Monday, September 28, 2009

kesian hubby..;(

hubby kena food poisoning..kesian tngk..sampai tak larat dibuatnye..dari ari sabtu ampai la semalam..ari ni pn nampak cam tak sihat lagi..tapi paksa gak diri gi kejer..;(

harap2 ari ni ok la..hubby dah gi klinik smalam tapi sbb orang ramai..amek ubat je..

risau tngk hubby, mkn pn tak de selera..ni semua penangan nasi beriani..hubby tapau nasi beriani kat j***a masa lunch ari jumaat ari tu..

so semua program jalan2 gi raya weekend sume cancel..kak shu jemput gi kenduri cukur jambul bb aqila pn tak dapat datang..sorry kak shu..panjang umur insyaallah kita jumpa nnti k..


Friday, September 25, 2009

acara wajib la nampaknye..

bbq di malam raya pertama..hiihi..
orang sume sibuk lagi makan lemang ketupat..kitorang plak sibuk buat bbq kt umah opah..
dah lama pn plan baik punye nak buat bbq nih..sekali..suksesss..alhamdulillah..

hubby cakap nampaknye tiap2 tahun kena jadi acara wajib la bbq nih..hubby beli yang dah siap ada rempah tu kat jusco..hubby beli ayam, kambing, hotdog, udang..nampaknye tahun depan kena lebih kan udang..sebab udang dapat sambutan paling hangat..insyaallah..

tapi yang tak best nye yang mengipas nya 2-3 orang je..yang makan bukan main ramai lagi..cian kat orang yang mengipas..letak je..abis..;)

sama la ngan wni..bukan tolong kipas pn..tau makan jek..ahak~

yang aqif plak..sume orang sibuk mkn kat luar..yang dia sibuk nak masuk umah..alahai la anak ku sorang nih..macam2 ragam..


salam lebaran..

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN..

baru la berkesempatan nak update blog ni haa..nak kata sibuk sngt jalan beraya tak jugak..open house pn tak mula lagi..tapi blog tak jugak update kan..

dalam tak update tu ada jugak la jenguk blog kawan2 kan..hihi

alhamdulillah..ari ni dah 6 syawal..tapi gambar 1 syawal baru nak update..huaaaa..

kita layan gambar je la yek..biasa la balik kampung, mkn tido je la..so tak de apa yang nak diciter..lagipun ujan..lepak umah lagi bagus...tunggu orang datang beraya umah kitorang jek..hihi

gambar bertiga harus la ada kan..

aqif ngan moyang..

k.a.m.i



aqif ucapkan selamat hari raya pada semua ye..ingat2 berhati2 di jalan raya..

Monday, September 14, 2009

misi tak menjadi~

kan wni ada bg tau sabtu kitorang ada satu misi..tapi tak menjadi la sbb ada b'berapa perkara yang tak memuaskan ati kitorang..

kitorang akan usaha cari lagi..

tapi wni happy sngt sbb hubby bersunggu2 ke arah itu..

alhamdulillah..


Friday, September 11, 2009

misi~

esok kitorang ada misi..huhu~


harap2 jadik la..dah lama sngt mengharapppp..

...dengan satu harapan untuk satu kebahgiaan...


note : berharap la jugak sebenarnye kan..;)



Wednesday, September 9, 2009

090909

sembilang..sembilang..sembilang..hihi..cantikkan date ari nih..

alhamdulillah dah ramadhan ke 18..kalau bukan bulan ramadhan ni mesti dah berebut2 org buat kenduri kawin sebab date cantik pastu hantaran pn harusla 9999.99..

ooohh iye ari ni building baru opis wni akan dirasmikan..tak tau la apa yang dah jadi kat bawah tu..td masa ampai opis staff ramai tgh sibuk buat final preparation kot..cian dorang pagi2 dah kena datang opis..nak buat camne kan..

wahhh..nampak sngt ampai opis awal kan..iye la sebab ikut hubby..hubby masuk opis kul 7.30..kalau nak naik train pn bole tapi tak la kot sebab tak kuasa nak berebut2..dah la kena naik dua train..pas naik putra pastu naik star plak ampai depan opis..huhu~

so, tinggal weekend ni je la nak shopping2 kan..next week dah rayaaaa...iyeeee..hihi mengalahkan aqif plak..

alhamdulillah..kitorang dah settle beli semua barang..semalam last sekali gi beli songkok hubby n aqif..nantila kalau rajin wni update gambar aqif pakai songkok baru..

last week baju raya aqif siap..so suruh la aqif try skali dia tak nak bukak..haaaa tak pasal je..punya la pujuk tp mengamuk2 tak nak bukak..hihi..gambar aqif try baju baru pn takde..apa punye malas la umi aqif ni kan..hihi

next week nak start packing sikit2 barang sebab kitorang balik ipoh (umah opah hubby) ari jumaat tgh malam tu..takut tekejar plak kalau nak packing pas alek kejer tu kan..

iye..kitorang still amalkan kaedah take turn walaupn umah kitorang dekat je..tapi suasana pagi raya tu sangat bermakna tau..uissshh cam nak nangis plak masa taip nih sbb thn ni wni raya belah mertua tapi wni tak kisah sbb best je balik kampung..haha pas makan..makan..pastu makan lagik..sukeeee..

note : mood raya dah mariiii..kiri kanan dok pasang lagu raya nihh..huhu~


Tuesday, September 8, 2009

ramadhan 14 - kenny rogers

alhamdulillah ari ni dah 17 ramadhan tapi baru la tehegeh2 nak update pasal 14 ramadhan..huhu
sebabkan FIL tak berbuka kat umah ari tu, kitorang pun gi la berbuka kat luar..tak tau nak gi mana so kita ke KENNY ROGERS..;) i likeeee..

ari tu hubby je dok amek gambar kalau harap wni tak dapat la..

aqif & umi..peaceee..

hubby amek gambar ngan MIL tapi tetiba ada plak budak tecik tompang peace..hehe sempat lagi tu..tngk arrow kaler oren tu..ahak~


skarang nih kalau gi makan tngk gak mood aqif, kalau mood ok nak la dia duduk kt kerusi baby kalau tak dia pn nak duduk cam kita..

wni harusla hepiii dapat makan kenny rogers..;p

masa dah nak berbuka bole plak aqif poo poo..haiyo..larat ke nak bau harum itu time makan..so tekejar2 la wni ngan hubby gi basuh dulu..masa tgh pakaikan pampers elok2 jer azan..
dah kata kelam kabut time tu kan..so hubby takde nye nak amek gambar bagai..so tak payan la scroll ke bawah lagi mmg takde apa gambar makanan pn entry nih..hihi

Thursday, September 3, 2009

good..good jer..

smalam good maid ada buat promosi kat opis wni..murah2 uols..

cam harga borong la..kita tak bole nak beli barang2 tertentu jer sbb dia dah pack kan 6 barang dalam 2 beg plastik..

kita datang kat dia bagi duit terus hangkut barang tu..

pecaya tak 6 barang RM20 hengget jerrrr...tapi untuk staff jer la..keh..keh..

2 beg plastik yang dah selamat dok bawah meja..haha..tapi tak bawak balik lagi sebab berattt..masa nak bawak naik opis smalam pn tecungap2 hangkut 2 beg plastik tu..

ingatkan nak borong lebih tp tak dapekkk la satu set je pn dah tak terbawak..

barang2 yang ada dalam tu..pencuci pinggan, sabun basuh baju, cocorex (sama cam clorox), softaner, shower gel, pencuci lantai..ok la kalau beli kat luar mahal sikit la kan..

...tgh pikir jap camne la nak bawak balik nih..;)

Wednesday, September 2, 2009

ramadhan 10 ~ istana budaya

smalam kitorang berbuka kat cafe d'jala mas, istana budaya..cam dah jadi acara wajib plak tiap tahun mesti nak kena datang sini..gian plak..cam teringat2 je kalau tak datang..bole??..haha..

thn ni je dah 2 kali kitorang berbuka kat sini..1st ari jumaat ari tu ngan PIL and smalam ngan parents wni..

mak abah wni jarang berbuka kat luar..sekali sekala bawak la dorang kan..asyik dok kat umah jek..bagi la merasa makanan n hirup udara kt luar..hihi..

skarang ni baru puasa ke 10 menjelang abis bln ramadhan ni ntah2 repeat lagikkkk..sukeeee jer..;)


ntah la semua menu kat situ kena je ngan tekak kitorang..bila rasa lauk..huisss..sedapla..rasa kuih pn sedap gak..pendek kata sume sedap laaaa...dan macam2 ada sampai tak termakan la semua..

lagipun makanan nye semua rasa cam makan kat umah okehhh..

tahun sebelum ni kitorang berbuka ngan bebudak kelas..konon2 nye gathering la kan tp thn takde la nampaknye..huhu~

apa la yang leka sangat aqif tngk..bagusss dok diam je...

ooo..aqif tngk tngk live band nih..iye ada live band lagik tu..nasib baik dapat tempat yang nmpk live band ni..at least leka la sikit aqif..

ni bahagian lauk..hambekkk punye la bnyk..kuih2 kat tempat lain..

ikan pari bakar..siap teringat2 masa makan ari jumaat tu..smalam makan sampai nak muntah..

antara kuih2 n makanan yang kitorang amek..ni separuh je..sebenarnya bnyk lagi kitorang makan tapi tak la amek gambar plak sbb sibuk makan..hihi

apa tengok2..hihi..garang plak..
eh..eh..mana ada aqif garang..peaceee..layan kan aje sementara tunggu nak berbuka..buat nye dia tak nak duduk..tak pasal je..

so, sngt la puas ati mkn kt sini..kalau tak tau nak pegi google la sendiri ek..;)


selipar capal..

geram je tngk selipar capal nih..cute sangat..

mak wni belikan utk aqif kononnye utk pakai raya..tapi aqif dah melaram masa pegi param ari tuh..kih..kih..

mak kata takpe la kalau rosak sebelum raya nnti opah nye belikan lagik..ahak~

aqif kan mmg kuat melaram..(ikut perangai sapa la nih..huhu)..masa minum susu depan tv pn nak pakai selipar nih..sapa berani bukak siap la..

pastu masa nak tido ptg sblm gi param tu ingatkan dia bagi bukak..sekali jangan harapppp..siap pakai selipar masuk buai..hihi..aqif dah lena baru la bole wni bukak..;)


Tuesday, September 1, 2009

al fatihah..

al fatihah buat sahabat saya NUR SHAZWANI MALEK yang telah kembali ke rahmatullah pada 30 Ogos 2009 jam 4ptg akibat diserang H1N1..

wni dapat sms dari pablo honey bagi tahu arwah meninggal..so cam tak pecaya terus call balik dan betul la arwah dah meninggal..

wni sempat kawan ngan arwah setahun je masa form 3 pastu arwah ikut family dia pindah..tapi banyak sngt kenangan yang tak mungkin dilupakan..
  • arwah demam 2-3 ari je..pegi klinik biasa so klinik suruh pegi hospital..

  • pegi hospital seremban terus kena tahan

  • 2 hari sebelum arwah meninggal sempat sms semua kawan2 cakap yang dia boring duduk hospital..

  • lepas tu terus arwah koma selama 2 ari..

  • 2 hari tak sedarkan diri sampai la arwah meninggal..

  • masa arwah demam, arwah tengah sibuk siapkan barang2 hantaran nya sendiri..

  • arwah akan melansungkan perkahwinan bulan OKTOBER ni..so ada dalam sebulan je lagi... ;(

semoga rohnya dicucuri rahmat dan diletakkan bersama2 orang yang beriman..amin..