Saturday, October 31, 2009

Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel

p/s : sticky mode ~ post baru di bawah yer..macheh..

nak jugak join costest nih..hadiah nyer beshhh...outdoor fotografi..sape tak nak kan..hihi..

wni bukak blog annasuejie tadi, skali nampak ada contest ni..terus rasa nakkkk join..contest anjuran smileykidz

kat bawah ni antara gambar senyuman ceria comel wni yang masham..aha..


NAMA : MUHAMAD AQIF BIN MUHAMAD ADAM

UMUR : 1THN 11 BULAN

NAMA : MUHAMAD AQIF BIN MUHAMAD ADAM

UMUR : 1THN 11BULAN

NAMA : MUHAMAD AQIF BIN MUHAMAD ADAM

UMUR : 1THN 11 BULAN

Hadiah yang ditawarkan adalah:


Pemenang Utama x 1 org:
Outdoor fotografi selama 1 jam
~unlimited shots~
~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~
******************
Pemenang sampingan x 2 org:
Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50

Cara2 penyertaan :

  • Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
  • Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
  • Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
  • Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
  • AMARAN: no link back will be disqualified
  • Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.
  • Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah :

Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:

  • Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
  • Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
  • Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
  • Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
  • Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
  • Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
  • Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
  • SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
  • SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
  • Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira

ok saper2 nak tau dgn lebih lanjut pasal contest nih bole la ke sini

Wednesday, October 28, 2009

umi tak sempat nak tolong sayang~

perasan tak ada calar kat hidung n luka kat mulut aqif tu?..

masa nak betolak ke PD tu singgah la umah wni jap sbb ada barang nak amek..hubby plak gi isi minyak..masa tunggu hubby datang tu aqif mana la reti dok diam kan..

ntah camne dia lari..tak dapat nak control badan terus jatuh..muka plak yang kena jalan tar dulu..alahai wni plak cam nak nangis tngk mulut dia bedarah..

cian sangat tngk..mesti sakit sngt kan sayang..maaf kan umi yeh..umi tak sempat nak pegang aqif..kalau bole umi pn tak nak aqif sakit..

tak sanggup umi nak tngk aqif nangis camtu..

mak mana la yang sanggup tngk anaknye sakit & sajer2 nak biar kan anak dia jatuh luka kan..

malam pas jatuh tu, nmpk cam putih2 kat bibir aqif..lagi la wni takut kan..mana la tau ada nanah ker mesti lagi sakit..susah nyer ati wni..rasa bersalah tak payah cakap la..sob..sob..

maaf kan umi sayang..umi akan cuba jaga aqif elok2 pasni..insyaallah..aqif la segala2 dalam idup umi..

family day at PD


yuhuu..masih mood ber ' family day' lagi kah?? ooohhh tidak.. penat jer tak abis lagik..mana tak nye baru balik dari PD ari ahad tu..ari isnin plak alek kmpg kat perak sbb ada sedara wanie meninggal, mlm baru ampai kl..huhhhh bagi bernapas jap..penattttt sangat sampai malam tadi sakit kepala tak bole bngn lansung..

ampai umah terus tido tak peduli dah kat aqif, nasib baik aqif kat umah PIL.. hubby tlg gi tngk2 kan aqif..tq syg..hubby lagi la kesian, sakit2 badan main futsal masa kat PD ampai ari ni rasa lagi..huhhh dugaan tul..tapi family day kat Ilham PD adalah BESSSTTTTT..;)

kitorang ampai PD dalam kul 2.30ptg camtu..check-in pastu berlepakan dalam bilik dulu..huhu..

kitorang dapat bilik jer yang ada family besar dapat dok apartment..bilik dia pn okeh aper..takde la aqif round satu kawasan..ahak~

masuk jer bilik aqif terus terpa kat telepon..iye, dia mmg suka kalau dapat main telepon..hihi anak saper la tuh..tapi yang tak best nyer kitorang dapat katil single..alahai aqif nak tido mana kan..

nak tak nak kitorang cantum kan jer katil tu..senang..settle masalah..


tv plasma uolsss..siap ada astro lagik..terus rasa cam nak dok dalam bilik jer tngk tv sambil baring2..alahai nikmat nyer..merehatkan badan sambil melelapkan mata..uhuk..verangannnn jek kejernye kan..

tak dapat la nak lepak2 kan dalam bilik kalau dah namanyer pn family day kan..harus la ada aktiviti..

aktiviti start kul 5..bukan group kitorang jer ada buat aktiviti ptg tu..rupanyer ada lagi group lain dah start dl..happening la tempat nih..

selagi ada orang pegang gelung tu semua aqif nak rampas..haha..

1st game ari tu start kanak-kanak punyer part dari umur 1-6thn..acara letak belon dalam gelung..kononnyer nak suruh la aqif masuk..skali dia tngk belon je dah melompat suruh wni dukung..alahai..aqif sbnrnye takut kalau belon pecah..hihi..dalam lasak2 tu pun ada jugak takut nye kan..

2nd game baru aqif nak masuk sebab game rebut gula2 ..itupun masa orang dah lari gi rebut gula2 dia bole tepacak jer berdiri..hihi..


alamak aih..apasal wni pulak yang over kutip gula2 kat situ tu..hihi..nak buat camne kan..mak lagi excited dari anak..


3rd - acara tiup tepung eh namanya..ntah la..ala yang tiup tepung pastu amek gula2 dalam pinggan guna mulut tu..haaaa yang tu la..yang ni untuk 12thn ke atas kot..

last sekali utk mak bapak punye plak..wni tak dapat la nak join sbb hubby yang incharge aktiviti..dengan aqif nak dok atas riba je..tak dapek la nak main apa aktiviti pn..

settle sume aktiviti..boss hubby bagi speech & kitorang dapat goodie beg..pastu bersurai dengan acara bebas..



pas abis aktiviti, hubby bawak aqif mandi swimming pool..yuhuuu..wni tak dapat join skali..sob..sob..

punye la verangan nak mandi swimming pool skali 2-3 ari nak datang sini..emmmm penyakit pompuan plak datang..;( takpe lain kali akan ku balas dendam..

semangat aqif nak mandi siap beli pelampung tu..dah gigil2 mandi pn tak nak naik lagi..

best kan..ramai sangat orang..suker tngk gelagat orang..release sangat tension wehhh..

hubby sajer la nak bagi jeles sbb wni tak dapat mandi..huaaaa

malam plak layan bbq..sodapppp...sambil makan dorang ada buat cabutan no bertuah..wni dapat 1st prize uolsss..vanggaaaa hubby ai..jeles jer opis mate dia..ahak~ nak buat camne rezeki kitorang kan..

pas makan kitorang gi tengok wayang..iyer siap ada wayang lagik uolss..citer ice age 3..panggung wayang dia cam panggung wayang betul lagi tuhh..best kan..tapi tngk kejap je la..hubby nak gi main futsal plak..dengan aqif pn dah start buat panggung wayang cam umah dia sendiri, main panjat2 dah..sebelum dia jerit2 baik kitorang kuar dl..

masa hubby gi main futsal, wni melepak dalam bilik jer tngk tv..nasib baik aqif behave jer..elok jer baring tngk tv sambil isap susu..walaupun dia tak tido tapi takde la panjat2 kan..huhh~ susah ati tau kalau aqif dok panjat2..risau la dia jatuh..

ni la hadiah nyer..apa gaknyer dalam tu ek..rahsia..haha..bole la pakai kat umah sendiri nnti..ni rezeki nak dok sendiri kot..insyaallah..


2nd day kat Ilham,PD..breakfast time..aqif dah boring dah tunggu umi ayah makan lama sangat..pagi tu ujan kat sana..huhu..nih kalau sambung tido pn baguih ni kan..haha...
pas makan alek bilik packing2 barang..siap2 kan aqif sume..hubby pn angkat la barang masuk keter..
ops..sblm balik harusla amek gambar kenangan dulu..;)

itu je la aktiviti weekend kitorang kat PD..sangat la best sampai gaduh2 ngan boss wni semata2 nak datang sini..alahai macam2 kan..

Tuesday, October 27, 2009

wni baru masyuk kejer ari ni..smalam dah ampai opis pastu mak call bagi tau ada sedara terdekat meninggal..terus bergegas balik kampung..kitorang EL je smalam..

malam baru sampai kl..fuhhh penat tak payah cakap la..dah la weekend ari tu ada family day kat PD..hehe..besttttt sangat..

dah bekenan dah ngan tempat tu..mmg kena repeat la nnti tu..gambar2 kat PD nnti2 la update eh, luper plak bawak camera..huhu..


Thursday, October 22, 2009

rindu korang jugak..;(

pagi2 lagi dah feeling2 cedih nih..tak suker arrghhh..bukak blog rafidah tadi dia update pasal rindu kt kawan2..uarghhh aku pn rindu kat korang gak..saper kata tak ingat kenangan2 dl..ber-5 jer gi memana kan..skarang nih??

aku pn tak tau la mana silapnye kan..oooo patut la awak tepon kita semalam ek...tgh feel rindu ghupenyer..ahak~

takpe la nnti kalau ada kesempatan kita buat la reunion..iye tak..itupun kalau dorang2 free la..sll nye yang free pun 2-3 orang je..abis tu camne nak jumpa..

kita free je awak..bg tau je la bila nak jumpa tapi masalah nye ada yang buat apa2 tak nak ajak kitorang dah..tu yang sentap tu..takpe nnti kita gi mana2 ngan sape yang nak pegi je la kan..lagi best..

dah..dah tak nak feeling cedih2 pagi2 ni..;)



Monday, October 19, 2009

kenapa ek??

dari semalam lagi dah rasa sakit pinggang..

sakit sampai kena duduk pn tegak je..

sakit sebab nak period ke sebab lain??

huisshh..

laptop ku dah tukar kulit..wink..wink

shuke..shuke..tak rancang pn..ari tu nmpk laptop member hubby dah letak sticker cam cantik plak..kebetulan laptop kitorang pn dah kotor2 blah dalam tu..

so hubby pn cam minat la nak buat tapi sbb kejer tu kena la teliti nak kena potong2 kertas tu sume, hubby kata nak upah kawan dia tu..;)

so smalam wni la gatal mulut tanya hubby dah beli ker sticker nak letak kat laptop tu..hubby pn terus jer ajak gi low yatt gi cari sticker tu..wow weeee..hubby cakap pilih je ikut suker wni..kalau ikut kan ati ni..mmg pilih kaler fink la kan..tp cian plak hubby kang nak pakai laptop tu mau tutup muka..malu la jambu je pakai laptop kaler fink..huhu

sampai je low yatt cari makan dl..kelaparansss...tgh ari je mkn kt open house nadia..tak penah2 mkn kt low yatt nih..so kitorang try la mkn kt noor chicken rice..

ice lemon tea yang sangat superbbb..pekat gila..kitorang siap kaji lagi camne ice lemon tea dia bole berbuih cam ada gas tu..

nasi ayam yang dah mkn separuh baru ingat nak amek gambar..

pas mkn, baru la teruskan misi mencari sticker..bnyk pilihan sampai tak tau nak pilih..sume nakkk...
ok nmpk tak hitam kt laptop tu..kitorang nak tutup yang tu la..
hubby kata tak pe, hubby pasangkan..so tak payah nak upah kawan dia..huhu..chaiyok la hubby..
mula2 pasang yang dalam dl..punyala kena teliti time tu sbb nak potong bahagian tepi tu kecik sngt..time ni tak berani nak buat lawak kat hubby..huaaaa..tak pasal2 kang kena marah kan..dah la hubby tension je dok buat benda alah tu..
bahagian atas..ni la hasil nye..berjaya jugak pasang sendiri..cayala..;) laptop skarang dah berwajah baru..


Wednesday, October 14, 2009

macam-macam hal..

macam-macam la skarang ni..naik tension ai uols memikirkan nye..

hehe..tapi lega sngt semalam dpt luahkan apa yang terbuku di hati..walaupun tak dapat luah semua nya..at least dada ni rasa lapang jek..

dah la takde kawan kan..bukan la takde kawan langsung, maksudnye kawan yang bole pecaya nak citer masalah kita n yang betul2 memahami dan bole tolong kurangkan tekanan..bukannya kawan yang bila kita citer tapi dia perapi2 lagi..huisshh

dulu ada la kawan yang bole citer masalah..tapi skarang ke mana ntah, nak luah apa yang terbuku di hati ni pn tak tau nak citer kat sape..emmmm nasib badan..

DAN PAGI NIH...datang plak lagi satu masalah...

pagi2 dah ada breafing..sepatutnya kitorang kena gi kejer 24hb (sabtu) nih..sume kena la..wajib katanye..

tapi wni tak bole uolssss..hubby punye opis ada buat family kat PD, 24hb-25hb Oktober nih..so camne wni nak pegi kejer kan..

so gi la menghadap boss..bagi tau semua alasan nape tak pegi..ai bukan reka okehh..mmg tak bole pegi pn..

bole plak boss suruh cancel sume family day tu..va va va..ini opis punye bukan personal okeh..kalau kitorang gi be-3 je bole la pertimbangkan lagi..ni melibatkan orang lain..

kira cam nak bertengkar jugak la..tapi dia cakap tak bole jugak..hohoho..cam ne nak bagi tau hubby nih kan..cian plak kat hubby nak kena explain kat budak opis dia kan..last2 kuar bilik boss, ai nangis uolsss..sakit ati sbb dia cakap kalau tak le cancel @ extend suruh je hubby gi sorang..huaaaaaa terus wni nangis depan dia..ahak~ malu plak bila pikir balik..hihi

kuar bilik boss terus lari gi pantry call hubby terus bagi tau..hubby kata nnti dia bagi tau budak2 opis camne...nape la last minute jadi camni kan..ai dah verangan dok tepi lauk ni uolsss...

pas masuk opis PA boss call bagi tau yang boss approve wni tak pegi..bole plak kannnn??? tadi iye2 wni merayu..bukan main lagi tak bagi..

huhu..lompat2 la ai..shukeeee...

tq boss..hahaha dan dan tu senyum balik..kan senang kalau cakap awal2 tadi..membazir je air mata wni tau..;)


Thursday, October 8, 2009

jamuan hari raya..makan..makan..

punyela tak sempat nak update pasal jamuan raya nih..bnyk sngt agenda nye 2 3 ari nih..hihi..

sepatutnya entry kali ni bnyk sngt gambar tapi dah delete separuh..kang muntah plak korang tngk bnyk2 kan..iye la punyela ramai cameraman..tapi yang tak aci nye bnyk gambar candid..
ok pembuka kata tngk gambar makanan dl dan sila la terliur..haha..makanan order kat mak kak shu jer sbb dah biasa dan tau takkan mengecewakan..huissshhh sendiri terliur plak tngk gambar makanan nih..

ada nasi beriayani, mee kari, nasi impit, rendang ayam, dadih, buah2an, kuah kacang (tak sempat rasa, dorang kata sedap sngt), air mata kuching..

kek harus la ada..kek cheze choc ngan pecan butterscotch..tapi heran la plak masa nak makan tu kan dorang sume serbu kek dl..haishhh..rupanye sume takut tak dapat makan..haha..dan sekejapan je kek tu licin..nasib la sape yg tak dapat rasa tu..beli sendiri ek..

oooo..sume not available..sume sudah berpunya..ahak..
sebelum start mkn kena la dngr bos bagi speech dl kan..bak sepatah 2 kata..
mr.calvin yang dah tender..so dapat hadiah dari kitorang..

makan time..sume tak pandang kiri kanan dah..

kami komiti yang sibuk dok kemas2..

pantang ada orang pegang kamera..otomatik terus posing..ziana, kak fiza & wni

bos pn tolong kemas gak..w/pn bukan komiti tapi ringan tulang tau en. hariri ni tolong kitorang..terima kasih..tapi yang nak tegelak nya time tapau2 lauk yang lebih tu kan..beria2 la en. hariri ni tlg bungkus kan..ingat kan dia nak bawak balik..kitorang takde hal la kan rupanye dia tolong bungkus kan je..yang dia amek bawak balik sebungkus lauk je..huhu..teharu kitorang

alahai rajinnya la abg ni lap meja..sape tgh cari calon suami..opsss..not available jugak..sudah berpunya yekkk..
last skali kena la susun meja balik..tak kan la kita dah guna pantry tu pastu nak tinggal camtu je kan..department lain pn nak guna jugak..alahai rajin nye fendy nih..

ok settle..bekas2 pn sume dah basuh..siap susun cantik2 lagik..bagus tul dorang buat kejer..chaiyok2 komiti jamuan raya 2009..