..hubby tanya la nape tak pakai kasut??
kasut putus..tsk..tsk..buat muka kesian..hihi..

hubby kata japg beli baru je..hihi..wni cakap tak payah la sbb ada kasut lain kt umah..chewahhh jual mahal gitu kan..
akhirnye..beli jgk sepasang..tajaan hubby..tq abg..;)
tak kan la nak balik pakai selipar jepun tu kan..tak pasal2 ada yang tegolek masa nak naik train sebab selipar tu dah licin..hihi..


wahh..tesergam indah..beli je terus pakai..hambekkk ko kaki kena gigit ngan ini kasut..fadan muka, tak sempat2 sangat nak pakai..huhu

kuat makan~

tak tau la nak cakap kehendak ke ikut nafsu makan..hihi..

ni citer dah lepas lunch ye..mesti kena ada makanan kt atas meja untuk di kunyah..

dunkin donuts ni hubby siap hantar lg sbb wife dia dok berzikir cakap laparrrr je kt opis baru..lgpun cam susah nak beli makan kudap2, kalau nak ko kena menapak pegi sogo..tak koser la kalau dah masuk sogo takde maknanye beli kudap2 je, benda lain plak jadinye..ahak~

dua perasa untuk dunkin donuts itu abis dengan sekali ngap je..;)

dah petang sikit harusla mencari sesuatu lagi..nasib baik beringat nak beli roti..wahhh..beringat katanye..

dalam 1-2 jam dah nak alek, ada plak member opis bagi cupcake nih..mula2 cam sayang nak makan sbb cute sangat..kecik je..hehe..

pastu selamat jgk masuk dalam mulut ni sbb sayang plak kalau tinggal kat opis, bersemut plak ke kan..dah kempunan..

haha..kempunan la sangat kan..tak de maknanye la kalau dah memang kuat makan..ngaku je la..



layan kan aje muka suka dapat makan cupcake..ahak~