Friday, August 28, 2009

dah sampai opis..

jam baru pukul 7.40 pagi tapi skarang dah kat opis..kan ujan so hubby hantar gi opis terus..

masuk opis gelap..huaaaa..semua orang tengah sedap tido kat umah ker?

bukak lampu semua tengok2 ada orang lain ke tak..sebab takut KEJADIAN ini berlaku lagi..;p

masa citer kat budak2 opis pasal kejadian tu ada plak yang bagi tau kisah orang itu..lagi la takuttt..

apa cerita orang tu tak payah la citer kat sini sbb kita pn tak tau betul ke tak kan..

2-3 ari lepas pn singgah opis hubby dulu pastu baru datang sendiri naik train, sangguppp..penakut punye pasal..ahak~

takpe2 pikir yang positif jek..chaiyok..


Wednesday, August 26, 2009

anak yang soleh ;p

semalam pas berbuka tok wan (abah wni) nya nak semayang maghrib aqif pn sibuk nak jugak..sibuk nak pakai kopiah cam tokwan..nak ada sejadah bagai..

wni pn layankan je la janji aqif tak kacau tokwan semayang..

masa aqif tengah leka duduk sebelah tokwan dia, wni curi2 la amek gambar..alih2 bole plak aqif perasan terus buat 'peace'..hehe

selagi tokwan tak sudah semayang selagi tu la dia duduk je atas sejadah tu..alhamdulillah

p/s : MELENTUR BULUH BIARLA DARI REBUNGNYE..chewahhh

umi ayah doakan moga aqif jadi anak yang soleh.. jgn lupe sedekahkan alfatihah dan doa bila umi ayah dah takde nnti..aminnn..


Monday, August 24, 2009

kawan bila kita senang RAMAIII...tapi bila kita susah??

hamek punye la panjang tajuk..tp tu semua kenyataan kan..

manusia pun mudah berubah..masa nak seronok2 ramai la kawan2 dtg..tapi bila kita susah nak mintak tolong time2 tu la tak free kan..

tapi bila kita sebut balik pasal kita tolong ke apa dia kata kita tolong dia dulu tak ikhlas..huissshhh..sedap mulut ko jer..orang cakap just nak bagi ko tak lupa diri..

itu takpe lagi..ada jugak yang depan kita bebakul2 punya dia kutuk budak 'B' ni..tapi bila depan budak 'B' ni menikus plak ko..dan2 tu budak 'B' ni jadi best friend ko..nape? budak 'B' ni ke yang bagi makan pakai kat ko sampai camtu skali ko takut kat dia..sedar la..ko pn dah besar bukan budak2 lagik..

kadang2 bila kita buat baik ngan orang pn kena kata..kalau tak buat lagi la kan org kata sombong, belagak plak..abis ko nak kitorang jadi camner???

nyampah tul wni kalau orang cam lalang nih..tapi masalah nya dah banyak sangat lalang tumbuh nih..nak kena tebas jugak, kalau tak buat semak hidup kitorang jek..

LALANG OHHH LALANG..BILA LA KO NAK SEDAR DIRI..SIAN KO SELALU DIGUNAKAN TAPI KO JE YANG TAK PERASAN..fadannn muka...

sabar..sabar bulan puasa nih..menguji kesabaran tul..

p/s : entry luahan peraan jer..takde kena mengena dengan sesiapa..tp kalau terasa sendiri mau ingat..

Friday, August 21, 2009

sebelum puasa katanyer..

kata esok puasa kan..memasing pun nak puas kan nafsu tekak memasing la kan..wni orait jek..huhu~

bab makan takkan tolak nye..so dorang cadang lunch kt secret recipe tgh ari tadi..;)

kang ada plak yang teringin itu ini bulan puasa..sape yang susah..ahak~

beramai2 la rombongan cik kiah ke sogo tgh ari tadi..pas mkn masing2 buat aktiviti bebas..bepecah la kitorang..sorang gi tngk baju anak..gi tngk handbeg..

ramai orang tgh sesak bawak anak2 kecik shopping baju raya uolsss..sogo SALESSSS..
tak payah pelik la kalau citer pasal sale kt sogo nih..mega sale pn tak abis lagi dia dah sambung ngan ramadhan sale..hihi

sementara tunggu masing2 punye makan, harus la posing dl..wni la jadik kameraman nye..dorang sibuk soh update kat facebook..saya dah update iye kakak2 ku..chewahh..

mula2 datang la keropok itu..dia letak je sekelip mata dah abis..kata LAPARRRR....

sume order ikut tekak memasing..kitorang rasa sorang sikit..

burppp..alhamdulillah..esok bole la puasa dengan tenang...SELAMAT BERSAHUR SUBUH NNTI UOLSSS..

**jgn ada yang terbabas tido sudah..;)


luruh jantung..huishh..

pagi tadi hubby antar wni terus ampai opis..sllnye singgah opis hubby dulu, breakfast pastu aru gi opis sendiri sebab awal pagi sangat kan..

so dah ampai opis tadi tngk gelap okkkk satu opis..ada cahaya malap je dari bilik bos..aduyaii..
walaupun dah pukul 7 lebih tapi still gelap jugak lagiii...huhu..

ok, kuatkan semangat gi switch on sume lampu pastu masa nak letak handbeg rasa cam ada something kat sebelah kiri..berani kan diri tngk..huaaaa...berani nye la kan..skali fax machine..huhu..rasa cam bayang orang..takut......bole plak bilik filing dorang tak tutup lampu..huhu..

pastu on pc..baca2 email..skali ada orang jerkah wni dari belakang.."mana nak on lampu belah blakang eh?" bole..bole..??? tak ke tekejut ko..baik punye tengah leka baca email masa tu..melompat wni..huhu..dia pn tekejut okehhh..

rupanye dia dah duduk dalam gelap dari pukul 7 sebab tak jumpa suis lampu..gila per?? pastu datang dari belakang jerkah org..kalau ada sakit jantung..dah tak sempat nak puasa esok..huhu..

masa dia nampak wni tekejut tu..tau plak nak mintak maaf.. "sorry..sorry.." pastu coverline buat2 gi bilik boss..apa kau?? dah tekejut kan aku pastu blah camtu jek..

rasanya dia bukan permanent kat opis ni..kira datang sekali sekala tumpang duduk sekejap je kot sbb jarang nampak kt sini..;)

peringatan : lain kali nak tanya orang bagi salam dulu jangan main terjah jek..


Thursday, August 20, 2009

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN ALMUBARAK

Seribu senyuman

belum tentu menawan hati


satu jelingan sudah cukup


menimbulkan rasa benci


membina mengambil masa


meruntuh sekelip masa

Selamat Menyambut Ramadhan dari :

ADAM, WANIE & AQIF



Semoga Ramadhan AL MUBARAQ INI membawa keberkatan kepada semua dan mengukuhkan ukhwah yang terbina….




SEMOGA RAMADHAN YANG BAKAL MENJELMA AKAN LEBIH BERERTI DLM APA JUA AMALAN YANG KITA LAKUKAN..


KAMI MEMOHON AMPUN & MAAF SEKIRANYA ADA TERSALAH LAKU ATAU KATA SECARA SENGAJA / TIDAK...SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA...



**** Yaa Allah, jadikan umatmu yang membaca ini menjadi kuat, sabar. sihat, & disayangi banyak orang. Tolong tingkatkan kehidupannya. Begitupun jika dia melangkah, selamatkan dia' Amin.*****



Monday, August 17, 2009

tercapai jua hajatku~

hihi..chewahh..hajat la sangat..sebenarnya tujuan kitorang gi Kelana Jaya nak ke Kelana Mall ni sbb nak beli baju dari butik ceera..huhu..

last week bukak blog ceera, dia cakap ada bukak booth kat sini..so excited lebih la kan sbb masa dia bukak kat hartamas ari tu tak dapat pegi sebab tak sempatttt...huuuaaa mmg frust sangat..ni hubby dah bayar balik sbb ari tu masa kat hartamas tu hubby yang terlupa terus sentapppp..kira ni hutang berbayar la..haha..sukeeee


sebelum ni pn wni penah beli sandle kat blog yana..so kenal la orangnye..rupa2 nye member dorang kathy tu junior kitorang masa kat sekolah SMKDTHO dulu..lorrr iye ker..kalau dia tak tegur..mmg la tak kenal sbb dah lain sangat..iye la dia kata dulu masa sekolah comot je..hihi..kecik je dunia ni kan..pusing2 rupanye kenal kita..

alamak, gambar gegar la plak..hihi


dari kiri : yana, wanie, ceera, kathy

muka happy dapat beli baju 2 helai lagik uolss..tq ceera sbb bagi discount..huhu..pasni bole la beli lagik tapi tak bole beli online la sbb alignment dah larik, rasa cam muat tapi ada part yang ketat sikit..hihi..tp still bole pakai..;)

cian aqif sampai dahaga ekkk ikut umi gi beli baju..dia baru bangun tido masa tu so diam je la..bagus..bagus..senang umi nak pilih baju..

tapi sayang la..promosi kurennggg kot..orang tak ramai pun..bole kira la..cian dorang dah la bukak sampai malam..sangat la nak tunggu customer datang..depan booth ceera ngan yana tu ada live band, so cakap pn kena jerit2 cam orang pekak..haha..
ingatkan nak beli lagi satu sandle kat yana tapi takdok saiz plak..hampaaa...tapi yana kata takpe nnti beli online je, ada stok baru..okehhh..
tq hubby sebab tolong bawak datang sini walaupun penat drive sorang2 dari kampung..;)


kejadian itu~

petang smalam kitorang betolak dari kampung kul 3 camtu sepanjang jalan hujan..siap tak nampak jalan lagik..hubby cakap ada la 6, 7 bijik keter tebalik sebab jalan licin kot..

wni & aqif tak sedarkan diri..tidooo...hehe..kata hujan kan..sejuk je..mata pn macam ada gam..ahak~

hangin je hubby tngk kitorang baik punya tido..

pastu kitorang ada plan mau ke Kelana Jaya..lalu la Highway LDP..sekalik jem uolsss..
nasib baik la jem yang jalan sikit2 tu, kalau berenti terus tu..aduyaii..

rupanye ada lori tebalik..patut la..lori 1 tan tu je..tapi rasanya teruk jugak kot sebab ada ambulans ngan bomba bagai..

haaaa..jadi paparazi jap..huhu..kepochi la plak..

apa tujuan kitorang gi Kelana Jaya..next entry k..;)


mAkAN lAGIK..

tu jer la kejernye kan..mkn..mkn..mkn..hihi..

takde la sebenarnya kitorang nak celebrate b'day FIL..sbb tu la gi mkn kat Restoran Sari Ratu, Ampang..

sebenarnye b'day FIL ari sabtu tapi sbb kitorang nak balik kampung & FIL pn ada hal sabtu tu so kitorang sambut awal sikit..

ari jumaat malam tu beramai2 la kami rombongan cik kiah gi makan..huhu..nasi padang..yezzeerr..tapi bukan tekak wni la nasi padang ni kan..tapi bole la telan..ahak~

balik tu tunggu kul 12 siap potong kek bagai tapi takde plak amek gambar sbb wni dah tido masa tu hubby kejut ajak join skali..tgh2 mamai tu makan la sesudu dua gak kek tengah2 malam..mana tak naik bahagian yang tak sepatutnya tu..ishhhh..

lauk2 yang menjadi pilihan..chewahhh..nasi dia seciput je..aduyaii..baru suap 2 sudu dah abis..wahhh..tipu la tu..besar sangat ke sudu ko..hihi..

nak jugak interframe ini budak kecik..;)

makanan adalah biasa2 saje pada tekak wni tapi dah orang nak belanja..ikut kan ajer..jangan manyak munyik la kan..

peace yoo..!!


Friday, August 14, 2009

ohh mata..

nape ek mata wni dari semalam ampai pagi ni dok tekelip2??emmm..takut la ada aper2 ker ek..

hati pun bedebar2 je..TAKUTTTT..

ya allah..mintak simpang la sesuatu yang tak baik..

;(
mood utk bekerja takde ari ni..berserabut sangat kepala..arrghhhh jerit kuat2 la..

sesuatukah?

Thursday, August 13, 2009

3 hengget jer???

percaya tak kat tengah2 kl ada nasi campur rm3 jerrr? wni mula2 pn tak cayer tau..
ko amek la lauk apa pn..banyak mana pun, kalau amek sikit dia siap topup kan lauk utk ko..haha
kalau nak makan nasi sikit lauk penuh pinggan pun bolehhh...

tadi pegi la try..dah ramai sangat dok cerita pasal kedai ni kan..tadi wni amek lauk ikan masak asam pedas, sambal sotong kering, sambal kentang & keropok goreng..hamekk ko kalau kt luar tu mau rm5++ agaknye..skarang kalau amek ikan memang mahal tau makan nasi campur..

murah rezeki makcik yang meniaga makan ni kan, dia masak pn ok aper, rasa cam makan kat umah..takde la dia jual murah tapi rasa cam hampehhh kan..tak baik tau meniaga makan camtu..
masa wni tengah amek lauk tu ada sorang budak lelaki ni dia amek sikit je lauk, nak amek pn takut2 je..skali kakak tu tambah kan utk dia..agaknye dia pn cam ragu2 je betul ke tak rm3 je kan..
tapi yang hempeh nye air kena order kat gerai lain..air teh o ais limau rm1.50..hoho..cekik darah tul..keji je ohhh..
kalau kaw sangat takpe la jugak..ni ntah air tu masak ke tak..chewahh..marah plak..

tp alhamdulillah ni la rezeki utk lunch ari ni..member wni cakap kan kalau 1 lauk tu abis, dia akan masak lauk lain dan, dan tu jugak tapi menu lain..huisshh bagus tul makcik nih..semoga murah lagi rezeki makcik..aminnn..;)



:shuzzzz:

tadi gatal tngn bukak website nike..geram plak tngk kasut utk budak2 ni tau..cute sangaaattt..;)
suka tngk yang kaler putih ni..emmm..tapi aqif dah ada kasut raya la..ari tu ada gak survey2 kat butik nike, mid valley..ingatkan nak survey2 lagi..insyaallah kalau ada rezeki lebih akan ku dapatkan jua walaupun satu kasut nike nih..tak semestinya untuk pakai raya ni je kan..;)

google..google lagi.. nampk plak kaler biru..huwaaaa..wni kan kalau apa je kaler biru memang terus menawan hatiku..hihi..

lambang nike kaler biru pn jadila kan..cairrr terus hati ini..tak tahannn..rasa cam nak terus gi beli je kan..

terus lagi meng'google'..nampak plak yang ini..smart jgk kan ada tali camtu..aduhai..mana satu yang cantik nih..semua nye dah mengaburi mataku ini..kalau beli semua aci tak??

akan dipikirkan dulu masa satu yang berjaya menawan hatiku..;)

Friday, August 7, 2009

konfius..3 pg ke 3 ptg..;)

arrgghh..ngantok nye..malas nak pegi kejer..aqif naughty malam tadi..

sebenarnye aqif pn dah kena selsema tapi tak kritikal sangat la..mlm tadi pas hubby balik kejer ingat nak bawak aqif gi klinik, nak spare ubat selsema sbb ubat dah takde..skali hamekkk ko semua klinik kat setiawangsa ramai orang..siap kena tunggu kat luar lagi..

sebab selsema aqif tak teruk sangat, kitorang tak jadi la singgah klinik..kul bape plak la dapat jumpa doktor kan kalau dah ramai sangat camtu..lgpun kt umah ada panadol syrup utk baby tu kan..

skali hubby cakap nak bawak aqif round2 kt titiwangsa, nak bagi dia tido..hihi..

dalam kul 11.00 camtu aqif dah tido skali kul 1 pagi tu dia dah merengek2 dah..tak selesa agaknya hidung tersumbat..serba tak kena je la kan..mengamuk2 ajak keluar nak tido depan tv..ingat kan dia nak tido balik la..sampai kul 3 tak jugak tido..dia ajak masuk bilik ingatkan nak tido la..

huaaa..masa tu wni mmg dah ngantok sngt dah..hubby cakap tak pe wni tido hubby tolong tengok2 kan dia plak..pastu dia tarik plak walker dia kt bawah katil..alahai anak kuu...sabaaarrrr je la..hubby layan kan je..lantak la nak buat ape pn, janji tak meragam..

hehe..ni la naughty boy yang tak nak tido tu..bole lagi sengih tengah2 mlm tu..


tngk tu..kul 3.25 pagi tak jugak tido2 lagi..wni dah pengsan dah masa ni..hubby yang layan aqif amek2 gambar bagai..

ops..jgn la amek gambar aqif lagi..ada kejer nak buat ni..hubby tak bukak pn walker tu, biar je dia main camtu..kalau bukak..mau koyak plak tempat duduk tu..sayang je sbb bole guna lagi untuk adik aqif plak..insyaallah ;)

peace..peace..mata aqif belum ngantok la..jgn la paksa2 tido..hihi..dah pandai dah sekarang kalau kita nak amek gambar suruh buat peace..tu la jadinye..peace cara aqif..ahak~

okk..cubaan utk tebalik kan walker ni berjaya..yuhuuu..nak buat peace tp ada flash terus tetutup mata..

sempat ke adik aqif nak merasa naik walker ni..cubaan nak jadi pomen plak nih..punah..punah..
aqif dah bosan amek gambar..haha..

ok la..ok la.. aqif tido..bye semua...peace



Tuesday, August 4, 2009

tak suke..tak suke~

arggghh..selsema melanda..

tak de mood nak kejer..kepala dah berat..

pagi tadi pas breakfast terus telan ubat..kurang la sikit..

masuk je opis..terus hidung tesumbat..

jangan la bejangkit ngan aqif..sian dia..

ooo iye..aqif makin..makin dan makin lasak..

mlm tadi sementara nak tunggu hubby balik kejer sbb kan aqif tak reti duduk diam..wni tutup semua lampu pastu bentang tilam kat depan tv..ingatkan dia nak dok diam rupanye dia bole plak buat aksi superman..hiks..

dia panjat sofa ikut belah tepi..pastu berdiri atas sofa & jerit kuat2 lompattttt...harrrggghhhh..sape plak yang ajar nih..

nasib baik la ada tilam..kalau tak..huisssshhh jangan la buat selalu aqif oiii..susah ati wni tau camni..lasak pn lasak la..buatnye takde sape perasan dia terjun..tak pasal2 je kan..

kalau wni kat umah nak buat kejer pn kejap2 jengah tengok dia tgh buat apa, kalau diammm je tu ada je la kejernya..

haihhh..tak baik mengeluh..;) sabarrrr je la kan, nama pn anak lelaki..


Monday, August 3, 2009

pre-shopping

alhamdulillah dah masuk bulan ogos..so tak lama lagi masuk la bulan ramadhan..syukur..


kena start buat preparation kan, takut kang org dah tak nak terima tempahan..so ari sabtu kitorang terjah jakel..nasib baik la kitorang pegi lambat..rupanye ada rusuhan..aduyai..takuttt..


masa kitorang sampai tu still kecoh2 lagi tp dah takde rusuhan la..


kitorang ke wisma yakin dulu sbb hubby ingat nak amik kain & tempah kt taylor terus..tp dorang takde kain plak..so jalan kaki la ke jakel..;)


wanie ingat nak beli baju siap je sbb takut jadi cam thn lepas kan..haha..tak sanggup mak..mintak2 taylor terima lagi la tempahan utk raya kan..


1st raya kitorang pakai yang biru..kain baju melayu hubby tak sempat plak nak snap sebab lepas beli terus antar gi taylor..dah alang2 lalu situ kan..

ptg semalam ingatkan nak pegi klcc beli sikit2 baju raya utk aqif..tapi parking full..ada apa ek kt klcc semalam? hubby tak kuasa nak redah orang ramai ..lain kali je la kitorang pegi..so kitorang ke pertama je..hubby belikan hp lagi satu..yuhuuu..tq hubby..;)