Friday, July 16, 2010

mengalah jugak..

sejak preggy ni wni rasa hati ni senang tersentuh la..

mmg normal kan??? utk ibu2 mengandung..;)

tapi sll nya cepat rasa sebak ngan perangai aqif la..

mungkin sbb sekarang ni kurang bagi perhatian kat dia kot. aqif pun kadang2 pandai sngt ambik hati wni..ajak baring sama la, makan sama2..;)

agaknya dia pun bole rasa apa yang wni rasa agaknya ek..

sejak tak sihat ari tu, aqif memang tido dgn en. adam depan tv, wni tido dalam bilik sbb wni tak bole tido bawah, rasa sakit sngt badan & pinggang nih..tapi sll nya wni renggang kan pintu sbb nak dengar apa dua beranak tu buat kat luar..

rasa hati nakkkkk sangat join ngan dorang sekali tido kat luar..tapi keadaan tak mengizinkan..sori sayang..

tapi, malam tadi wni mengalah jugak dengan rayuan aqif..;)

"umi, jom la tido ngan aqif kat luar"

"umi tak sihat la sayang, umi sakit pinggang ni, aqif tido ngan ayah ek, ayah mana?"

"ayah dah tido"

"takpe la, aqif tido la ngan ayah, soh ayah bukak kartun"

"tak nak la, aqif nak tido ngan umi, aqif takde umi.." (dah rasa nak nangis dah time dia ckp camtu)

"umi tak sayang aqif ker"

"sayang, naper plak umi tak sayang aqif.."


hati dah mula cair dah time nih..


"okeyla, umi tido luar ngan aqif, tapi janji aqif terus tido, kalau tak, umi tido dalam bilik balik"

"ok, jom"


sambil pimpin tangan wni okehhh, beria2 betul dia nak tido ngan wni..;)

mmg dia tido terus masa wni baring kat luar tu, siap peluk2 wni lagi..alahai..

aqif, umi rindu kat awak la!!!



Thursday, July 15, 2010

malas dah nak kawan ayah!!

hahaha..
en. adam suka sangat mengusik aqif..
sekali kena sound ngan aqif
"malas dah nak kawan ngan ayah"
tebahak2 kitorang gelak..
haaa tu la, jgn nak buli2 aqif tau, aqif kan abg..hehe

sampai bawak mimpi..

punya la excited jumpa balik ngan lydia smalam, macam2 cerita kitorang bukak balik..gelak tebahak2 aku..hahhaa..

mmg kuat betul la memori ngko..aku ingat aku sorang je yang suka teringat cerita2 tu semua, rupanya ko pun sama kan..

tak bole blah betul kan, sbb kita sanggup datang sekolah awal dulu sbb nak dok kat depan kawasan perhimpunan, nak tnggu cikgu mariam datang sbb kita nak tngk husband dia kiss2 dia dalam keter kan..hahahhaa..

mmg takde kejer betul..ko la yang sll ajar aku bukan2..muahahaa..

pastu bukak pulak citer cikgu cheng (mata cikgu ni juling), bila dia marah kat kita, tangan tunjuk kat kita tapi mata pandang tempat lain..yang kita bole selamber bole gelak kan dia time tu jugak..;) kesian kat dia kan..dia tu baik sebenarnya owh..haha tetiba..

dia la yang ajar aku main bole tampar..training angkat batu bata, sampai dah rasa macam jalan tar dah tangan aku masa tu, apa kena mengena angkat batu bata ngan nak belajar main bola tampar pun aku tak tau..tak paham aku sampai skarang..

tapi takpe, sbb dia aku reti nak jugak main bole tampar kan..hehe..

sampai temimpi aku malam tadi sbb teringat ko cerita pasal gi main netball wakil sekolah dulu..

training bukan main beria2, sekali kalah..muahahahha..

pastu cikgu hamid jerit kat kita semua.."main macam taaiikkkkkkkk!!!!" haha

orang kalah sedih, kita bole suka2 lagi gi beli makanan kat kantin sekolah tu kan..nasib la cikgu, dapat anak murid degil cam kitorang ni..

ntah ada lagi ke tak cikgu2 tu semua kat sekolah rendah tu kan..rindu sangat la zaman2 gatal tu..ops..;')



Wednesday, July 14, 2010

entry khas utk bestfriend haku..;p

tak sangka okeh dah dekat 15 tahun kot terpisah..akhirnya facebook jugak yang jumpa kan kitorang balik..nasib baik la wni guna nama penuh, kalau tak dapat la ko cari aku lydia..

kitorang bestfriend dulu time sekolah rendah, pastu masuk sekolah menengah terus terpisah camtu je..mmg lost contact terus..wni pun selalu jugak la teringat kat lydia ni.tapi mana la nak cari, nak contact kat mana pun tak tau..

tup tup smalam masa bukak fb ada friend request..cam kenal je pompuan ni kan..tak berubah wehhh muka ko, tetap cam dulu..nak menjerit aku rasa ko tau takkkk??? tak pecaya betul..;p


oittt lydia, aku curik gambar ko dalam fb tau..haha..sanggup aku buat entry khas ni utk ko tau..nnti bila free harap2 dapat la kita jumpa kan, bnyk lagi nak sembang nih..ko pun memamg kaki gosip kan..

tak berubah2 owh ko ni..hanya orang cam kita2 je bole kawan kan sebab kita kan kalau bergurau memang kasar, saper tak tahan mmg tak bole la berkawan ngan kita..

tak sangka jugak, pas dah lama tak jumpa aku pun dah ada family sendiri..ko pun dah kawin kan..;p..dulu comot je gi sekolah rendah..ahak~

okeh, nnti bila free kita jumpa k..**hugs


Thursday, July 1, 2010

checkup 14 weeks..;p

tak sabar sbnrnya nak pegi checkup pagi tadi..ntah la rasa cam dah lama tak tngk baby dalam perut ni..last sekali scan masa masuk hospital ari tu..pastu takde dah..ntah ok ke x baby umi ni kan..;)

sepatutnya checkup esok 2/7/10 tapi wni pegi ari ni sbb kebetulan en. adam ambik cuti, sbb ada urusan lain so bole la dia teman wni dulu sblm g settle kan hal dia..


masuk bilik doktor, check tekanan darah sume ok & berat pun dah 53 kg..ok la naik sikit dari masa masuk hospital ari tu 47 kg je..tak kisah la orang nak kata wni gemuk ke haper, janji baby okeh..

bila doktor kata okeh, jom kita scan baby tngk baby camner..terus melompat bangun..tak sabar lor..ntah apa2 la ek..cam la 1st time nak scan baby..hehe..

alhamdulillah semua okeh..dah nampak pun kepala, badan & kaki baby..;p itu sebenarnya pun yang wni nak tngk..hahhaa..

doktor try la cari2 kot nampak gender baby kan..iyer2 jer en. adam cakap.."ha, tu dia nampak bird dia"..huhu..suspen suspen..punya la excited en. adam cakap dia nmpk bird baby tapi doktor tak confirm lagi sbb nmpk tak clear..kejap nampak cam boy, kejap lagi hilang plak, nampak cam girl..hehe..baby boy lagi kah? ahak~

so, tak confirm lagi ye uols..kena tnggu next checkup la..insyaallah kalau nmpk..wni tak kisah pun..janji semuanya selamat & sihat..