Tuesday, April 27, 2010

alhamdulillah rezeki dari-Nya..

salam..

okeh, lupakan apa yang dah berlaku, bukak buku baru..biarla mereka dgn hidup mereka..

apa yang penting skarang, nk share berita gembira ni..;p

alhamdulillah, lepas 6 bln bukak iud, baru la dapat rezeki yang dinanti2kan..syukur sngt

wni mungkin due bulan 12..hehe..hujung tahun lagi..aqif dulu pun hujung thn jugak..;) dah rezeki kan, wni terima..

harap kali ni tak mabuk teruk cam time preggy aqif dulu..nak bangun pun rasa berpusing..skarang ni mkn still boleh, tapi kadang2 tu rasa angin jugak, loya sikit..

tapi selagi boleh mkn, redah je la..hehe

cuma sehari dua ni kul 9 lebih je dah tak larat sngt..takde tenaga nak buat apa pun..baring je la kejer nya..hehe




note : harap2 preggy kali ni dipermudahkan segala nya..amin~



Friday, April 23, 2010

buruk rupanyer kalau lelaki mulut mengalahkan pompuan!!!

suka ati ko lah labu..ai tak kisah pun..ngko ada???

buat penat jer ko nak perli2 aku..haha

malas haku nak layan...aku layan sakit kepala ni lagi bagus..chiowww..



Thursday, April 22, 2010

testing..testing..

hehe..gatal nak letak watermark jugak..sebelum ni letak yang biasa2 jer..;)



kalau berminat dapat kan kat sini



wni pilih yang simple2 jer..;p janji sedap mata memandang..hehe


Tuesday, April 20, 2010

vrooommmm...

iye..jom kita merempit..hihi..bukan nya takde motor besar..yang kecik tu jugak, yg aqif nak main..pastu ada hati ajak kita sekali duduk belakang dia..haha..
pantang nampak helmet..masalahnya helmet lagi besar dari orang..;)

peace!!..jom..round ngan aqif..;)


leka betul..;p

kalau rasa nak settle kan kejer, kul 7.30 mlm sangat la sesuai sebab aqif akan duduk diam tak bergerak lansung dari depan tv..hehe..


kusyuk betul..siap letak cermin mata atas kepala..mat smart betul la aqif ni..;)

ops..perasan la pulak wni ambik gambar dia..marah dia.."apa umi ni!"..hehe..kacau je kan..


apa agaknya yang aqif kusyuk sngt tngk..sampai tak peduli dah kiri kanan.


ni ha....

.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.




"LITTLE EINSTEIN"




hehe..









Monday, April 19, 2010

selamat hari lahir mak..

SELAMAT HARI LAHIR MAK..


sepatutnya buat entry ni ari sabtu..tapi banyak sangat hal ari sabtu ahad..jadi tetangguh sampai ari ni..tapi ari sabtu dah wish ek..tak sempat nak bawak kuar makan je lagi..


ingatkan nak ajak kuar semalam..tak sempat plak..lagipun abah kejer plak semalam..


takper..ada masa nnti kita makan kat luar k..coti masak satu hari..horayyyy!!!


**moga mak panjang umur


**dimurahkan rezeki


**kitorang semua sayang mak k..luv~



Friday, April 16, 2010

nama saya a.d.a.m..;p

haha..nak tegelak plak masa bawak aqif main kat jusco semalam, ada la budak sebaya aqif main2 kat situ..


sekali daddy dia panggil.."adam, tngk mummy..mummy nak ambik gambar ni"..


wni dah senyum kat en. adam..haha..en.adam yang beria2 buat peace konon2 org tu nak ambik gambar dia..lawak la..


terus gelak besar la wni..



..adam junior..


tgh gelak2 tu, tiba2 dengar kat bahagian lain plak.."adam..sini, sini..main kat sini je"..ahak~

rupanya ada 2 orang baby nama adam kat situ..

terus wni cakap kat en. adam yg dia salah tahun la lahir..tapi rasanya sekarang ni musim tau, kalau anak lelaki jer, ramai letak nama adam..dulu semua sibuk letak nama danish la, rayyan la..hehe..

kadang2 jiran2 & kawan wni pun konfius tau..aqif dorang panggil adam..pastu konfiden plak tu..

penah sekali tu, nak balik rumah, ada la jiran wni tu nmpk aqif, pastu dia tegur.."ehhh..adam nak pegi mana ni?"..en. adam dah senyum2 dah..pastu elok kitorang dah lepas dari situ, dngr sayup2 je sorang lagi jiran wni cakap adam tu ayah dia la..nama dia aqif..haha..lawak la dorang nih..

note : jangan konfius konfius yer..nama anak saya AQIF..nama hubby saya ADAM..hehe


dapat luangkan masa bersama..

rasa cam masa tu berkualti sangat..walaupun sekejap jer..tapi best okehhh..;p

malam tadi en. adam ajak jalan2 kat jusco..kesian tngk aqif duduk kat umah jer katanya..;)

wni ok jer..aqif kan sll duduk sorang je kat umah..dapat berkawan pun kalau sepupu2 dia datang umah..itu pun jarang sangat..

bila bawak dia datang main kat sini, cam happy la dia kan sbb ramai kawan sebaya dia..sekali kitorang tngk ada lagi budak yang lagi aktif dari aqif okehhh..pompuan pulak tu..haha..aqif pun tak berani nak main panjat2..budak tu slamber jer panjat tinggi lepas tu lompat..kita pulak naik risau takut tejatuh plak..

atau mungkin sbb aqif tak biasa lagi ngan keadaan camtu..sbb kalau dekat rumah, dia la hero kan..buli semua orang..hehe..

rasa bagus la kalau selalu bawak aqif kat tempat2 camni..biar dia belajar berkawan & tau takut orang sikit..nak antar pegi tadika cam awal sngt lagi kan..kang boring plak dia nak pegi sekolah..

nak main ni kena bayar yer.. 1/2 jam rm 5, kalau yang takde limit tu rm8..;p



Wednesday, April 14, 2010

sabah ~day 3~

mau balik sudah bah..wah gitu kan..baru 3 ari gi sabah dah verangan nak cakap sabah..hik~

okeh..sebab penat bejalan tak abis lagi, masing2 tido sampai matahari naik..eh, takde la..aqif bangun kul 10.30..baru ok sikit mood dia, puas tido agaknya..

so, siap2 semua gi makan breakfast kat blakang hotel tu dulu..pastu terus check-out..tapi beg tinggal dulu kat hotel sbb kitorang nak round2 kk lagi..flight pun kul 6.55ptg..

so, masa yang ada tu dihabiskan dengan mencuci mata dan mencuci wallet sampai clear dgn membeli barang2 kristal..muahahaha~

rambang mata nak pilih okeh, kalau dah diletakkan kristal2 tu depan mata..huh~


ada la lagi sejam 2 sebelum nak gi airport kk, kitorang round2 1 borneo..saje jenjalan & nak makan t/hari sekali..

sekali masuk je..nmpk nabil nak tapau makanan kat D.O.M.E..en.adam ckp nak ambik gambar, dia on je..ahha..baguzzz sporting okeh..pas en. adam & azrul ambik gambar sekali punya la ramai dah tunggu nak ambik gambar jugak..muahahaha..nasib ko la nabil..ntah dapat tapau makanan ke tak..hihi


aqif pun nak jugekkk..nabil tiru aqif buat peace tapi tiga jari..haha..

camne pegi camtu jugak la balik..sampai kl aqif tak tido..huhu~
sepatutnya seat kitorang kat tgh2, dah aqif sibuk nak tngk 'awan dania' tu, tepaksa la kitorang pindah dok depan, nasib baik takde orang..layan kan je la anak bujang ni..
sampai kl kul 9.10mlm, gi makan dulu..betul2 sampai umah kul 12 tgh mlm kot..penatzzzz..
lap2 badan aqif terus tido...zzzzzz
note : 3 ari kat kk cam rushing sikit la kalau nak jalan2..kalau seminggu best sikit kot..;)



Tuesday, April 13, 2010

sabah ~day 2~

awal2 lagi azrul dah pesan..kul 7 dia tunggu kat bawah..huhu..awalnya..kul 6 wni dah bangun..nak siap barang lagi, ngan aqif lagi kan..


sekali selak je langsir kul 6.30 pagi..dah terang uolsss..wni salah tngk jam ker?? haha..en. adam pun terkejut..ingat kan dah kul 7.30 pagi..


ni pemandangan depan bilik kitorang..;)


cantik kan?? kalau la dapat pegi pulau2 tu..lagi beshhh..takpe lain kali bole kan en. adam? huhu~






tempat pertama kena terjah..kaki gunung kinabalu..takde la nak naik atas kan..ambik2 gambar kat bawah sudah..



K.A.M.I se-family


berdua..;)


budak notty..hihi..


azrul-en. adam-awang


azrul la yang bawak kitorang jenjalan kat kk..sanggup ambik cuti tu semata2 nk bwk kitorang jalan..teharu okeh..awang tu kawan azrul..dia dah sampai puncak okeh, dah dapat cert pun..


pastu azrul bawak kitorang gi kundasang war memorial..azrul cakap ni tempat perang dulu2..tempat bersejarah la..tapi semua rak nak masuk..time ni dah rasa penat sangat dah..padahal baru gi 2 tempat..

dari 1 tempat ke tempat lain tu jauh tau, tu yang penat tu..wni pegi balik tido dalam keter..berapi je telinga kena perli2 ngan en. adam..haha


last sekali gi hot spring..mandiiii...hehe
sebenarnya kan aqif tak mandi pagi lagi tau..haha..pecah rahsia, dia mengamuk kejutkan dia pagi2..tak puas tido lagi..pastu ajak mandi pun tak nak..last2 tukar baju, terus turun sbb azrul dah tunggu kat bawah..
sampai sini terus bagi mandi..ada kolam, siap ada paip air sejuk & panas..nasib baik tak bawak baju extra, kalau tak umi ayah nya pun turun join mandi sekali..geram je tngk aqif mandi, dah la hari tgh panas time tu..
pastu terus balik hotel..penatttt~
sekali en. adam tanya tak nak jumpa syahfiza ker? (member kitorang jugak), i okeh jer..terus call n janji nak jumpa..
syahfiza n hubby siap datang ambik kitorang depan hotel lagi..kitorang lepak kat Jesselton Point..

aqif suka sangat kacau balqis tau..huhu~ balqis elok je duduk kat mama dia..

suka sangat tngk gambar nih..;p tenang je rasa..

malam tu dinner makan seafood uols..meriah sngt..ajak azrul & family ngan syahfiza & family sekali..gambar makanan tak ambik plak..makanan sampai je terus terkam dgn aqif yang tak reti duduk diam lagi, mana la sempat nak ambik2 gambar uols..haha
note : next entry, day 3..last day




sabah ~day 1~

ari khamis kul 2 ptg kat lcct..sampai2 je terus terjah cari makanan dl..breakfast pagi tu pun ala kadar je..hehe

aqif sampai je kat lcct, sibuk cari awan nia (anak bujang ni minat sngt tngk cerita awan dania)..sekali nmpk la 2-3 org stewardess air asia tgh tarik beg..aqif punya la suker, siap lompat2 lagi..hik~




ni 1st time tau nak bawak aqif naik kapal terbang..huhu~suspen nih..apa yang akan terjadi dalam flight tu nnti??? ingat kan dia tido la..sekali sampai kk tak tido okehhh..berjalan kehulu hilir..nasib baik la orang yg duduk sblh en. adam tu tak kisah sbb aqif dok keluar masuk..huhu..mencabar betul..



lagi 10 min nak sampai kot, baru aqif telelap..dah letih sngt la kot time tu..;)



kan wni dah cakap aqif tak reti dok diam, kejap nak kedepan, kebelakang sbb PIL duduk seat depan..

ok, kitorang sampai dalam kul 6.50ptg..kota kinabalu dah gelap cam kul 8 dah..sampai je azrul bawak kitorang gi makan dulu..pastu baru check-in hotel..


masa nak check-in hotel ni ada cerita scary okeh..haha..kitorang dapat bilik kat tingkat 5, sama la dgn PIL..sekali en. adam bukak bilik tu tngk2 tak kemas lagi..dgn tuala bersepah dalam bilik air, tilam tak berkemas..so kitorang turun la, mintak tukar bilik..

sekali receptions tu call room services, dorang cakap bilik tu dah kemas..abis tu yang kitorang tngk tadi tu bilik mana????

slamber je en. adam bole cakap ada hantu kot..huhu..budak kat reception tu bole sengih je..** i tak suker okeh lawak2 camni di malam hari..

so dapat tukar bilik kat tingkat 9, sbb tingkat 5 dah penuh..masuk bilik letak beg je sbb nak ikut azrul g ambik kereta sewa..

balik bilik dalam kul 11 lebih..wni nak gosok baju utk jalan esok..sekali aqif nak tido ngan wni plak..so en. adam tepaksa la turun gi ambik aqif plak kat bilik PIL..tinggal la wni dalam bilik sorang2..nasib baik takde bunyi apa2..huh~



note : dah sampai kl baru en. adam cerita time ambik aqif kat bilik PIL malam tu, aqif cakap kat en. adam "eeee..momok" pastu dia tunjuk kat 1 sudut..en. adam buat tak tau je..sambil jalan kat lorong nak ke lif tu..kejap2 aqif toleh ke belakang..huwaaa..nasib baik dah balik baru cerita..MIL pun tak bole tido malam tu..nasib baik la wni letak kepala terus lena..huhu




japg saya update cerita sabah..

salam..

lama rasa tak update blog nih..tiap kali buak je tak abis2 citer i-city tu je kat atas..cam takde cerita lain..banyak sebenarnya nak cerita ceriti kat sini..tapi mood sll takdak..

bila bukak je new post..dok temenung, tak tau nak mula cerita pasal apa dulu..hehe..last2 tutup camtu jek..

ada jugak cerita yang dah draft..tapi tak publish..tak tau la kenapa..cerita pasal kawan2..nnti la kalau dah ada kekuatan..wni publish, skarang ni masih terluka lagi dgn statement "dia" dalam facebook wni..;(

lagipun baru balik dari sabah..kitorang gi ari khamis, ari sabtu malam dah balik sini..rushing jugak la berjalan..naib baik ada member kat sana, dia la bawak kitorang berjalan, kalau tak pening jugak nak cari jalan kat sana..hehe..thanx azrul & wife..thanx jugak kat fyza & reen sbb sudi jumpa kitorang, w/pun kejap je..;p korang balik kl nnti, insyaallah kita jumpa lagi k..

cerita pasal sabah, kejap2 lagi la update ek..itupun kalau rajin yek..;)

sejak 2 menjak ni, bukak blog je..blog pertama yang wni terjah mesti blog ni.. hari2 tau..cam wajib plak..uols baca la sendiri..sedih sngt..;'(

wni baru tak bukak blog dari ari khamis, tngk2 blog jie dah private..huwaaaa..dah la suka baca cerita pasal aidan..kalau jie terbaca blog wni..jgn lupa invite ek..ari tu telepas la pengumuman jie tu, sbb tak bukak blog kan..;)