Tuesday, February 23, 2010

cuti!!!

wehooo..
esok start cuti..
khamis, jumaat, sabtu
gi PENANG.. ;)
beshhnyer..

note : blog pun akan bercuti jugak..bye

kul 1 pagi pun okehh..

dah macam burung hantu dah datang kejer pagi nih..ngantok...huwaaaa

nak balik tido bole tak??

anak bertuah tu kul 12 lebih cam kul 10 malam dibuat nya..cam takde apa2 jer..bole main2, tngk tv lagik..

wni dgn sakit kepala malam tadi, sambung migrain dari petang tak sudah2..adoyaiii..

tngk jam kul 12.30 tak tido lagi anak bujang tu..sedar lagi sekali kul 1 pagi dah tebongkang..hehe..

ntah bila la aqif tido agaknya..;)


Friday, February 19, 2010

banyak nyamuk..nak tido pun tak bole..;(

tiap2 malam kalau nak tido, aqif mesti nak baring2 depan tv dl sampai la telelap..

tak tau la naper mlm tadi susah sngt aqif nak tido, padahal dia bangun awal, kul 1.30 tgh ari.bila dah nak lelap je, aqif bangun balik..tngk je muka wni..naper syg?? apa agaknya yang aqif nak bg tau ek?

last2 tetido jugak dia, tapi tak lena sangat, wni perasan sblm dia tido tu, dia tenung muka wni cam orang tgh temenung ..;( ampai pagi ni wni tepikir apa agak nya yang tgh aqif pikir kan..**sob sob

ingatkan nak angkat bawak masuk bilik, tapi pinggang ngan perut wni sakit sngt malam tadi..tak terdaya rasa nak angkat aqif..nak mintak tlg en. adam tak sampai ati pulak, tngk lena sngt tido sampai tak sedar apa..

so, kitorang tido ber-2 je kat depan tv..punya la banyak nyamuk..aqif tido pun tak nyenyak..kejap2 nangis, garu kaki..tak selesa agaknya..wni pun rasa tak selesa cam ada nyamuk..

dah pasang ubat nyamuk pun still sama jugak..sian tngk aqif..bila wni tlg garukan kaki dia, lena la kejap..;)

takpe la, umi tak tido pun takpe, janji aqif tido ngan lena ye sayang..umi mintak maaf, tak larat sngt nak dukung aqif bawak masuk bilik..;(



Thursday, February 18, 2010

su.ngai chong.kak

ni kes last minute punye plan..

kalau plan last minute ni sll nya lagi menjadi dari kita plan awal2 kan..wni call adik beradik tanya dorang free ke tak ari selasa, nak ajak gi picnic.kakak wni bagi cadangan gi hulu yam.

kitaorang pun on je la, asalkan gi mandi manda..huhu~

abg wni plak sepatutnya kejer ari tu, terus mintak cuti sbb dngr kitorang nak gi picnic..haha lawak la dorang nih..best tau sekali sekala dapat lepak reramai camni..bukan senang nak berkumpul..ni pun tak cukup korim lagi, kakak wni sorang ada kat penang..abg lagi 2 org tak dapat join..

ni time baru sampai..nasib baik la kitorang mmg plan nak gi pagi..bole la pilih2 tempat..lepas2 tu punya la ramai orang..mmg tak dapat la nak pilih tempat, main selit2 je kalau ada tempat kosong..;)

orang lain tgh sibuk nak susun2 barang, aqif dah sibuk nak main air..hehe..
tngk tu, orang lain relaks je lagi..wni dah tebongkok2 dah menguruskan bujang sorang nih..alahai kembang setaman plak dari belakang..;p

jom kita mannnndiiiiii..huhu..ni sume anak2 sedara wni, yang patah tangan pun join mandi sekali sebab mlm sblm tu dia dah sentap ngan mama dia sbb tak bagi dia mandi..haha
sekali mama dia bagi mandi terus tak ingat dunia..

anak bujang kalau ada kakak, mesti nak bekepit je la..bukan dia kira saper pun, kalau dah bekenan ngan sorang kakak tu, dgn org tu je la dia dok bekepit..
sebenarnya kakak wni ajak member dia, so ni anak dara dia la, bukan penah jumpa pun sebelum ni..aqif takde hal punye..

pas mandi, naik atas makan plak..tu je la aktiviti kitorang
en. adam dah round ke berapa ni ek? ntah la, en. adam mkn, wni mengendeng..en. adam gi mandi, wni makan..ops, apakah?ahak~

makanan kami..beselerak dorang ni makan..pas makan, terjun dalam air balik..pastu tinggal camtu je..tak payah kemas, kalau kemas japgi dorang makan besepah balik..kitorang bawak meehon goreng, nugget, nasi putih, ayam goreng, telur masin, sambal nasi lemak, roti telor, sandwich sadin n air kotak...;)


rajinnya en. adam layan anak bujang sorang ni..punya la susah nak pujuk dia naik atas makan dulu..selagi orang tak naik, selagi tu la nak berendam dalam air, sampai menggigil2..sejuk hokehhh air tu..

sebahagian adik beradik wni..kelakar okeh time dorang tgh main2 air, ada ular air lalu, boleh dorang tak perasan, yang bole tau ada ular tu, orang kat bawah kitorang dah jerit2 cakap ada ular lalu..dorang pun pelik la. aikk, masa bila plak ular tu lalu..haha
nasib baik la takde apa2..rasanya 2-3 kali kot dngr orang jerit2 ular air lalu, tapi nasib baik jugak time ular lalu tu wni kat atas, kalau wni ada dalam air tu, tak tau la camne menggelupur nye wni kan..ai geli okehhh..hissshhh

puas pujuk mak ajak rendam kaki pun jadi la..sampai sudah tak berjaya..mak kata takut nnti tak larat nak naik ke atas sbb kaki mak kan sakit..
duduk je la kat batu tu tngk kitorang berendam..tak pe la, at least mak join jugak kitorang..best sngt..;p

ntah bila lagi la nak dapat kumpul ramai2 camni kan..;(
en. adam plan nak gi mandi manda kat gambang plak..tapi rasanya next year la kot..thn ni dah banyak sngt plan la..hehe..



ala.manda ;)

pas je aqif bangun ptg ahad tu..eh, aqif bangun sendiri ke kitorang kacau ek..hehe

kitorang kacau sebenarnya sbb dah menggedik sngt nak gi jenjalan kan..aqif kalau dah puas tido, takde hal kacau dia tido, lagi2 kalau nak gi jalan kan..

sajer je jenjalan, bukan nak cari apa pun, dalam takde nak cari apa2 tu, aqif berjaya menge'pau' wan nya beli tool set baru..haha~

ni la tool set baru aqif..belum ampai umah lagi, dah menjerit2 suruh kuarkan tukul tu..daripada semua orang dalam pizza tu berenti makan pastu tngk kat kitorang, baik la kuarkan cepat2 sebelum aqif jerit..hihi..;p

peace..macheh wan sbb belanja aqif toolset baru.ampai je umah topi kuning tu dah tepelanting bawah meja..;)

MIL berjaya merembat handbeg..nasib baik la wni tak tejebak..kalau tak plan nak gi penang minggu depan, dah lama wni pun sama..ahak~

Wednesday, February 17, 2010

luper plak nak transfer gambar..

kalau update takde gambar cam tak best plak kan..lain la kalau sajer nak merepek meraban je kan..

luper plak nak ambik gambar dalam hp en. adam..nak citer pasal ari cuti, kitorang tak kemana pun..

ari sabtu petang alek umah mak jap sbb abang wni datang bawak anak dia, tu yang gambar aqif naik tido kat tempat baby tu..hehe

pastu gi umah reza (member sekolah kitorang), sbb adik dia bertunang, reza cakap datang je pas asar pun takper..skali kitorang gi kul 5 lebih..kerusi meja semua dah tutup..lalala~

..memang lawak

kena la reza ngan kitorang..dia kata tukar plan plak sbb pihak lelaki datang awal, tu yang majlis settle cepat..takper kitorang dah biasa dah camtu..ahak~

ari ahad plak, takde kejer lain la kan kalau tak membuta.hehe..nak pegi mana pun tak de idea, dok umah je la..

en. adam cam tak pecaya aqif nak tido ngan wni dalam bilik siang2 ari..sll nye kalau siang dia mesti tak nak melepak dalam bilik punye.kalau masuk pun kejap je, pastu mesti nak keluar..masa wni nak naik atas, dia pun sibuk nak ikut, wni ckp nak tido kat atas, dia nak ikut jugak..layan kan aje.

en. adam ingat kitorang naik atas terus tido, padahal aqif punya la kecah bilik..sekali wni sajer nak usik aqif, wni cakap la kat dia ada momok.

...nak di jadikan cerita, ada plak benda tejatuh kat belakang umah, punya la kitorang tekejut..aqif punye la tekejut ampai tetido..hehe..

skali en. adam naik, wni ckp aqif baru tido..en. adam tak pecaya sbb aqif diam je kat atas..padahal masa diam tu, dia ada kejer..

skali en. adam ajak gi alamanda pas aqif bangun..yuhuuu..

citer gi alamanda nnti la update sbb gambar kat en. adam.;)

hehe..


nak tido atas tu bole tak???

tak bole!!!
bole la umi..
mana bole..tu kan tempat baby..aqif mana muat lagi..
bole la ek..bole la..
** abg wni sampuk : takpe bagi je la, boleeeee....
bole umi???
emmm..boleee..
terus dia lari gi tido atas tu..
atas aper????
ni ha..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hambekkk, puas ati???hehehe..
punya la teringin, sekali dapat naik, lepas gian terus..sampai kepala ngan kaki pun melebih2..hehe..


wazzup..wazzup..

morning uolss..

..hehe

semangat nak update time cuti tu ada tapi kemalasan pulak nak transfer gambar..;p

nak kumpul semangat jap.update lagi japg k..

ada 2 3 hal nak kena settle kan dl..

bye..


Friday, February 12, 2010

cuti jugak ker?..

agak2 cuti 4 ari ni bejangkit kat blog tak?

hehe..tngk la tahap kerajinan wni camner n kalau ada citer best bole la update kan, tapi kalau takde, maknanya rabu minggu depan la baru bukak blog..(hehe bukan update ye!)..

kalau kat umah puas la menepis tangan anak bujang tu, sbb dia pun sama jugak nak menekan laptop tu, sibuk nak tngk upin ipin kat you tube..hehe (haisshh..dah besar anak bujang ku..)

;)

note : selamat bercuti n buat kawan2 yang nak balik kmpg, hati2 memandu k..bye


Thursday, February 11, 2010

eiiiyyyy momok..

situasi 1..

masa tu wni baru lepas mandi, masuk bilik..dah tutup pintu..pastu aqif menjerit2 nak masuk bilik..bila bukak pintu je..aqif jerit..eiiiiii momok..pastu tunjuk kat belakang wni..tak ke cuak kan..

pastu terus aqif keluar..wni pun kelam kabut la pakai baju..lepak kat luar jugak..haha

situasi 2..

..masa tu dalam kul 2 pagi kot..aqif yang tgh tido..tiba2 tekejut pastu dia goyang badan wni..tapi wni buat2 la bukak mata sikit depan harapan dia sambung tido balik..sekali aqif cakap kat wni..

"umi, kakak..tu kakak.."

dia tunjuk kat tempat yang sama ngan situasi 1 tu..huaaaargggg..terus wni suruh dia tido..wni cakap takde..takde..mana ada kakak..nasib baik dia tido balik..kalau tak haru..masa dia cakap tu, gaya cam tgh mamai..huh~

**budak sebaya aqif still bole nampak makhluk halus ni ker?

sebab member wni penah cerita, anak dia lebih kurang sebaya aqif tgh main sepak2 bola dalam umah la, pastu bola tepelanting gi dapur (dapur time tu dah tutup lampu)..masa anak dia nak ambik bola tu, anak dia panggil sambil cakap "ibu, ada momok"..siap tunjuk kat dapur lagi..member wni terus dukung anak dia, ajak tngk tv..huhu..

teringat jugak MIL penah citer member dia bawak anak kecik (tak ingat pulak umur berapa) keluar makan..tapi tempat dorang parking tu ada pokok besar yang berjurai2 tu..pastu time dorang nak balik..anak dia cakap ada hantu atas pokok..haha..seram okehh..

tapi takde la nak pecaya sangat kan..cuma cam pelik la kalau tak de apa2 tak kan tiba2 budak2 bole cakap camtu..huhu~

jangan dibiarkan hidup anda diselubungi misteri..~ahak

Wednesday, February 10, 2010

aqif tak reti sebut "L" la..

..pelik kan..selalu budak2 susah nak sebut "R" tapi aqif susah nak sebut "L"..




contohnye kalau dia nak sebut ball (boi), toll (toi), basikal (basikai), bantal (bantai)..hehe



normal ke kalau budak2 sebaya aqif camtu..kitorang tak penah amek hal ni serius sangat sebab aqif pun tgh belajar nak becakap kan..dia pun cam ada dalam dunia dia je..



nak cakap pun laju2 je sekarang..kadang2 sampai kitorang tak paham..hihi..

takpe la sayang umi..janji aqif sihat..setakat tak bole sebut "L" tu apa ada hal..

peace..

itu la MAK saya..

call mak pagi semalam masa kat opis..rasa tak sedap ati sngt..

wni : aqif dah bangun ker

mak : belum..tido lagi dalam bilik..

dngr suara mak macam tak sihat..

wni : mak tak sihat ker?

mak : takde la..rasa pening sikit je..

..mak mmg selalu camtu, selagi bole bngn maknanya tak teruk sngt..sbb mak tak nak susahkan sesaper..

wanie dah tak sedap ati la kan, aqif kan lasak sekarang, risau cam susahkan mak plak..sebab tu kalau sakit sikit2 mak tak kan bagi tau sesaper sebab mak tak nak kita pikir yang dia susahkan kita..

penah jugak tepikir nak suruh mak rehat, tak payah la jaga aqif, wni bole ikhtiar antar aqif kat nursery ke, cari orang mengasuh ke kan..tapi mak dah cakap siap2 dah..dia nak jaga aqif, jgn la antar kat orang, nnti mak abah takde kawan, mak jaga aqif dari baby lagi kan, mak cakap dah besar naper baru nak antar kat orang..;) serba salah jugak sebenarnya..sbb mak abah dah biasa aqif ada ngan dorang..tapi, wni selalu jugak cakap, kalau tak larat jgn paksa diri, bg tau kitorang..

lagipun aqif dah besar, bukan susah nak jaga pun, cuma nak tngk2 je takut panjat2 ke kan..

kebetulan plak en. adam mmg nak alek awal semalam..terus call en. adam..

wni : abg alek kul baper?

en. adam : lagi 5 min, naper?

wni : suara mak cam tak sihat jek..

en. adam : tepulang la kalau nak balik, kalau tak abg amik 1/2 day je..

masalahnye opis wni takde istilah 1/2day..so EL la wni semalam..

mak tekejut la tengok kitorang balik, bape kali mak cakap, tak pe la kalau nak pegi kejer..mak ok nih..wni buat tak tau je..tak pe la, at least mak bole rehat kalau kitorang ada kat umah kan..

..ajak gi klinik pun tak nak..ini pun satu hal jugak..mmg susah nak pujuk mak gi klinik..kalau tak betul2 sakit, jgn harap la..wni pun tak tau naper..mak selalu cakap, tak payah susah2 la, sikit je ni..sebab tu kalau nak ajak gi klinik jugak, kena paksa2 jugak, kalau tak jgn harap la..

lagipun dari mlm sebelum tu mak dah cakap kat wni rasa cam sakit kepala, pastu loya nak temuntah..wni rasa darah mak naik kot..selalu nya kalau camtu, pagi esok tu dah ok..tu yang wni gi kejer jugak tu..rupanya tak..tapi tngk malam tadi mak tak bangun2 pun, elok je tido lena..pagi tadi pun bngn ok je..baru la senang ati nak pegi kejer..;)



Tuesday, February 9, 2010

cian aqif mlm tadi~;(

en. adam call bagi tau tak dapat balik awal sbb banyak kejer..ingat kan lambat cam biasa je la, paling lambat pun kul 9.30mlm..

kul 9 lebih camtu en. adam call bagi tau mungkin lambat lagi sebab system kat opis ada problem plak..pastu en. adam nak cakap ngan aqif, wni loud speaker jer..cam tak pecaya, aqif dah pandai respon bila en. adam tanya dah mandi ker? dah makan ker? sebelum ni kalau kita cakap ngan dia, dia diam je, dengar suara kita..alahai, dah besar rupanya aqif..siap pesan suruh en. adam hati2 bawak moto balik japgi..

cair rasa hati ni.. lap mata..;'(

sementara tunggu en. adam balik, punya la lasak anak bujang ni..siap turun kan kusyen sofa pastu lompat2..paling tak disangka, dia bediri tepi wni, pastu jatuh kan badan..nasib baik wni beringat letak bantal atas perut..kalau tak...huaaaa tak dapat bayangkan..kena sentiasa bejaga2 la ngan aqif ni..betul2 tgh lasak..

..sekali ampai kul 11 still tak sampai lagi..wni call la, rupanya en. adam tgh busy giler time tu, kul 11.30 aru la nak kuar opis..cian en. adam..siap pesan ngan en. adam, ampai umah sms je sbb takut aqif tido pastu nnti kalau dia tejaga balik susah plak nak tido kan..

rupanya masa en. adam cakap dah otw nak alek tu..aqif dah mamai dah..kejap bukak mata, kejap tutup mata..tapi dia cam resah tau..yang rasa nak menitik air mata ni sbb dia tido meniarap pastu kejap2 tngk pintu..aqif cam bole rasa en. adam nak balik..kesian, rindu sngt kat en. adam agaknya..iye la selalu nya balik kejer, en. adam mesti layan dia dulu..ni tnggu2 tak balik..

masa sampai depan pintu umah, iyer2 la en. adam sms sebab ingat aqif dah tido..bila wni bukak pintu..terus aqif terpa kat en. adam..alahai, bepeluk2 dua beranak tu..camner la rupanye kalau en. adam ni jenis kejer outstation kan..

elok en. adam dah mandi, ajak la aqif baring, sekali dia aktif balik sbb nak main ngan en. adam, padahal en. adam nak angkat mata pun dah tak larat, layan la jugak aqif..pastu baru dia tido, itu pun dah dekat kul 1..hehe..cian anak umi..~


weekend punye cerita..

ari sabtu pagi dapat tau pakcik en. adam masuk hospital sebab sakit jantung..so tgh ari tu, kitorang pegi hospital..

punye la tekinja2 ini budak kecik sbb ramai yang melayan dia..lepak ampai kul 3 lebih sbb en. adam nak kena pegi kedai moto, servis moto FIL tapi sebelum tu antar wni alek dulu sbb nak iron & basuh baju..

time nak balik tu terus tesentap agaknya aqif tak nak balik lagi kot..padahal dia tak tido lagi dari kul 9.30 pagi bangun..sanggup tahan mata..

masuk je keter terus zzzzzz..huhu..senang sikit nak buat kejer kan..;)

ptg tu ujan plak, lagi la layan aqif sambung tido, mula2 tido dalam bilik, pastu dia kuar, sambung tido depan tv pulak..hihi..ampai kul 7.30 mlm..nasib baik la esok tu tak kejer..haha

ari ahad plak kitorang ada wedding member satu class dulu..


selamat pengantin baru fetti & hubby~semoga kekal bahgia hingga ke akhir hayat..amin
balik dari wedding fetti, sedang elok je aqif tido dalam keter..ngan umi nye sekali tejebak tido ampai petang..huhu..
sebelum balik umah kitorang mlm tu, singgah jusco au2 sbb MIL nak beli barang dapur..so kitorang bepecah sbb nak penuhi hajat anak bujang nak main mainan-lima-puluh-sen..heran la, sebelum ni main, soh masukkan rm1..smalam 50sen je plak..mesin ni pun ada mood ek..
bukan main suka lagi anak bujang ni..nampak besar dah aqif, tinggi plak tu..sekejap je rasa, cam aru semalam je besalin kan aqif..;)
naik kuda plak..kalau ada 10 jenis mainan kat situ, semua la dia nak naik..layankan ajer, sementara nak tunggu MIL settle beli barang..


anak sibuk nak main mainan-lima-puluh-sen, umi ayah sibuk amek gambar..bnyk lagi gambar sebenarnya..letak yang ni je la, yang lain cam buah epal tgh ranum, punya la tembam pipi..haha..takpe la janji hati ada senaaannggggg..;p


note : telepas plak citer alahai fafau mlm tu..kalau astro ada la ulangan kan..ni kat tv9..tak pe, mintak2 minggu ni dapat tngk..sape tngk ek? best ke tak? tngk iklan ari tu cam happening..


Monday, February 8, 2010

akhirnya..berjaya jugak pujuk en. adam..

hari2 la wni cerita kat en. adam pasal facebook itu ini la kan..tapi en. adam buat dekkkk je..dia tak nak sejarah berulang lagi agaknya, cam masa dia aktif ngan friendster dulu..

sbb friendster jer gaduh2 la..tak syok la kan..kita create friendster sbb nak contact ngan member2, bukan nak buat hal..last2 terus en. adam malas dah nak amik tau sume ni..

nak jadi kan cerita..ada la member sekolah dulu..belajar n skarang kejer kat mana ntah, luar negara la, call en. adam dari sana..citer punya citer, rupanye dia ada fb..malam tu en. adam contact ngan dia pun guna fb wni..so wni pujuk la en. adam suruh create fb sendiri, tapi tak payah la contact ngan budak2 dulu yang gaduh ngan dia tu..skali en. adam pun setuju..huhu..berjaya jugak akhirnya..

skali dah ada fb..ambik ko, naik syok pulak en. adam kan dapat chat ngan member2 dia..yang pentinnggggg kitorang dah block orang2 yang tak berkenaan..fadan muka..jgn nak menyibuk sudahhh..

wni tak suka la, sbb dia sorang abis semua member2 terlibat sekali tau..tak tau la naper kan..tak pe la, kalau dia puas ati buat kat kitorang camtu..yang penting kitorang tak kacau idup dia..bukan dia yang bagi kitorang makan pun..bole idup apa tak kawan ngan orang camtu..


note : pedulik kan apa kata orang..apa yang penting hidup kita bahgia..kalau kita susah bukan dorang tau pun, sebab dorang dah set dalam kepala hotak dorang yang kita ni senaaaannnggg je sepanjang masa..tu yang "mangkuk hayun" tu dok buat citer kat sume orang..sbb dia jelesss..cehhh~

opss..ni yang malas nak bukak citer pasal "mangkuk hayun" ni..mesti terEMO lebih..dari citer fb terus citer pasal jeles menjeles plak..hihi

apa-apa pun chaiyok2 en.adam, marilah kita ber "FB"..;p


Friday, February 5, 2010

tangan patah dua..

masa kat umah PIL weekend lepas, mak call bagi tau anak along (abang wni) patah tangan sbb main bola..haiyo, orang main bola guna kaki, dia guna tangan ker?? haha

takde la, along cakap dia jatuh, pastu tahan tangan dulu..sebenarnya dulu penah sekali patah tangan..tak ingat plak sbb apa..

so tempat yang penah patah tu patah lagi dannnn extra lagi satu patah..haiyo..

sebelum gi aquaria ari tu, ajak la en. adam di tngk afiq (budak baik yang patah tangan tu la)..baru la reti dok diam dalam umah, tngk kartun..umur dah 15thn pun tngk kartun lagi kan..nampak sngt bosan tahap maksima la tuh..

doktor cakap kat along, bahagian patah tu nak kena letak besi..so nak kena operate la..ptg smalam kul 5 start operation, kul 9 mlm baru along call bagi tau afiq dah kuar, tapi tak sedar lagi..

bekampung la dorang kat hospital semalam..mak pun pegi bawak aqif yang baik dan berjaya menge'pau' opahnya pistol ben10 satu..hehe..

mak cakap masa nak kuar wad, lalu lagi kedai beli pistol tu, aqif ajak opah dia singgah lagi..tapiiii jangan harap la nak dapat sampai 2 kali..lagipun wni ngan en. adam pun mmg tak nak ajar beli sume yang aqif nak..kalau keluar, beli satu barang jek..

masa kat hospital, mak cakap selagi ada orang..abis kat sume orang aqif citer dia gi tngk pishhh besharrr (fish besar)..ada la sorang pompuan tu dok melayan aqif sembang..mmg banyak mulut la anak bujang wni nih..ikut en. adam la kot..kalau ikut wni..tak kot sbb wni berat mulut sikit..kalau mmg dah betul2 kenal baru la sembang, sampai susah plak nak berenti..hihi



note : moga afiq cepat sembuh & bole gi main bole lagi (ni perli sebenarnya)..kakak wni cakap, dah letak besi ni, kalau patah jugak lagi..tak tau la nak cakap camner..



Wednesday, February 3, 2010

aQuARia kLcc..

entry yang menggila ngan gambar..hihihi

bukak je mata pagi semalam, aqif dah bising2 nak gi tngk pish besharrr (fish besar)..haaa..bejanji lagi ngan anak kan..wni amik cuti semalam sbb mak ada appointment kt klinik..skali en. adam cakap nak amik cuti jugak sbb kena abiskan sblm bulan 3..pastu dapat cuti baru utk thn ni plak..

tak kan la nak memerap kat umah je kan..harus la membawa anak dan isteri bersiar2..ewahh..;p

bincang punya bincang, so decide bawak aqif gi aquaria la..en. adam lagi best, siap ajak gi zoo melaka..apakah? dah la ari ni nak kejer..ada yang EL plak kang..

kalau tak nak kuar duit beli tiket, tngk kat sini pun bole..haha..ni kat luar sblm beli tiket..layan amik gambar duluuu...

rupanye sblm kita masuk beli tiket, dorang mmg amek gambar utk koleksi dorang ek..kitorang pun amek kesempatan la suruh budak tu tlg amek gambar ber-3..buat kenangan..

nape la muka anak bujang wni moncong semacam je..takde mood la tu..puas tolak muka aqif nak suruh senyum..tu je la hasil tebaik yang aqif bole bagi..jadi la, jgn dia mengamuk sudah..

beratur nak beli tiket..macam umi nye yang hoverrr nak gi tngk pishhh (fish)..aqif relakkk jekk..

nasib baik tak ramai orang..mungkin sbb ari kejer..rasanya kalau weekend mesti tak tenang nak tngk ikan2 tu..

en. adam tgh beli tiket ke nak ngorat awek jual tiket tu..konfius jap..

kuda laut..punya la tekun en. adam nak amek gambar kuda laut nih, sbb tak le pakai flash kan..abis sume gambar goyang..nasib baik gambar ni cantik..





ops..apakah yang sedang dilakukan oleh katak itu?? auww..lucah plak..

aqif ngan en. adam..masa ni best sngt sbb ikan lalu kat atas kepala kita..hehe..rasa cam tgh dok dalam laut plak..
nasib baik la aqif tak meragam..;p
jelly fish..gelik je tngk ikan ni..yang putih2 tu la ikan..indah betul ciptaan allah..







diakhiri dgn gambar en. adam dgn anak nya sambil memakai cermin mata..souvenir dari aquaria katanya..
jalan2 dalam kedai souvenir sebelum balik..punya la bnyk barang yang en. adam suruh pilih, akhirnya cermin mata tu jugak jadi pujaan ati anak bujang nih..

peace!!..