Friday, June 25, 2010

perginya seorang sahabat & tahniah pablo honey!!

semalam pagi2 lagi dah dapat berita sedih, perginya seorang sahabat masa sek. men. dulu..dari berita yang wni dngr arwah meninggal sbb accident..arwah dikebumikan di johor..

"al-fatihah utk classmate masa skolah desa tun hussien onn dulu yg telah kembali ke rahmatullah pd pg semalam...(arwah adjani hariry@speed)....semoga roh nye d tmpatkn d kalangan org2 yg beriman...amin." (copy dr fb en. adam)


tapi..


tahniah untuk pablo honey sbb selamat melahirkan baby girl ptg semalam..;) cute sngt gambar baby dalam fb..tapi tak berani plak nak copy letak kat sini..hehe..tunggu je la pablo honey update blog dia sendiri nnti..;)

padahal baru je chat ngan dia ari sblm tu, dia cakap baby tak pusing ke bawah lagi, so smalm patutnya dia kena check ngan dr, kalau baby tak pusing jugak so kena operation..tup, tup dngr dah besalin..tak tau lagi cerita sebenarnya..

apa2 pun janji semua dah selamat..tahniah beb!! gebus sungguh baby girl awak..;p




Wednesday, June 23, 2010

daging den.deng punya angkara..

punya la susah payah en. adam cari daging dendeng ni, akhirnya dapat jugak wni makan..cari kat semua tempat takde, last2 mak lang en. adam tlg masakkan..

bekejar la mak wni ari ahad ptg tu g giant mencari bahan, dah anak nya tak menyempat2 nak makan kan..aduih..wni pun tak tau nape la bole camtu..;)

dah mak balik dari giant, en. adam plak bekejar g sentul umah mak lang antar bahan2..;)

rasa menyusahkan semua org plak..;(

rupanya malam tu jugak mak lang masak & esok tu bawak gi opis dia, en. adam g ambik..hehe

masa lunch dapat la wni mkn, en. adam siap bungkuskan nasi putih lagi..alolo..tq en.adam..;p

semalam baru la en. adam bukak cerita, rupanya daging yang wni makan masa kat umah pengantin kawan en. adam tu, bukan daging dendeng tapi daging briyani..huhu..

patut la rasa cam lain jek, tapi rasa cam ala-ala ok la dah tak rasa teringin dah..heheh penangan mak buyung nih, macam2..



Monday, June 21, 2010

entry khas utk en. adam, abah & ayah ;)

kepada en. adam, sorry yek baru ada kesempatan nak buat entry "hari bapa" ni..tapi smalam dah wish kan..;)

tapi tak celebrate kat mana2 pun smalam..en. adam pun bnyk hal smalam dgn wni tak berapa nak larat sngt..takpe, wni sihat nnti kita jalan la puas2 yek..

cian tngk en. adam smalam, sepatutnya semalam rehat serehat2 nya la kan, kata "hari bapa" tapi dari pagi bukak mata je dah tak dok diam, ngan wni yang teringin sngt2 la nak makan daging dendeng smalam..

bekejar la en. adam g pasar keramat & kg baru smalam mencari, tapi takde **nangis..

...2nd day jadi ayah...
terima2 kasih bnyk2 sebab snggup bekorban utk kami (wni & aqif) walau dalam apa jua keadaan..
kesian okeh tngk en. adam sorang2 malam tadi berangkut la baju2 kejer utk minggu ni dari umah MIL yang dah gosok (mmg ada makcik dtg gosok tiap2 minggu)..tapi dulu wni yang gosok semua baju en. adam, tp sejak tak sihat ni, nak berdiri gosok sepasang baju je, baring 1/2 jam..camno??
nasib baik la en. adam bole tolak ansur..terima kasih sekali lagi..;p

aqif sekarang pun dah rapat sngt ngan en. adam..pantang la ayah dia lambat sikit balik kejer, mula la buat perangai..ada sekali tu en. adam balik kejer lambat, wni plak tak larat, tebaring je dalam bilik..tiba2 aqif masuk bilik tanya wni "ayah mana?" wni cakap " ayah tak balik lagi"..terus aqif nangis, siap baring kat bantal en. adam..oooohhhh kesian sngt tngk..betapa rapat nya anak beranak ni sekarang **jeles..
mana la tak rapat, sekarang ni aqif mmg tido ngan en. adam je..wni tak bole tido bawah, rasa sakit sngt badan ni **cam ngengada plak bunyi..tapi itu la kenyataannya..hehe
***buat abah & ayah (FIL) selamat hari bapa..luv~


Friday, June 18, 2010

dah bole harap..;)

en. adam candid gambar ni masa wni telantar sakit ari tu..mmg tak peduli apa dah..time ni mmg tak peduli lansung dekat aqif, semua en. adam yang uruskan..

ada sekali tu aqif masuk bilik..

"umi, mkn la nnti dah tak demam"

alahai kesian nya..dia pun pelik agaknya kan kenapa la ngan umi aku nih, asyik baring jer..yang dia tau kalau baring tu demam je la..;)

masuk je bilik malam tu terus panjat katil, dia cakap nak picit kaki umi..alahai, sebak rasa ati ni..gagah la jugak layan dia kan..;'(

abaikan la bilik yang bersepah tu, kalau dah dok baring je dalam bilik, sampai bilik pun tak sempat nak kemas..

Thursday, June 17, 2010

12th weeks..

alhamdulillah dah masuk minggu ke-12..

banyak sungguh dugaan preggy kali ni..2 kali masuk hospital sbb tak bole makan & minum lansung..;(

bukannya wni tak cuba tapi mmg tak bole..tak tau nak bayangkan rasa camne masa tak bole makan tu..

1st time masuk hospital masa 6 minggu..masuk 4 hari..kuar je jadi balik..mmg tak membantu lansung..yang kali ke-2 masa 10 minggu..kali ke-2 tu mmg dah kritikal sngt kot sbb dalam masa 2 minggu je bole turun 7 kilo..huh~
kalau tak preggy ok la kan, ni dalam perut ada baby, risau jugak..sampai nak bangun pun dah tak de tenaga lansung..lagi kan plak nak makan..
orang kata kalau tak bole makan banyak2, try la makan sikit2 tapi kerap..ok, mmg dah try..kat tp katil mmg ada je la makanan..pun tak bole jugak..
saper la nak telantar je tebaring kan, tapi dah tak berdaya, mmg tak bole buat apa dah..kadang2 tiba2 je nangis sorang2, pikirkan naper la camni punya teruk kan..dulu time preggy kan aqif mabuk jugak la, tapi still bole makan..tapi kali ni lansung tak bole makan..ramai cakap PEREMPUAN agaknya..haha..wni gelak je la..kalau rezeki pompuan pun alhamdulillah, tapi x kisah la kan, janji sihat & sempurna semuanya..
alhamdulillah, lepas keluar hospital kali ke-2 dah bole makan sikit, walaupun still muntah jugak tapi takde la tekak tu 24 jam loya je, bole la makan..tak kisah la setakat muntah sikit2 tu sbb wni dah alami yang lagi teruk lagi tu..
ramai yang bagi kata2 semangat, kawan2 kat opis banyak soh sabar..terutama sekali en. adam la yang bnyk sngt bekorban..dari start mabuk smpai la skarang pun en. adam la yang uruskan aqif malam2..wni mmg dah tak bole buat apa la, sbb wni mmg paling teruk skali time mlm sbb tak bole mkn lansung sampai tekak pun luka sbb time muntah tu dah tak keluar apa dah..thanx en. adam..wni hargai sngt.;p
tapi yang paling sedih sekali bila aqif mula tarik diri tak nak dekat wni sbb masa sakit tu wni lama sngt tak pedulikan dia..mmg sayu sngt rasa hati ni, mungkin dia ingat wni tak syg kan dia dah kan..**nangis..
tapi skarang aqif dah ok balik dgn wni, kalau rasa sihat sikit wni teman la dia tngk kartun time mlm, walaupun sekejap kan..at least dia tau yang wni tak penah abaikan dia..**umi syg aqif sngt2, umi tak sihat syg, bukan umi tak nak layan aqif..;'(